ערך מופלץ

טשטשת

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
"לפעמים אני חושב שאני בלי פנים..."
~ לה גארדיה על טשטשת


"אז תגידו, איך אני נראה?"
~ איש מטושטש על טשטשת


"אני מרגיש מטושטש"
~ חולה טשטשת על טשטשת


טשטשת (בלועזית: צנזור, באירית:Anonymous) הינה מחלה תקשורתית התוקפת אנשים אלמוניים. הסימפטום השכיח ביותר של המחלה הוא היטשטשות תווי הפנים של החולה. במקרים חמורים יותר גורמת התופעה לעיוות הקול. במחלה חולים בעיקר טייסים, אנשי מודיעין וקורבנות לעבירות מין שונות. בהתבסס על העובדה זו, ניתן לחשוב שהמחלה הפוגעת בנשים שעברו תקיפה מינית וטייסים, ניתן להעריך כי מדובר במחלה העוברת באמצעות מגע מיני. לעיתים קרובות שם האדם החולה לא מוצג כלל, או שמוצגים רק ראשי התיבות של השם או רק האות הראשונה של השם הפרטי (ע"ע אנטישמיות). חקר המחלה נקראת צנזורה.

גילוי המחלה

איש חולה טשטשת

המחלה התגלתה כבר בשנות ה-40 של המאה העשרים, אך הוכרה כמחלה על-ידי משרד הבריאות האנגולי רק בשלהי המילניום. במהלך המלחמה הקרה נרשמו מספר מקרים של אנשים שנחטפו ע"י הק.ג.ב ומאז פניהם לא נראו עוד. המחלוקת לגבי הכרה בתופעה זו כמחלה נסובה סביב נושא הפצת המחלה. חוקרים רבים טענו שהמחלה היא מחלת מין, משום שחולות רבות במחלה היו קורבנות לתקיפה מינית, אולם לא נמצא בסיס מעשי לתיאוריה.

טשטשת חמורה

חוקר נלהב בשם ארווין שרדינגר ערך מחקר קדחתני בנושא. לשם כך ביצע שרדינגר מעשים מגונים בחתולי רחוב וביצע מעקב אחריהם במשך חודש במטרה לזהות התפתחות טשטשת אצל חתולים. המחקר הופסק בתום חודשיים עקב תלונה מטעם עמותת 'צער בעלי חיים', ושרדינגר נאלץ אפוא לכתוב דו"ח מחקר, על אף שלא ערך רישומים כלל במהלך המחקר כולו. מסקנותיו של שרדינגר לא היו חד-משמעיות, וקבעו כי ייתכן והמחלה לא פוגעת בחתולים עצמם, אך אנשים יכולים להיפגע ממנה בעת אכילתם. עוד כתב שרדינגר כי הוא זקוק להארכת הניסוי לשם קבלת תוצאות משמעותיות. רצוי בשילוב אביזרי מין נוספים לבדיקה מקיפה יותר של נושא ההטרדות המיניות. לבסוף קבע שרדינגר שהתרופה היעילה ביותר (אך לא יעילה במיוחד) היא להגיד "יאנטי-פאראזי" 5 פעמים מהר, דבר שלא מומלץ בעליל.

מקרה קשה של טשטשת

תפוצת המחלה

במהלך השנים שעברו מאז 1996 ועד היום, חל גידול מתמיד בהיקף המחלה. מוקדים עיקריים שלה הם תכניות הטלוויזיה 'כלבוטק', 'שומר מסך', ותכנית הריאליטי 'חדשות'. בחלק מהמקרים נמצאה תופעת לוואי נדירה של המחלה, המשנה את תנאי התאורה כך שלא ניתן להבחין בפני החולה. תופעה נוספת שזוהתה לאחרונה גורמת לפני החולה להיראות כמו חלקו האחורי של ראשו, כך שמכל זווית ייראה החולה כאילו הוא מפנה לצופה את ערפו. ברוב המקרים קולו של החולה מטושטש גם הוא, ולא ניתן להבחין בפניו.

אנשים שנפגעו מהמחלה

רשימה חלקית של אנשים שנפגעו מטשטשת:

סוגי הטשטשת

לוקה בטשטשת אופטית מתת-סוג טשטשת מתפצלת

ערך זה עוסק בטשטשת האופטית הפוגעת במראה. פסקה זו עוסקת בסוגים קצת פחות מוכרים

  • טשטשת הריאות מצנזרת את הקול כך שאי אפשר לזהות מי מדבר.
  • טשטשת הביפ מצנזרת את הקול כך שאי אפשר לזהות את המילה שנאמרה. מזוהה עם טשטשת הריאות, טמטום, וקוד בקרת הורים.
  • טשטשת הטשטשת היא וירוס תקשורתי נדיר המונע מהציבור לדעת על מחלת הטשטשת אך הוא נחסם על ידי האנטי וירוס של איןציקלופדיה. כישלונות של טשטשת הטשטשת יוצרות תאוריות קונספירציה.
  • טשטשת מלאה חוסמת את כל המידע: מראה, קול, מילים וגם את עצמה בעזרת כך שתמיד מאמינים שמדובר בחוסר קליטה, ונוצרת השקופית המוכרת מלאת הצבעים עם הקול המצפצף.
  • טשטשת מתפצלת היא תת-סיווג של אי-אלו מסוגי הטשטשת המוזכרים לעיל, שתסמינהים מופיעים רק במישרין אך נשארים סמויים בעקיפין. דוגמה לכך היא בבואה המשתקפת במראה, ואינה משקפת את תסמיני המחלה (ראו תמונה).

שימוש מסחרי במחלה

ידועים מקרים של שימוש במחלה ע"י מוסדות מסוימים, כגון איןציקלופדיה והצבא, ע"מ לקצר ש"פ וש"מ או תואר. מקרים לדוג':

  • שצ
  • בס
  • צן
  • אג
  • ש"ג
  • בס"ד
  • גיבורי על
איברי המין הם האיזור הפגיע ביותר לטשטשת בגוף האדם.

טשטשת לשונית

זוהי טשטשת שונה לגמרי שאין לנו כוח לעשות לה ערך חדש. עושים אותה במשפטים כדי להסתיר מילים כמו "בני גורן באמצע המשפט". אם אתם שומעים מישהו אומר בטלוויזיה "יא חתיכת.. ביפ" אז תדעו שזה כנראה לא גלידה. במשפטים באינטרנט נוהגים לעשות כוכביות, למרות שאח שלי ה*** חושב ש*** נכנס ל****. לפעמים הצנזורים נמצאים במקומות לא נכונים, כמו במזג אוויר- "מגיעות *ו*ות חזקות מכיוון דרום" (למי שלא מבין- תחליפו את ה-ר' ו-ח' ב-ז' ו-נ')

טיפול במחלה

למחלה קיים טיפול תרופתי. כמו כן ישנם טיפולים אלטרנטיביים כמו מוות. התרופות למחלה לא נכללות בסל התרופות ועל כן מתקיימות הפגנות של אנשים חסרי פנים נגד המחלה. בנוסף התגלה לאחרונה שאנשים החולים בורדת מחוסנים באופן טבעי למחלה ולכן כאשר מופיעים החולים בורדת בתקשורת, בעיתונות או בטלוויזיה, פניהם לעולם לא מוסתרים, לא על ידי השחרה, ולא על ידי קוביות צבעוניות.

ראו גם

Chamin.JPG (למופלצים נוספים) העמידו ערך להפלצה או הצביעו למועמדים קיימים כאן!


הבהרה: המידע באיןציקלופדיה אינו מהווה ייעוץ רפואי.