מלחמת העולם השניה

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Attention niels epting 01.png אזהרה!
אנו יוצאים מנקודת הנחה שאם נכנסת לערך בשם מלחמת העולם השניה, אז את/ה מוכן/ה לצחוק עליו.


"ואני חשבתי שששת הימים היה קצר"
~ שבתאי צבי על מלחמת העולם השניה


World War II: Revenge of the Germans
Nuclear blast.jpg
תמונת מסך של אפקטים מיוחדים במלחמה
שם בעברית מלחמת העולם II: נקמת הגרמנים
תאריך הוצאה 1 בספטמבר 1939
פיתוח גרמניה, רוסיה, ארה"ב, בריטניה. בתוסף: יפן
הפצה בעיקר ע"י גרמניה
סיווג אסטרטגיה בזמן אמת
סדרה מלחמות עולם
גרסה 2
מנוע דיזל, בנזין


מלחמת העולם II: נקמת הגרמנים(אנגלית: World War II: Revenge of the Germans, ידועה בקיצור כWWII:RG) היא מלחמת המשך למלחמת העולם הראשונה בסדרה המפורסמת מלחמות עולם מבית היוצר של מלחמת נפוליון. המלחמה זכתה לביקורת רבה על האלימות הקשה ועל העלילה הצפויה והירודה (ביחס לפרק הראשון) מצד אחד, אך לשבחים רבים על הגרפיקה ומתקדמת והוספת אלמנטים חדשים לסדרה.

העלילה

רקע וקישור לפרק הקודם

בסרטון הפתיחה, ניתן לראות את הרקע לפתיחת המלחמה. לאחר שהגרמנים מפסידים מלחמת העולם הראשונה מצבם הכלכלי והמורלי ירוד מאוד. באווירה כזאת מופיע מנהיג כריזמטי בשם אדולף היטלר, הוא מאשים את הממשל הקודם בבגידה, פותח במהפכה כוחנית וכובש את השלטון. היטלר (שמעתה יהיה המנהיג של גרמניה עד סוף המלחמה) מבטיח ניצחון צבאי, שגשוג כלכלי ותרבותי תוך כדי בניית רייך שלישי( קונוטציה לסדרת "הרייך" ו"הרייך II: שובו של המלך").

במקביל מראים את ההתחרשות ברוסיה שפרשה במהלך הפרק הקודם ונהפכה לברית המועצות. מנהיג בשם יוסי סטלין ( מגולם ע"י עמיר פרץ) מוביל את ברית המועצות ביד קשה. סטלין רואה בהיטלר סוג של שותף ואף חתם עמו מספר הסכמים מפוקפקים.

פרק I: הכיבוש

המלחמה נפתחת ב1 לפסטמבר 1939, מהסיבה שילדים גרמנים התלוננו על רמה ירודה של שיעורי בית וארגון מורים איים לפתוח בשביתה. כוחות גרמניה השתלטו על חצי משטח פולין בזמן שסטלין הראה לכוחותיו להשתלט על החצי השני. בשלב זה בריטניה וצרפת מחריזות מלחמה על היטלר, אבל מהסיבה שהם עדיין לא פיתחו את המפעלים ליצור טנקים ומטוסים, הם לא יוצאים למלחמה בפועל.

באפריל 1940 כבשה גרמניה את דנמרק ונורווגיה. מעניין לציין שהמפה המושלגת של נורווגיה, המשקפת בצורה מעולה את היכולות הגרפיות של המנועים המודרניים, עוררה ביקורת רבה על היוצרים, מכיוון שבנורווגיה אין שלג באפריל. תשובת היוצרים היתה שמדובר בבדיחת 1 באפריל. בעקבות הכישלון של בריטניה לכבוש את אזור נורווגיה ( התירוץ לכישלון היה שהבריטים לא התכוננו למלחמה בשלג באמצע הקיץ) מוחלף המנהיג של בריטניה בוינסטון צ'רצ'יל, היחצן של מותג הסיגריות "וינסטון". במאי 1940 כבשה גרמניה את בלגיה, לוקסמבורג והולנד. מטרת הכיבושים היתה קבלת גישה חופשית לשדות קנאביס ולזנות חוקית, אבל התירוץ היה האפשרות לכבוש את צרפת ובכך לשדרג את תעשיית הפורנוגרפיה. לאחר כיבוש צרפת, הגרמנים והבריטים התחילו בקרבות אוויר בעלי גרפיקה תלת-ממדית מתקדמת ומראות זוועתיים של ביתים מפוצצים, ילדים נהרגים ושלוליות של דם. בהמשך נכבשות גם בולגריה, הונגריה ויוגוסלביה. הגרמנים כובשים את רב אירופה וזה נראה שנקמתם הושלמה.

