יום הגלידה
- "אני רוצה ללקק את כדורי הגלידה שלו, אבל אני מפחדת מהתלתלים"
- ~ ויקי על מדריך הפסיכומטרי שלה
יום הגלידה ומקורותיו
יום הגלידה הוא ב- 11 לאוקטובר והוא נוסד עם קום המדינה, על מנת לזרות מלח בפצעיהם של חולי סוכרת וחולים באי סבילות ללקטוז. אבל בגלל קונספירציה ממשלתית המועד הזה הוסתר מהאנושות ורק ב- 11.10.05 הועלה מתהום הנשיה על ידי ~ויקי~. מסורת יום הגלידה דורשת אכילת גלידה בטעמים שונים המביאה לכדי הקאה (ועל כן זהו היום בשנה המועדף על נינט).
יום הגלידה בחוגים השונים
ניתן למצוא גרסאות שונות של החג בעדות השונות- המסורת האוקראינית אומרת כי יש לקיים ביום הגלידה שימוש גס ובוטה בגלידה במעשה האהבים ובמשחקי מילים לא לאזניהם של ילדים קטנים. כל המוסיף "שמנת" הרי זה משובח. התימנים הדימונאים אוכלים גלידות שוקולד בעיקר המובאים בסלסלות (התימנים והשוקולד) ישר למפעלי ים המלח. האחים עופר אינם אוכלים גלידה אלא את דמם של כל היצורים החיים. הפולנים אוהבים לאכול גלידות לא אכילות בעליל (כמו שאר מאכליהם המפורסמים -דג מתוק (גפילטע פיש) וג'לי בטעם עוף (רגל קרושה)), לדוגמא גלידת שום. מהגלידות הפולניות הפופולריות ביותר-גלידת רגשות אשם. את הקרח ליצירת הגלידה נהוג לגרר מלבה של האמא הפולנייה. ושלא תאכל גלידה בלי סוודר!
גלידות יהודיות מכילות בדרך כלל דם של ילדים נוצרים, על פי המסורת. בהתנחלויות שמעבר לקו הירוק אוכלים גלידת זיתים שהופקה ישירות מחלב עזים ערבי אסלי ומטעי זיתים עקורים- מקור מסורת זו בביטוי הידוע "זיתים עקורים ימתקו".
יום הגלידה בכתבי הקודש
על פי כתבי הקודש הנוצריים העתיקים "הם אשר לא יחגגו את יום הגלידה ישרף לנצח באש הגיהנום לצלילי רוני סופרסטאר" (יחותיאל וניל 7 דרשה 11). בתנ"ך נאמר:" ויאכל אלוהים מהגלידה וירא כי טוב, ומהגלידה ברא את האדם. מגלידה באת ואל גלידה תשוב. ומצלעו של האדם ברא את הפצפוצים הצבעוניים המגניבים האלה וירא כי טוב אך משמין. ויצר מצואתו של האדם את גלידת הדיאט לעזר כנגדו." (בראשוקולד בלגי, פרק ד' אמות, פסוק 25^2).
לכן איכלו לכם גלידה ביום הגלידה או שהמשיח הגואל יבוא ויקרע את כולכם מכות.