ברווז גומי

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ShabtayTzvi.JPG הערה: קדוש

ערך זה הינו ערך קדוש! נא לא-

בזמן קריאתו.
כמו כן, מומלץ לא לאכול שישליק במשך 24 שעות מתום קריאתו.


ערך זה עוסק בצעצוע גומי; לערך העוסק בחיית כיס באוסטרליה, ראו ברווזן פלצן רגליים.

ברווז גומי - כלי נגינה אשר מנגנים עליו באמצעות האצבעות. ברווז גומי הינו כלי נגינה נחשב במיוחד לצד תיבת הנגינה, הסקסופון והמשולש, ומנגנות בו בעיקר פקאצות בגילאי 15-19 שיש/היתה להן ילדות עשוקה.

מלך ברווזי הגומי, ברווזן

ההיסטוריה של ברווזי הגומי

ברווז הגומי הראשון יוצר ע"י ק. קרופניק, עובד מתרשל בחברה לייצור קונדומים. קרופניק, שהיכולות המוטוריות שלו מאז ומתמיד לקו בחסר, ניסה לעצב את הקונדום בצורה הרצוייה, ומכשלא הצליח השליך את הקונדום בזעם על הרצפה וצעק "קונדומים זה לא שמיש, אני אמצא משהו טוב יותר לעשות עם גומי!". אחרי 30 שעות של עבודה מאומצת, ואובדן של שלוש אצבעות הצליח קרופניק לייצר את ברווז הגומי הראשון, שהיה דומה לארנב.

את היצירה הביא קרופניק לחברתו, והיא מרוב התרגשות צנחה לאחור ומתה. למרבה המזל צנחה החברה ישירות על ברווז הגומי שהפיק בפעם הראשונה את הצליל המיוחס לו: "ציף". שמח וטוב לב הלך קרופניק לרשום את ברווז הגומי כפטנט ובדרך הלחין שלוש סימפוניות ושיר להראל סקעת.


ברווזי גומי כיום

ברווזי גומי הינם חלק בלתי נפרד מכל קבוצת נגנים באשר היא. כל להקה שמכבדת את עצמה מחזיקה בעלמת חן שמנגנת בברווז גומי, ולאחר מכן גם שוכבת עם רוב חברי הלהקה, במיוחד עם הבסיסט (כי הוא הבן-אדם הכי מגניב ושווה בלהקה). אך לא עם החצוצרן, הוא יותר שווה כי הוא גיי

כיום קיימים שלושה בתי ספר מובילים ללימוד נגינה בברווז גומי, שניים וחצי מהם בישראל ועוד מחצית בית ספר בפאתי ארה"ב. בבתי ספר אלה קיימת תוכנית תלת-שנתית, במהלכה לומדים התלמידים את ההיסטוריה של ברווז הגומי, סולמות, תווים, מקצבים והשפעת צבע ברווז הגומי על הצליל אותו הוא מפיק. באמצע השנה השנייה בוחרים התלמידים להתמחות בסוג אחד של ברווז גומי, כאשר הסוגים הנפוצים ביותר הם ברווז בס, ברווז גומי מלא במים וברווז גומי חשמלי המסוגל להפיק צליל "ציף" מתכתי.

ראו גם