ב1941 היטלר תוך הפרת הסכם, תוקף את הרוסים, שענף היצור העיקרי שלהם הוא משקעות אלכוהוליים ולכן הם נתפסים לא מוכנים למלחמה. עד סוף הפרק הראשון הגרמנים מגיעים לערים מרכזיות כמו לנינגרד ומוסקבה, אבל לא כובשים אותם כי עדיין לא אספו מספיק משאבים.

בפרק זה ניתן לראות קרבות אוויר רבים, הפגזות של ארטילריה, מהלכים טקטיים ואסטרטגיית קרקע בזמן אמת.

פרק II: התנגדות לכיבוש

פרק זה מאופיין בעיקר על ידי פעולות חבלה שקטות כלפי הגרמנים והוצאות המוניות להורג של אלו שנתפסו. כאן מוצג לנו חיל חדש - הפרטיזן. הפרטיזן חמוש בנשק קל, יודע להלחם היטב בלילה, חי בעיקר ביערות. היכולת המיוחד שלו זה להתחזות לאזרח. מטרותיו העיקריות הם שיבוש הספקת האויב.

בשלב זה יש את הפרק בו מנהלים קרבות ים עם ספינות וצוללות. במיוחד בולט כאן הקווסט לפצח את הסוד של מכונת "אניגמה" הגרמנית. התוצאה היא קבלת יתרון משמעותי עבור הבריטים שמוביל לניצחון בשלב הימי.

פרק זה הוצג כפרק מעניין מאוד מבחינת המבקרים בזכות המשימות החשאיות נגד גרמניה.

פרק III: שחרור אירופה

פרק זה נראה כקלסיקה של סרטים הוליוודים. האמריקאים באים מאמצע שום מקום ומחילים להציל את העולם תוך כדי הרג המוני והפגזות בנשק חדיש. בדיוק כאן רואים את סטלין (שמוצג בפרקים קודמים כרשע ודומה להיטלר) כדמות חיובית שעוזר להציל את אירופה מהכיבוש הגרמני.

הפרק פותח בפלישה רגלית מהים בנורמנדיה, וממשיך בשחרור של כל מדינות אירופה שנכבשו בפרק I בסדר הפוך. בכיוון הנגדי יש את הכוחות ברית המועצות שמשחררות את כל השטחים מהצד השני. שני הצבאות נפגשים בגרמניה בזמן שחצי מהמפה צבועה באדום והחצי השני בכחול עם כוכבים לבנים.

במשך כל הפרק האמריקאים מפגיזים את הערים הגרמניות במטוסים משוכללים, ומשתמשים בארטילריה נייחת בעלת עוצמה גבוה. הרוסים מנגד מפתחים טכנולוגיה חדשה במפעל למכונות - הקטיושה. זהו כלי ארטילרי חדיש בעל טווח פגיעה בינוני ודיוק ברמה של קיפוד עיוור עם משקפי שמש. הקטיושות מובלות את סטלין להישגים טקטיים רבים.

הפרק מסתיים בהתאבדות היטלר באכילת במבה אדומה, כניעתה של גרמניה, חלוקתה לשטחי כיבוש וניצחון של בעלות הברית.

התוסף: אימפריית השמש העולה

מכיוון שהמלחמה המקורית היתה רק באירופה וזה לא היה מספיק מעניין, היצרנים עשו תוספת למלחמה - זירת האוקיינוס השקט. הפרק הקטן הזה מראה את המלחמה בין יפן לבין ארצות הברית.

המלחמה פותחת בהפצצת נושאת מטוסים אמריקאית שחורת שלום שעגנה ליד חופי יפן. התגובה האמריקאית מובילה להרס של מערכת יחסים עם יפן. המלחמה בין יפן לארה"ב היא בעיקר בים ומעט באוויר. בשלב מתקדם יותר, האמריקאים פולשים לשטח יפן ויש גם כמה קרבות יבשתיים. בשלבים האחרונים מתפתחת אצל היפנים טכנולוגיה חדישה של מטוסי קמיקזה - מזל"טים חד-פעמים עם מטרה חבלנית המאוישים על ידי יפנים.

השלב מסתיים ביצירת אומנות של היצרנים. מכיוון שהיפנים הפסידו ונכנעו, אבל הציבו תנאי לכניעתם, אמריקאים פותרים את הבעיה בדרכי שלום ומשתמשים בsuper-weapon - פצצת אטום על שני ערים יפניות. המלחמה מסתיימת באפקטים מיוחדים של פטרייה ענקית עולה לשמיים.

יחידות

לכל צבא במלחמה יש יחידות מיוחדות משלו, עם יכולות וכוחות מיוחדים. היחידות המשותפות לכל הצבאות הם חיל הרגלים, מטוס חמקן, ספינת טילים, כוחות הנדסה ומשאית להובלת גופות.

