הנדסת מזון
כפי שמרמז שמה, עוסקת הנדסת המזון בשימוש ויישום של מוצרי מזון במגוון תחומי ההנדסה כגון: הנדסת בניין, הנדסת חשמל, הנדסת מזון, הנדסה של המישור לתלמידי כיתות ז'-ט', הנדסת תעשייה וניהול ועוד.
ההיסטוריה של הנדסת המזון
בשנת 1988, לאחר עשור משעמם שבו לא רשמה לעצמה מדינת ישראל שום הישג מדיני, החליט פרופ' חיים וייצמן (ממקימי רחובות וייצמן ברחבי הארץ), להכין את עוגת הגבינה הגבוהה ביותר בעולם, ובכך היה הראשון לעשות שימוש בהנדסת מזון. עד היום נחשב פרופ' וייצמן לאבי הנדסת המזון, למרות שפרופ' אברהם שטרן חשב על הרעיון קודם, אבל לא הצליח לגייס מספיק תמיכה לרעיון וכתוצאה גורש מהאקדמיה ונאכל למוות על-ידי עובד זר שהתגנב למקום.
עוגת הגבינה של פרופ' וייצמן התנשאה לגובה של 18 ס"מ והייתה הגבוהה ביותר (וגם הראשונה) שנרשמה בשיאי גינס עד לשבירתו של השיא בשנת 1988 למחרת בבוקר. למרבה הצער, העוגה נאכלה תוך זמן קצר על-ידי עובד זר שהתגנב למקום, אירוע שהביא לבסוף לגירושם של כל העובדים הזרים למעבורת החלל הצ'לאנג'ר כשנתיים מוקדם יותר. כיום מייצרים עוגות גבינה גבוהות יותר ורעילות למאכל אדם.
מהנדסי מזון
מהנדסי מזון הם בדרך-כלל אנשים שמנים מאוד שחיפשו תירוץ להימצא ליד מזון בכל שעות היממה.
יישומים של הנדסת מזון
מאז ייסודה, רשמה לעצמה הנדסת המזון אינספור המצאות, הישגים ופרוייקטים אשר השפיעו על חיי כולנו. ביניהם: הביצה הגדולה ביותר בעולם, בקתת הממתקים של המכשפה מעמי ותמי, הטאג' מאהל, אורז, גירית דבש, מלפפון ים, שעון סוכריה, ארוחת עשר לתלמידי כיתות ז'-ט', והכיסא החשמלי.
מחקר ופרוייקטים כיום
ענף הנדסת המזון קנה לעצמו שם עולמי, בעיקר בתחום שבירת שיאי גינס
מפגרים, ואומץ על-ידי אוניברסיטאות, מסעדות ואנשים רעבים בכל רחבי העולם, לרבות מוזמביק.
בישראל נחקרת הנדסת המזון בטכניון, אוניברסיטת תל-אביב, במתקנים מסווגים של צה"ל (בעיקר לצרכי ייצור אמל"ח כגון אקדח עוגיות ולמתן סיוע הומניטרי כגון אקדח עוגיות) ובמפעלי מזון רבים המנסים לייצר מזון קפוא קפוא יותר, מזון מהיר מהיר יותר ומזון דגים דגים יותר.
אנשי מודיעין טענו בעבר (אם כי טענתם מעולם לא הוכחה ויש רבים החולקים עליה) שבפקולטה להנדסת מזון שבטכניון, עוסקים המדענים בפיתוח מאכל שיגרום לסטודנטים לחזור בתשובה ולהצביע לש"ס. הם מכנים את המאכל הזה בשם "אופיום להמונים".