ערך מופלץ

פמיניזם

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Putzfrauverbot(נסיון)-3900.png אזהרה: שובינאסטי
ערך זה מכיל אלמנטים שובינאסטיים. מי שרואה עצמה נפגעת מהדברים, מוזמנת לקנות כיסוי עיניים רך ומפנק בצבע ורוד בייבי.
"גבר גבר אחת אחת"
~ שבתאי צבי על פמיניזם


"עדי בעדי כי היא בעדי"
~ הסופרת ההיא שכתבה את הספר עדי בעדי על פמיניזם


סמל התנועה הפמיניסטית

פמיניזם היא שאיפה של קבוצת נשים להשתין בעמידה, והיא החלה כרעיון מהפכני לקראת סוף המאה ה-19. הקמת התנועה הפמיניסטית מיוחסת דווקא ללימור לבנת, על אף שעדיין לא נולדה בעת ייסוד התנועה. התנועה הפמיניסטית גדלה והתעצמה בשלהי המאה ה-19 ואופן פעולתה כלל בדרך כלל התפרצויות ברוטליות לשירותי בנים והרטבת כל הרצפה בכתמי שתן, תוך נסיון לכוון אל האסלה.

ממשלות אירופה גינו את התופעה בצורה חריפה, אך לדאבונם התנגדותם הנחרצת הביאה עוד נשים להצטרף למאבק למען השיוויון. עם הזמן, בהמשך גדילת התנועה הצטרפו אליהּ נשים בעלות תביעות שונות במקצת, כמו דרישה לצפות, ליהנות ולהבין משחקי כדורגל, לעבוד בעבודות "שחורות" שנחשבו עד אז עבודות לגברים בלבד, וכמו כן דרשו להקים שירותי גברים גם לנשים, לצד שירותי הנשים הקיימים, בכל מבנה ציבורי. דרישה מרכזית נוספת הייתה שחרור האישה מעבודות המטבח. המאבק הפמיניסטי התעצם, למרבה התדהמה, ככל ששיתפו עימו פעולה ויישמו את דרישותיו.

פמיניזם ומעבד המזון

בשנת 1911 המציא ישראלי בשם עמי ארבל (או בכינויו - "המערבל") את המיקסר. כדי לשווק את המוצר פתח בקמפיין בו כיכבה אישתו - רונאלה פישר ארבל, פמיניסטית ידועה. המכשיר נקרא בחיבה "התנועה לסחרור העיסה" - על פי פעולת המכשיר. הקמפיין נעשה בכיכובה של אישתו מאחר ורצה עמי להראות את השימוש במכשיר במטבח, כפי שהיה נהוג אז, כאשר אישה מבשלת. עובדה נוספת היא שרונאלה, עקב כלבת ילדים בה לקתה בילדותה, נשארה מגמגמת. כאשר אמרה "התנועה לסחרור העיסה" נשמע הדבר כמו "התנועה לשחרור האישה". קריאתה הנרגשת לשחרור האישה מן המטבח התפשה עד מהרה בקרב הקהילה הפמיניסית, והמיקסר שהומצא אך אז הפך לסמל המאבק הפמיניסטי.

הפמיניזם בשנות ה-20

תנועת הפמיניזם גדלה עם הזמן, ורונאלה פישר הייתה, בעל כורחה, אחת ממובילות המאבק. עמי ארבל נדחק לשוליים בגלל היותו גבר - דבר שהפמיניסטיות הוקיעו. עקב ריבוי תקריות של השתנה על רצפות שירותי גברים, נטישת נשים את המטבח, סירוב נשים להיכנס להריון, שביתת אימהות וצפיית נשים במשחקי כדורגל, נאסרה פעילות פמיניסטית במדינות רבות, ופעולת התנועה הפכה מחתרתית. כך הוקמה המחתרת הפמיניסטית שפעלה במדינות רבות באירופה, ובמועצות הברית.

