מלחמת המלפפונים
מלחמת המלפפונים (או בשמה המאיר אריאלי: סוף עונת התפוזים) הינה מלחמה שהתקיימה בשנת 1937 עד שנת 1945. בתקופה זאתי נלחמו מליוני מלפפונים חמוצים ומלפפונים שמושרים במלח, בסוף המלחמה רוב התפוזים הכחולים נכחדו וברק אובמה נבחר לנשיא ארצות הברית. למלחמת המלפפונים היו 3 מדינות שונות שבינהם: צ'יזלנד, ביקיני בוטום וניו יורק סיטי (ניו יורק סיטי המדינה).
מלחמת המלפפונים התחילה כאשר הצבא התפוזי הכריז שהם לא יסכימו לתנאים של המלפפונים במלח אך המלפפונים בחומץ כעסו מאד ואז התחילה מלחמה קשה מאד במשך 8 שנים. 5 שנים לאחר גמור המלחמה נכחדו התפוזים והתנאים של התפוזים האחרים השתפרו בהרבה.
רקע לפרוץ המלחמה
לאחר העיבודים הקשים והתנאים הקשים מיותר של התפוזים הם לא יכלו יותר חלק התאבדו וחלק ניסו להסתוות אבל זה לא עבד מכיוון שהם תפוזים והיה אפשר להבין שהם בעצם לא מלפפונים חמוצים או מלפפונים במלח.
בשנת 1937 התחיל המרד במלפפונים החמוצים, התפוזים החליטו שהם יוכלו להביס אותם ולהשמיד את כל המלפפונים במלח למרות כל הנשק שהם הצליחו להשיג וכל המגנים, התחמושת וקופסאות הכבישה עדיין נהרגו הרבה מאד תפוזים כחולים והרבה דם אוסטרי-תפוזי נשפך ברחובות. כל כך הרבה חומץ נשפך ברחובות ניו יורק סיטי שלא היה אפשר לראות רחובות מרוב חומץ. באותה התקופה נהרגו 80 אלף עד 100 אלף תפוזים כחולים, 8 אלף תפוזים ירוקים, 5 אלף קילו מלפפונים בחומץ, 3 קילו מלפפונים במלח ודיאט קולה.
בספרו "המלפפון חי הוא, המלפפון מת הוא", הספר איגור פטרוביצ'סקי מפרט את הרצח האכזרי של המלפפונים בשפה קשה ומזילת דמעות. לאחר הרצח הקשה הוא מוסיף "אני לא תפוז אולי, אבל עמוק בנשמתי, תמיד יהיה תפוז". הספר זכה להצלחה רבה והפך את הסופר איגור פטרוביצ'סקי לאיש עשיר.
רקע בינלאומי
מלחמת המלפפונים קרתה בגלל מספר רקעים בינלאומיים[1]:
- בשנת 1937 נפל פסל המלפפונים הקדוש ה"סנטה מלפפון" אשר היווה דבר קדוש לעם המלפפוני והיה מעשה מאד אכזרי מצד התפוזים, לאחר זה התחילו רוב התקיפות בצ'יזלנד. לאחר שצ'יזלנד המשיכה להתקיף התקיימה מלחמה דו צדדית וזאת הייתה תחילת המלחמה.
- עוד אחת מהסיבות לפרוץ המלחמה היא רציחת המנהיג הדגול של מדינות התפוזים, תפוזינה לאחר זה התחילו להתקיף גם את ביקיני בוטום וככה התחילה עוד עוינות. לאחר העוינות זה התקדם לעוני רצח מחלות תפוזים, מלריה, טטנוס, פזוריאזיס ושפעת החתולים.
- לאחר שמינו את ברק אובמה למנהיג התחילה האנרכיה במדינות העולם השלישי וזה גרם למלחמת אחים גדולה.
מפקדי צה"ל ברקע מלחמת המלפפונים
מפקדי צה"ל רצו לעזור לתפוזים שסיפקו לישראל נשק בתקופה קשה. לאחר שמפקדי צה"ל נתנו לתפוזים טנקים, נשק גרעינים ו5 טון של תירס גמדי הם רכשו הסכם שלום עם ביקיני בוטום ותפוזינה. בשנת 1943 החיילים הישראלים פלשו לביקיני בוטום והתחילו לירות בכל החיילים המלפפוניים העויינים. בשנת 1945 נגמרה המלחמה והתפוזים נתנו בתור מתנת הוקרה לארץ ישראל 15 טון תרנגולי הודו ו5 קילו חומוס. בשנת 1953 זכתה צ'יזלנד לפיצויים ממדינות החמוצים הדרומיות ומאסיה הקטנה ואירופה הגדולה. בשנת 1957 צה"ל החליטה לפתוח במלחמה נגד צ'יזלנד בענייני טריטוריה אך המלחמה הייתה קצרה מאד והופסקה בשנת 1958 עקב האחוזים הגבוהים של הישראלים אשר רגישים לחלב ומוצריו (לקטוז).
סוף האנושות התפוזית
ברגע שהמלפפונים החמוצים ניצחו במלחמה מול התפוזים הכחולים והמלפפונים במלח [2]. לאחר שהאנושות התפוזית הגיעה לקיצה העולם ידע שזה הולכת להיות תקופה קשה. נשארו מעט מאד תפוזים באותה תקופה כ-5000 אלפים תפוזים כחולים ועוד 10000 תפוזים כתומים. בדרך נס התפוזים הכתומים הצליחו להגדיל את אוכלוסייתם לעומת התפוזים הכחולים שנשארו תשושים מאד וחלשים לאחר המלחמה. בשנת 1950 כל התפוזים הכחולים נכחדו לגמרי מן העולם. כיום קיימים בעולם רק 3 או 4 תפוזים כחולים.
הערות שוליים
- ↑ מלחמת המלפפונים נחשבה בתור מלחמה בינלאומית, אך היא לא הייתה מלחמת עולם. היו גם נסיבות דתיות אך הם לא הגורם המכריע כי רוב הזמן היה הרמוניה בין המלפפונים במלח והתפוזים אך הכל השתנה כשהמלפפונים החמוצים התחלו לתקוף.
- ↑ בשנת 1936 החליטו המלפפונים במלח לשתף פעולה עם התפוזים הכחולים מכיוון שידעו שזוהי הדרך היחידה להתגבר על הכוח של יחידת התפוזים בחומץ. לאחר ההצטרפות הצבא התפוזי הכחול ידע שיש לו יותר חיילים אך לא היה בטוח אם יזכה, מה ששינה לגמרי את המראה של האנושות הטרום תפוזיסטית.