סמארטפון

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טלפון נבון או סמארקפון (בשפת הקשישים: פלאפון) הוא מכשיר דיגיטלי המשמש לתקשורת סלולרית ובכך עוזר לקרב אותך לאנשים הרחוקים ממך פיזית - ולהרחיק אותך מהאנשים שבאמת נמצאים בסביבתך. המכשיר מאפשר גם הרצה והתקנת יישומים גוזלי זמן. הוא כולל בתוכו יכולות של מצלמה דיגיטלית, נגן מוזיקה דיגיטלי, רשתות חברתיות, וכל זאת על מנת לדלות כמה שיותר מידע על המשתמשים ולהעבירו לממשלה ולאילומינטי.

מעריכים כי בשנת 2013 נמכרו ברחבי העולם כמיליארד מכשירי טלפון חכם ושכשני מיליארד סינים עונו כדי לייצר אותם בתנאים קשים אבל לאף אחד לא אכפת.

המכשיר שהביא לתחילת התפוצה הרחבה של טלפונים חכמים הוא האייפון מתוצרת תפוח, שהדור הראשון שלו הוכרז על ידי סטיב עסקים בשנת 2007, וכלל לראשונה את הרעיון המהפכני של אפליקציות מטופשות לשריפת זמן כאשר מחכים בתור למשהו. בשנת 2010 הוכרז הגלקסי Ass - הסמארטפון המתחרה של סמסונג לאייפון שהוא העתקה מוחלטת שלו.

בהמשך, חברות כושלות כמו HTC, סוני מובייל, נוקיה, ASUS, אלקטל, פאלם ומוטורולה, פיתחו טלפונים אהבלים מבוססי תקלות כדי לתת תגובת נגד לטלפונים המשכילים והמתנשאים.

התפתחות המכשירים החכמים

סיימון

מכשיר שנקרא "סיימון", מתוצרת IBM הוצג כבר בשנת 1992 והוא נחשב לטלפון החכם הראשון והוא בעל תואר דוקטור. המוצר נחשב נייד על אף שגודלו עצום והוא מזכיר בצורתו ובמשקלו לבנה ענקית. בעתיד המכשירים יגיעו לקיצוניות השנייה - ויהפכו להיות כה דקים עד שלא נוח להחזיק אותם בידיים והם נופלים על הפרצוף כששוכבים במיטה. המכשיר איפשר תקשורת כגון דור 3, מצב שבו הוא מאפשר למשתמש לקבל מידע אודות הסביבה שבה הוא נמצא - וכך לדעת איפה הוא גר או באיזו ארץ במקרה ששכח.

שנות ה2000

המכשיר פורץ הדרך בקטגוריית הטלפונים הפיקחים היה ה"אני טלפון" של חברת תפוח האמריקנית. הוא היה הטלפון הראשון עם דפדוף והפעלה מלאה בעזרת מחוות אצבעות על מסך המגע. הוא גרם למשתמשים לגעת וללטף אותו בידיהם כל היום - ולהפסיק לגעת באנשים קרובים או חיות מחמד כיוון שזה מאכזב ולא פותח שום אפליקציה.

במכשירים אלה המסך מילא את כל שטח הטלפון וכך הגיע סופם של המכשירים המעוצבים וכעת כולם נראים אותו הדבר באופן משעמם. עם השנים הטלפונים הפכו עדינים מאוד וזאת למטרות "עיצוביות" (בתקווה של החברות היצרניות שישברו ויגרמו ללקוח לקנות אחד חדש). לכן על מנת לשמור על המכשיר יש לרכוש כיסויים שונים ומשונים במחיר מופקע. חלק מהכיסויים מהווים ארנק ואלה הפכו להיט בקרב קהילת הסבתות. חלק מהמגנים הם פאקציים ומוסיפים לטלפון אוזניים או שרשרת שלא לצורך.

המכשיר הראשון זכה לתגובות נלהבות, כגון: "איזה כיף, עכשיו אני יכול לאונן בכל מקום!", וגם "איזה כיף, אני יכול להתעלם מכולם וליצור אשליה שאני עסוק בזמן שאני חותך פירות וירטואליים!".

הדורות הבאים של הסדרה הניבו רווחים גדולים לחברת תפוח. הצלחתו המטאורית של הטלפון החכם הלומד מכל אדם הביאה לגל של חיקויים. בין החברות המחקות הייתה נוקיה. מסכי המגע שלה היו כה כושלים שהמשתמש היה צריך להכות במסך עם פטיש 5 קילו כדי שהמכשיר בכלל יקלוט את הלחיצה. לכן בדורות הבאים של נוקיה המכשירים הגיעו יחד עם פטיש במארז ללא תוספת תשלום.

מעמדו של הטלפון הגאון

רובם המוחלט של ילדי דור ה-ZB משתמשים במכשיר הטלפון האינטיליגנט לגלישה יום-יומית ברשתות החברתיות המקוונות וכך הם מבזבזים את חייהם הצעירים בצפייה בריקודים דביליים בטיק טוק. סקרים עדכניים מצביעים על נתון לפיו ל-95% מבני הנוער בארצות הברית המכשיר מהווה חלק מהגוף ובמקרה שהוא נעלם או נאבד הם סובלים מכאבי פאנטום. אחוזים דומים ואף גבוהים יותר (97%) מתועדים גם בקרב בני נוער ישראלים. כאשר בישראל, הגיל הממוצע בו הילד הערס מקבל את הסמארקפון הראשון שלו נע בין גיל 8 לגיל 10. הטלפון החכם תופס מקום מרכזי בחיי היומיום של המשתמש בו, ולמעשה שואב אותם לחלוטין.

קהל המעריצים של אפל

חברת אפל מיתגה עצמה כחברה הטובה ביותר לטלפונים חכמים וגדולים בתורה, (זאת על אף שהמכשירים של כל החברות כמעט זהים בתיפעולם ויכולותם) ולכן להם קהל מעריצים נאמן. המעריצים הפתטיים ביותר של אפל אף מקימים אוהלים וישנים מחוץ לסניפים כדי להשיג את הדגם החדש לפני כולם, והם נראים כהומלסים עשירים. יש לציין שהדגם החדש זהה תמיד למודל הקודם שלו כאשר רק תג המחיר משתנה לגבוה יותר. לפעמים ישנו שינוי קטן בין הדגמים, למשל עוד חצי פיקסל במצלמה, או מהירות הפעלה המהירה יותר ב0.00000001 עשיריות השנייה שגורם לקהילת החנונים לרעוש ולרגוש.