גרמניה

בצבא גרמניה בולטים בעיקר הטנקים ורקטות בסוף המלחמה. המיוחד בגרמנים זה שכל שטח שהם כובשים מזכה אותם בבונוס של כוח אדם ולכן מהירות היצור שלהם הולכת וגדלה ככל שהם מנצחים. כוחות:

  • פנזר- טנק
  • טייגר- טנק(הטנק של פו הדוב)
  • V-2 - טיל בליסטי/כימי(מיובא מהתחת של היטלר)
  • צוללת- חיל הים
  • מסרשמיט - מטוס

בריטניה

כל כוחות הבריטים מיוצרים אך ורק בשטח אנגליה, והם מוצנחים או מועברים ימית לשטח אירופה. הבריטים שולטים באוויר ובים. כוחות:

  • צוללת עם מכ"ם -חיל הים
  • שרמן - טנק
  • צנחנים - כוחות קרקע המוצנחים לכל מקום
  • ספיטפייר - מטוס
  • פצצת גרנד סלאם - מופלת ממטוסים על הקרקע

ברית המועצות

ברית המועצות, בנוסף לפיתוח טכנולוגי מתקדם גם יודע בתמיכה ביחידות הפרטיזנים. כוחות רוסים מסוגלים להעלות את המורל על ידי וודקה ושירים באמצע שדה קרב. הצלף הרוסי מעלה את דיוק הפגיעה בכל לגימה. כוחות:

  • פרטיזן - לוחם גרילה מיוחד
  • קטיושה- ארטילריה
  • רכבת קרב הפרויקט בוטל
  • טרקטור משוריין - מכונה חקלאית בעלת יכולת לתקוף חיל רגלים
  • Т-34 טנק
  • מיג 5 - מטוס

אמריקאים

כל הכוחות של אמריקה בזירת אירופה באים אך ורק מהים. בזירת יפן הם כוללים בעיקר חיל ים ואוויר. כמובן הנשק המיוחד של האמריקאים לא זמין כל המלחמה וניתן להשתמש בו רק במשימה האחרונה. כוחות:

  • פצצת אטום - סופר נשק אטומי שמובל במטוס ומסוגל להשמיד עיר שלמה
  • B-17 מבצר מעופף - מטוס
  • נושאת מטוסים - חיל הים שמסוגל להטיס מטוסים
  • בזוקה - נשק קרקע נגד טנקים ומסטיק לעת קרב

יפנים

למורת מאמצי היצרנים, צבא יפן יצא חלש בהרבה מול צבא ארה"ב וזה הוביל לחלק מהביקורת על התוספת למלחמה, ובמיוחד על הסיום הלא פרופורציונלי. הכוחות:

  • קמיקזה -מטוס חד פעמי
  • Type 97 - מרגמה של חיל הרגלים
  • נושאת מטוסים - חיל הים שמסוגל להטיס מטוסים
  • צ'י-הא - טנק רובוטריק


ביקרות

רבים מהמבקרים לא התרשמו במיוחד מהלחמה וטענו שאת ההוצאה שלה היה ניתן לעקב עד להוצאת טכנולוגיות השמדה יותר מעניינות. בנוסף, בכל העולם נשמעה ביקרות רבה על האלימות הכבדה ולפעמים מיותרת שנצפתה בפרקים רבים במלחמה. אבל מרבית הביקורת מסתכמת בהשוואה לפרק הראשון ומציגה את מלחמת העולם הII כהמשך לא הכי יוצלח, שמנסה לחכות את הצלחת הפרק הראשון:

  • מלחמת העולם השנייה היתה גדולה יותר, אכזרית יותר, והפעלולים בה היו מושקעים יותר, אבל התסריטאי שלה פשוט לקח את כל הרעיונות של מלחמת העולם הראשונה והגזים אותם. הרי כבר במלחמת העולם הראשונה היו טנקים, צוללות, מטוסים ונשק לא קונבנציונלי. אלא שבמלחמת העולם השנייה לקחו אותם עד מעבר לקצה, לדוגמה במקום נשק כימי - נשק גרעיני.
  • במלחמת העולם הראשונה - לא היה כל-כך ברור מי הטובים ומי הרעים. שני הצדדים נגררו למלחמה שבה בעצם אף אחד לא היה מעוניין. בפרק ההמשך, העלילה הופכת להרבה יותר פרימיטיבית ביחס למקור.
  • מלחמת העולם הראשונה היתה יותר צמודה ובעלת יותר תהפוכות.
  • בדיוק כמו בסרטים - סרט ההמשך הרבה פחות טוב מהסרט המקורי.

ראה גם