נוגה

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
"איפה איפה איפה איפה - איפה הנוגה?"
~ אורנה ומשה דץ על נוגה

"טל מוסרי זה התשובה לקובי מחט." ~ מיסטר טי על שבתאי צבי.

"הציטוט לעי"ל נכתב בלהט הרגע ואין לו כל קשר לנאמר בדף"
~ ציון של הכותב
"נוגה מחפשת צדק."
~ אדם שחושב שהוא מצחיק
ונוס מרגלת על כדו"א במסווה של הירח

כוכב הלכת נוגה (ונוס ברומאית מדוברת) הינו הכוכב השני במרחקו מהשמש, או כפי שמכונה על ידי רבים החומוס הגדול. למרות שמו אין דומה כוכב נוגה למוצר נוגט ואף יש לו גוון ורדרד.

מבנה הכוכב

הכוכב במימדיו היא כוסית אש ודומה במימדיה אוגר - כלומר 3 מטרים רוחב ו8973 ק"מ אורך. פילוסופים רבים מתארים זאת כאם היה כוכב נוגה בקבוק, הייתי עושה אותו  :

שכבת הטוטורוטו

שכבת הטוטורוטו היא השכבה הגדולה מבין השתיים. עומקה כ-7000 יארד, דבר ממנו התרשמה מאוד הארכיאולוגית מיכה - פַרפֹּה החוקרת את השכבה כבר שנים רבות. ממחקריה ניתן ללמוד כי השכבה דחוסה מאוד ועשויה רובה מיוגורט דנונה. לפי מחקרה בנושא היא טוענת כי זרמי יוגורט מתפרצים אל פני הקרקע בפריצה המכונה בפי המדענים "גרפס" ולכן נראה הכוכב עצמו ורוד.

שכבת המלט

השכבה השניחה והקטנה יותר היא שכבת המלט המהווה את הליבה של הכוכב. שכבת המלט מעוצבת ככדור מפוסל. מדענים מאמינים כי לאחר המפץ הגדול הסתובב לו כדור המלט על פני החלל ואסף זבובים נמלטים על פניו. בגלל שהסתובב במהירות ,כך טוענים החוקרים, הקיאו הזבובים את היוגורט מגופם וכך נעשתה שכבת בטוטורוטו. לפי טענתם, לבסוף הכדור היה כבד מידי להתגלגל והחליט לעצור ליד כדו"א לנוח. הוא מצא כי יאה שכנו בעיניו ונשאר להיות שם- אך לפי דברי החוקרים שכבת המלט עדיין רוצה לנוע ולצאת לחופשי.

החיים על פני כוכב נוגה

אולי יגידו הזקנים כי החיים על פני נוגה לא כמו שהיו פעם אך דעה זאת שגויה.

התא למעלה אוכל תא אחר

הדעה העובדה הזאת, לעומת זאת, היא הנכונה: כבר כמיליון שנים היו חיים על פני הכוכב . היצורים החיים היו על פני שכבת הטוטורוטו של נוגה והיו חד-תאיים. החיים על פני הכוכב התמיינו ל-2 קבוצות: האוכלים אחד את השני והאוכלים אחד את השני פחות.

כל היצורים חיים על נוגה היו בעלי מיטוכונדריה ,ריבוזומים וכלורופלסטים רק בגלל שהם מילים ארוכות. כמו כן לחד התאיים היו זנבות וכמו מין קרניים מעל פיהם אשר היוו לתקיפה ולפירוק המזון. לנקבות היו חצאיות מיני ונעלי עקב .הם מתרבים על ידי חיכוך זנבותיהם אחד בזנבו של השני. הדבר היחיד שמונע פיצוץ אוכלוסין על פני הכוכב הוא העובדה כי התאים הללו אוכלים את חד תאיים אחרים מידי שעה. עובדה מעניינת המציינת הביולוגית ברל'ה-ברל'ה-צא-החוצה היא היכולת של התאים להגן על הכוכב שלהם בעת מצוקה כמו מטאור או דינוזאור. עוינות זו פותחה לאחר שכתב מטעם ויקיפדיה בא ולא כיבד את המסורת של המקומיים שלפני הדיבור קדים ורוקדים את הטצ'ונגהצ'ונה בנוסח המקומי.

נבואת אחרית הימים

בדתות רבות מקשרים את אחרית הימים למפלצת הספגטי המעופפת אולם רק הדת הזימביסטית התייחסה לכוכב נוגה בתיאורה את הקץ של כל הזמנים.

ואש תיפול מהשמים בצורת כדורי גלידה וירא האדם כי טוב לו. אך, מה הוא הדבר אשר חג לו בשמיים? זה ציפור? לא. זה מטוס? זה סופרמן? כן! רגע, לא! ותיפול נוגה על התושבים ויוצף הארץ ביוגורט ובמלט וינוסו כל בעלי הדעת להר הקלימנג'רו ויראו כי כל יצור חי מת משפן הסלע ועד לקרפיון השדה ויקימו שם קיבוץ ויאמינו באלוהי הנו-נו-נו ויחרבו את רחובות עד עצם היום הזה. גחדגחךענהןקףשן.

(פלישתים ש"ג)


כך תיאר ספר המורא של הזימביסטים את סוף העולם. כאשר נשאלו החוקרים האם דבר כזה יתכן אמרו כי הדבר אינו אפשרי כלל וכי כתמי היוגורט שרואים בכל מקום הם תוצאה של עבודה מרושלת של העירייה.

ראו גם

Bouncywikilogo.gif
עבור אנשים חסרי חוש הומור, לחכמולוגים בוויקיפדיה יש ערך על נוגה.