פעילות המחתרת התרכזה בעיקר בתקריות הרטבת חדרי שירותים לגברים, התפרצות למשחקי כדורגל, ואף נרשמו מספר מקרים בהן החלו נשים ללבוש מכנסיים ואף להתגלח. כתגובה החלה להתגבש תנועה הפוכה, גם היא דורשת שיוויון ואחווה בין המינים, וכללה זכרים שניסו להידמות לנשים בדרכים שונות. התנהגותם הייתה נשית, והם החלו לעסוק באופנה, עבודות בית, עיצוב שיער וטיפוח הגוף. אנשים אלו נתפסו כמגוחכים בעיני החברה, מאבקם לא חולל כל שינוי, והם כונו בשם הומואים.

המהפכה הפמיניסטית

בשנת 1930, עקב משבר נייר הטואלט הגדול, הביא תסכולו של הציבור לפיתוח דעות לאומניות קיצוניות, ולערעור מערכת המוסכמות שהיו קיימות עד אז בעולם. מצב רופף זה נוצל בין השאר ע"י המחתרת הפמיניסטית, ועד מהרה היא תפסה, בפיקודה של לימור לבנת את השלטון במדינות רבות באירופה, כאשר נשים רבות מקרב השלטון מסייעות להשתלטות על המדינה. לאחר מכן פעלה לימור לבנת לבצע צנטרליזציה בכל המשטרים והחלה להסמיך אותן לשלטונה. בנאום שנשאה בכנס הנשים, ופורסם בגיליון השני של בטאון המפלגה הפמיניסטית - "לאשה" אמרה בין השאר:

"גבירותי, אנחנו הולכות לכונן סדר חדש בעולם. עולמנו מפורד כיום למדינות ולעמים ולשבטים ולמשפחות. אך מכנה משותף יש לכולם. בכולם יש נשים. ואני קוראת לכן היום, בקריאה נרגשת! נשות כל העולם! התאחדו! התאחדו נגד המין הגברי, הראו לכולם מי הוא המין החזק, הראו מי צריך לשלוט. יחד - רק כולנו יחד - נוכל להביא למהפכה. Everything THEY can do, WE can do better -- מי ייתן, ואף אלוהים בעצמה תיתן לנו את בירכתה להמשך המאבק".

חיי הגברים בצל המהפכה

החיים תחת שלטון אימפריית הנשים היו קשים מנשוא עבור הגברים. משחקי הכדורגל נעשו ספורט לנשים בלבד, על אף שאלו לא הבינו אותו. נסגרו כל שירותי הגברים, ובמקומם נפתחו שירותי גברים לנשים בלבד. כאשר עוד ועוד נשים הצטרפו למהפכה החל גל גירושים אדיר בכל העולם, ונרשם מספר שיא של נשים שרצחו את בעליהן. נפתחו מכוני זנות בהם נשים ניצלו גברים מינית, וזכויותיהם של גברים נשללו בהדרגה. בהמשך נפתחה שביתת לידות שנמשכה כ-6 שנים. כך נמשך השלטון הפמיניסטי הנוקשה במשך כ-16 שנים, כאשר נשים בלבד היו בשלטון. נאסר על נשים להתחתן עם גברים, נאסר על גברים להוציא רשיון נהיגה, וכמו כן בכל בית על פי חוק היה חייב להופיע מיקסר - סמל המהפכה.

