היסטריה

From איןציקלופדיה
Jump to navigation Jump to search

היסטריה, שמוכרת יותר בשם מחלת האישה, היא מחלה כרונית שגולתה בידי הפרופסור דולף שוורץ ברייך החמישה-עשר של גרמניה בשנת 1957.

היסטוריה

המחלה גולתה בידי הפרופסור דולף שוורץ ברייך החמישה-עשר של גרמניה בשנת 1957.

הוא גילה את המחלה באירווזיון שנערך באותה שנה בשוויץ, כאשר הזמרת הלוקסמבורגית החלה לצווח בקול גבוה במיוחד, בדומה לזמרות הפולניות שעשו את אותו הדבר 62 שנים לאחר מכן (כמו השואה).

פולין וההיסטריה

רוב הפולניות חולות בהיסטריה, ודבר זה עובר בתורשה. הן חולות במחלה בשל היותן פולניות, כלומר, בעלות דם פולני, דבר שאי אפשר לשנותו (כמו היהודים בשואה).

השואה וההיסטריה

בשואה היו לפחות 1.5 מיליון מקרים של היסטריה, מתוכם כ-800,000 מקרים חמורים במיוחד, שגרמו למוות מיידי של הסובבים אותם, מה שאומר שהנאצים היו אנשים טובים שרק רצו את טובת מדינתם, ואילו ההיסטריות הן אלו שאחראיות לרצח 6 מיליון יהודים.

תסמינים

נשים שחולות במחלה מתחילות לצרוח ולהרביץ לכל הדברים מסביבן.

טיפול במחלה

התקפי היסטריה טופלו ע"י הרופאים ע"י כך שהוא היה מביא להן ביד. דבר זה עיצבן נורא את דוקטור שטוזל שנוזל, שכתוצאה מעבודתו כרופא נשים (כמו אחמד טיבי), כאבה לו היד בגלל שכל הזמן הוא היה מביא לנשים ביד.

ההיסטריה והמצאת הויברטור

ההיסטריה קשורה ישירות להמצאת הויברטור: שטוזל שנוזל, הרופא שהמציא את הויברטור, חשב על הרעיון בעת שיחה שגרתית עם אחת המטופלות. הוא לא פעל באופן יעיל במיוחד ואז המטופלת העירה לו על זה ואמרה לו "נו כבר, תמשיך, כואב לי". ואז הוא אמר לו "בסדר גברת, מה את רוצה? אני לא מכונה". ואז עלה לו הרעיון להמציא מכונה שתעשה את העבודה במקומו.