הנה רשימה של שמונה קטגוריות שכדאי להביא בחשבון בערכים בתחרות. הרשימה היא רק המלצה, לא חובה לכלול את כולם.
- נגישות: כתבו את הערך כך שגם קורא שאין לו שום ידיעה בנושא יוכל להשכיל ממנו וליהנות מקריאתו. פסקת הפתיח, במיוחד, צריכה להיות כתובה באופן נהיר לכל, קצר בסגנון מצחיק אך רשמי.
- שגיעוט חטיב: הקפידו על שפה נכונה וגבוהה אם אפשר.
- רהיטות: כתבו את הערך בעברית טבעית, שוטפת ומלאה (לא קקי פיפי זין תחת). העדיפו מושגים לועזיים על מושגים עבריים היכן שאפשר (תעדיפו עבריים, זה הפוך בשביל הצחוק). הימנעו משימוש יתר בעגה מקצועית של יודעי ח"ן בלבד.
- כתיבה אינציקלופדית:כתיבה מסודרת ומובנת ואם זאת מצחיקה, כתיבה כמאמר ולא כסיפור, אפשר עם הערות שוליים, או לכל הפחות בצורת רשימת קריאה.
- חזות: תמונה שווה אלף מילים, והדבר נכון גם לאיורים. הוסיפו לערכיכם כל תמונה ואיור שיוכלו להמחיש את הכתוב ולהקל על הבנתו.
- קישוריות: ערך שופע בקישורים אדומים הוא תמיד בעייתי (אלא אם כן זה הערך הזה). אם יש מושגים מרכזיים שהקישור אליהם עודנו אדום, זו הזדמנות פז "להכחיל" אותו, אפילו בערך קצר יחסית. אם הערך מקשר לערכים מקיפים (ואולי אף לערכים מומלצים) רבים - מה טוב?
- שיתופיות: כל טקסט שעובר תחת זוג עיניים נוסף משתפר בהכרח. שתפו פעולה עם שאר האיןציקלופדים בהפיכת הערך מעבודת יחיד לערך מובחר שאיןציקלופדיה תוכל להתברך בו באמת.
|