כלבוטק

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עובדה.GIF בערך זה התגלו עובדות רבות ועליו לעבור איןקוויזיציה יסודית, או שהוא יימחק ו/או יועבר לוויקיפדיה ו/או לאילנה דיין.



שלום וערב טוב. כאן כלבוטק עם רפי גינת. היום בתוכנית:

פרשת העגבניות בשוק הכרמל

קומבינה!

כשאתם הולכים לשוק לקנות עגבניות בשני שקלים ו- 50 אגורות, אתם בטוחים שאתם קונים אותם בשני שקלים ו- 50 אגורות, כמו שמבטיחה הכותרת על הדוכן. תשכחו מזה. יוסי כהן, מוכר עגבניות ממולח מכריז בקולי קולות על מכיר של שני שקלים ו- 50 אגורות, אך בפועל מוכר אותן במחיר גדול בהרבה!

מצלמה נסתרת של כלבוטק נסעה לשוק הכרמל, עקבה אחרי פעולותיו הלא חוקיות של המוכר הרמאי וחושפת לראשונה את הקומבינה המכוערת שמאחורי הדוכן של יוסי כהן משוק הכרמל. בדיקות מעבדה השלימו את התמונה. לא תאהבו את מה שתראו עכשיו.

התחקיר

העגבנייה מאז ומעולם היתה מלכה במטבח הישראלי. הישראלי הממוצע צורך בשנה 20 קילוגרם עגבניות. העגבנייה נחשבת למוצר זול, אך בפועל לא כך הדבר. התקן הישראלי קובע מפורשות שמחיר העגבניות לא צריך לעלות על שלושה שקלים ו- 20 אגורות, אך המוכר הרמאי מהכתבה מצפצף על החוק וצוחק על כולנו.

תחקירנית כלבוטק המצוידת במצלמה נסתרת נוסעת ברכבה הפרטי לחפש את המוכר הרמאי. היעד שלה הוא שוק הכרמל, הידוע ביחס חם של המוכרים ובמחירים הנמוכים. המצלמה שלנו מתעדת באופן ברור ובלתי ניתן לפירוש בשני אופנים כי יוסי כהן מכריז בקולו החזק את המכיר הנחשק של שני שקלים ו- 50 אגורות, ובדיוק מחיר זה מופיע על גבי השלט שעל דוכנו. תחקירנית כלבוטק מכניסה לשקית כמות של עגבניות והולכת לשקילה. יוסי כהן, כמתועד בצילום מכריז על מחיר לשקית - חמישה שקלים חדשים. אנו לוקחים את השקית לבדיקת מעבדה.

מיכל, התחקירנית של כלבוטק

בבדיקות מעבדה פשוטות מסתבר שמשקל העגבניות הינו קילוגרם וחצי ולא שני קילוגרמים כמו שהייתם מצפים למצוא בידיו של מוכר הגון. העגבניות למעשה נמכרו במחיר מופרז של שלושה שקלים ו- 30 אגורות, דבר הסותר את הצהרותיו הפומביות של יוסי כהן! המשטרה מעלימה עין והנוכל עושה צחוק מהחוק. לא נזלזל בסכומים הקטנים - דין פרוטה כדין מאה.

התגובה

בתגובה לכתבה עונה עורך דינו של יוסי כהן:

מרשי הוא בעל עסק מכובד המתפרנס ביושר ונותן שירות הוגן ללקוחותיו כבר שנים. אם לאחד מלקוחותיו ישנן טענות בדבר אמינות השקילה או אמינות המחיר המוצג, הוא מוזמן לפנות אלי בכתב ולא דרך תקשורת המונית. מרשי מביע צער על כך שתוכנית מכובדת כמו כלבוטק נטפלת לבעל עסק הגון כמוהו.

עורך דינו של יוסי כהן


ובכן, שמעתם את הטענות ואת תגובת עורך דונו של הנוכל. עד כאן בעניין העוקץ בשוק הכרמל.

פרשת עוגות הבית של אסם

כשאתם קונים עוגה על אריזתה מתנוססת הכתובת "עוגת בית" אתם בטוחים שאתם קונים מוצר המיוצר במטבח ביתי. טעיתם בגדול! בכתבה זו אנו חושפים לראשונה את תרגיל העוקץ המלוכלך שבו חברה גדולה כמו אסם מייצרת "עוגות בית" כהגדרתם, בתנאי מפעל מזון תעשייתי!

תחקירנית כלבוטק שהושתלה לחברה חושפת לראשונה כיצד מיוצרים עוגות הבית ללא בית!

החשיפה

אחד העובדים בחברה: "ברור שאני עובד במפעל!"

למוקד כלבוטק מגיעות תלונות רבות בדבר אמינותה של הכתובית "עוגת הבית" המתנוססת על מוצריו של תאגיד הענק אסם. יצאנו לבדוק את העניין לעומק. לצורך כך ציידו את מיכל, התחקירנית של כלבוטק במצלמה נסתרת המתעדת את התעשייה הסודית ביותר של החברה.

מיכל, המתחזה לעובדת חדשה בחברה הגיעה אל פס היצור, בזמן שהיא לבושה בחלוק לבן על מנת להסתיר את זהותה. ניתן להבחין בקלות שהן הבצק והן התבניות של עוגות הבית מיוצרים במפעל מזון, ליד מוצרים כמו במבה וצ'יפס! לא ראינו שום בית ושום נעליים. התחקירנית שלנו פנתה למנהל הסניף בניסיון לקבל הסברים:

מיכל: אתה המנהל של המפעל? אתה יודע שבמפעל שלך מיוצרים עוגות בית?
מנהל: כן, ברור.
מיכל: אתה מודע לכך שמדובר במפעל, נכון?
המנהל: כן. מה השאלה שלך?
מכיל: איך אתה יכול ליצר עוגות בית בתוך מפעל?
המנהל: מה?
מיכל: הרי ברור שעוגת בית צריכה להיות מיוצרת בבית!
המנהל: את מפגרת או משהו? מי את- מיכל מכלבוטק?
מיכל: לא, זאת לא אני!



תגובת אסם

כלבוטק פנו להנהלת אסם במכתב רשמי בניסיון לקבל הסבר לתופעה. הנה לשון התגובה:

החברה מופתעת מאוד ממצאי התחקיר. אין לנו שום כוונה להטעות את לקוחותינו. כל לקוח בר דעת מבין שלא מדובר במוצר שמקורו בבית, אלא במוצר תעשייתי. אנו מביאים צער רב על הנזק שנגרם ללקוחותינו עקב חוסר ההבנה. למען מניעת הישנות המקרה, מהיום המוצר ייקרא "עוגת הבית של אסם, המיוצרת במפעל".


עד כאן בעניין התרגיל המלוכלך של חברת אסם.

בכל בעיה, טענה ושאלה

מוקד כלבוטק

  • טלפון: כוכבית 5090 מכל מכשיר, לא כולל מקרר
  • פקס: כוכבית 5090
  • SMS: למספר 5090 (לא כולל כוכבית)

הקו פתוח 24 שעות ביממה.