בעת המהפכה חלו גם כן רפורמות במדע ובאומנות. בקרב חוגים דתיים של נשים, הופיעה תאוריה לפיה בסיפור בראשית היה זה הגבר שפיתה את האישה לאכול מפרי עץ הדעת. תאוריה זו הופרכה עד מהרה ע"י תאורטיקנית קיצונית יותר, חווה-ללז מאן, שהוכיחה שהאישה אינה פגיעה לפיתויים. הנוסח החדש הוא אפוא: הגבר ניסה לפתות את האישה, והיא צחקה עליו ואמרה שיש לה כאב ראש, והלכה למיטה קרוא את "(הספר) הקטן הכחול של הפמיניסטיות". הגבר נשאר אפוא עם חצי נחש ביד. כמו כן שהאישה נוצרה אחרי הגבר "עזר כנגדו" - כדי להוכיח שרק בזכותה הוא ממשיך להתקיים. בעיתונות הוצגו הגברים כיצורים רפי שכל שאינם יודעים להסתדר באופן עצמאי ותלויים אך ורק בנשים. הנשים שילדו באותה התקופה ביצעו הפלות, אם היה מדובר בבן זכר, מה שהביא להידלדלות המין הזכרי בהדרגה, וגברים גודלו בנפרד במעבדות במטרה להבטיח את המשך קיום הגזע. בזמן המהפכה נרשם מספר גבוה של תאונות דרכים עקב ריבוי הנשים הנוהגות ונפתחו מכוני ליווי לנשים בלבד. כמו כן החל להתפרסם בטאון המפלגה הפמיניסטית - "לאשה".

סיום המהפכה

המהפכה הסתיימה לאחר 16 שנים עקב היכחדות המין הגברי, למעט מספר גברים. כמו כן, החלו נשים לפעול במטרה להפיל את השלטון והחלו לקרוא לשיוויון בין המינים. בשנת 1960 בוצע נסיון הפיכה בו מאות נשים מתוסכלות מינית חטפו את לימור לבנת והשתלטו על האימפריה הפמיניסטית. היו אלו נשים שהאמינו בעקרונות חדשים של אינטראקציה בין מינית. כיסי התנגדות של נשים ליברליות בשיתוף פעולה עם גברים החלו למוטט את השלטון ולכונן משטר שיוויוני. לימור לבנת נעלמה מהשלטון. אך על פי השמועות היא היא ירדה לה, מחתרת, ועודנה חיה ובועטת, ופועלת למען הפמיניזם.

תקופה חדשה

בשנים שלאחר סיום המהפכה הפמיניסטית החל מספר הגברים לעלות בהתמדה, עקב ריבוי הנשים הפנויות ואי השימוש בקונדומים - שייצורם הופסק עקב המהפכה. כך נולד דור חדש של גברים. בהתמדה שונה המאזן החברתי לאחר מכן, וכיום הגברים נמצאים בעמדות מפתח - המין החזק, אך עם זאת פחות מאשר בעבר.

הפמיניזם כיום

התנועה הפמיניסטית קיימת גם כיום. כמו כן בטאון המפלגה - "לאשה" השתנה והפך לעיתון פנאי אשר גם גברים מורשים לקרוא בו. זרם קיצוני בנאו-פמיניזם קורא להחזיר את המצב הישן ואת שלטון הנשים, ועקב אמונותיו הקיצוניות נאסר על ארגון המחזיק בדעה זו להפיץ אותה ברבים.

הפמיניזם אף חולל מהפך בצה"ל- שם הוקמה יחידת קרקל. יחידה זו היא יחידה קרבית של גברים ונשים (אם כי אם נשפוט לפי המראה וההתנהגות, הבנות הם הגברים והבנים הם הנשים). יחידת הקרקל היא מהבדיחות הגדולות על הפמניסטיות. יחידת קרקל שומרת על הגבול עם מצרים - גבול כל כך לא חשוב שאפילו אין בו גדר ובנוסף, הדבר היחיד שעובר בגבול הוא סוחרי סמים ונשים. למרבה הצער קרו מקרים בהם סוחרי הנשים מצאו את חיילות קרקל ובטעות חשבו אותם לפרוצות וכתוצאה מכך לקחו את בנות קרקל ומכרו אותם בשטחים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Putzfrauverbot(נסיון)-3900.png אזהרה: שובינאסטי
ערך זה מכיל אלמנטים שובינאסטיים. מי שרואה עצמה נפגעת מהדברים, מוזמנת לקנות כיסוי עיניים רך ומפנק בצבע ורוד בייבי.
Chamin.JPG (למופלצים נוספים) העמידו ערך להפלצה או הצביעו למועמדים קיימים כאן!