קלט\פלט

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Bouncywikilogo.gif
עבור אנשים חסרי חוש הומור, לחכמולוגים בוויקיפדיה יש ערך על קלט/פלט.

קלט ופלט הינם חלקים בלתי נפרדים מתהליכים אנושיים מגוונים. לעתים, מעורב בתהליך גם עיבוד, בנקודת אמצע בין הקלט לפלט, כאשר העיבוד תמיד מתבצע לאחר הקלט, ולפני הפלט.‏[1]

התהליך

על מנת לקיים את התהליכים באופן מסודר ותקין, יש לפעול על פי שלושת השלבים הבאים:

  1. בשלב הראשון, מכשיר מסוים קולט מידע המתקבל על ידי מכשיר אחר (המידע יכול להיקלט על ידי מכשיר אוטומטי, דומם או חי כדוגמת בן אנוש).
  2. בשלב האמצעי (לא חובה), המכשיר הקולט מעבד את המידע הנקלט.
  3. בשלב הסופי, המכשיר הקולט - בין אם עיבד ובין אם לא עיבד את המידע הנקלט, פולט את תשובתו החוצה (אל מכשיר אחר או אל void).

בדוגמאות מטה ניתן להבין את התסבוכת בדוגמאות אנושיות פשוטות, קלות להבנה וכן לביצוע בבית.

דוגמאות

בחשמל

  • קלט: השקע החשמלי הוא מקור הקולט (וגם הפולט) מידע חשמלי.
    • אל השקע החשמלי נכניס כל מידע שהשקע החשמלי יכול לקלוט. המידע יכול להיות, למשל: כבל חשמלי תקין, כבל חשמלי שאינו תקין, אצבעות ומזלג.
  • עיבוד: במקרים מסוימים, השקע החשמלי מעבד את הקלט.
    • לדוגמה, אם תחבנו אצבעות אל תוך השקע, השקע החשמלי יעבד את האצבעות שלנו. את האצבעות ניתן להחליף בכל איבר אנושי שניתן להכניס בשקע, לרבות: לשון, תנוך אוזניים, ציפורן וכן כל דבר מזערי מספיק שניתן להכניס בשקע.
  • פלט: השקע החשמלי משיב מידע בחזרה, לעתים בעוצמות שאיתן לא ניתן להתמודד.
    • אם הכנסת כבל תקין, מוצר חשמלי יפעל.
    • אם הכנסת כבל לא תקין, מוצר חשמלי יהרס ושריפה תפרוץ בבית.
    • אם הכנסת חלק מאיבר אנושי ו/או מזלג לשקע, יהי זכרך ברוך.
      • מכאן אנו יכולים להסיק כי גוף האדם משמש הן כאמצעי קלט והן כאמצעי פלט - משום שהאיבר האנושי נפלט קודם אל תוך השקע, ולאחר מכן, קלט מידע שנפלט מן השקע בחזרה לתוכו. מידע זה מכונה "התחשמלות".

נסו זאת בעצמכם

תחבו, לפי הסדר הבא, את הפריטים הנ"ל: כבל חשמלי תקין, כבל חשמלי פגום, מזלג, אצבע ולשון, אל תוך שקע החשמל שבקיר, והשיבו על השאלות הבאות באשר לכל אחת מן הדוגמאות:

  1. מהו הקלט?
  2. האם התבצע עיבוד?
  3. מהו הפלט?

כתבו את הדוגמאות על דף, צרפו תמונות להמחשה ושילחו אלינו: בית איןציקלופדיה, ת.ד. 666666. את התמונות הטובות ביותר והתוצאות הטרגיות ביותר תבחר בקפידה ועדה מיוחדת המורכבת מקבוצה אליטיסטית שמכהנת בעיקר בזכות נפוטיזם ומדיניות ארוכת שנים של "שמור לי ואשמור לך", ואת הבחירות של הועדה נפרסם כאן בערך הזה לבחירת הקהל הרחב. התמונה שתזכה להכי הרבה לייקים - תזכה את בעליה בחופשת שיקום חלומית בבית לוינשטיין (בכפוף לתנאים המפורטים מטה).***
*אם הזוכה ישאר בחיים **איןציקלופדיה אינה נושאת באחריות לכל נזק פיזי, חומרי או נפשי, לרבות נכויות, מומים, כוויות, עיוורון, וכן כל נזק בריאותי ו/או כלכלי אחר העשוי להתעורר כתוצאה מהשתתפות בפעילות, וכן אינה נושאת באחריות פלילית או כל אחריות אחרת כלפי המטומטמים שיסכימו לבצע כזה דבר. כמו כן, איןציקלופדיה בע"מ אינה מתחייבת לספק את הפרס לזוכים, ו/או לבחור זוכה, ו/או להכריז עליו בשום שלב. בעצם השתתפות בתחרות הנך מסכים ומאשר כי אתה מעל גיל 18, מטומטם אך כשיר חוקית למעשיך האוויליים, וכי אתה נושא בכל אחריות לכל נזק שיגרם לך כתוצאה מטיפשותך וכי לא תהא לך כל טענה, תביעה, תלונה ו/או דרישה כלפי תאגיד איןציקלופדיה בע"מ ו/או מי מטעמו.

בבני אנוש

במסגרת פעילות מוחית תקינה

  • קלט: העיניים והאוזניים הם מכשירי קלט.
    • העיניים רואות והאוזניים שומעות סצנת סקס נועזת.
    • העיניים והאוזניים, כמכשירי קלט, מעבירות את המידע למעבד המרכזי - המוח האנושי.
  • עיבוד: המוח הוא מעבד.
    • המוח מעבד את אשר העיניים ראו והאוזניים שמעו, ומפיק תגובה מתאימה. בשלב זה, המוח עובד לפי תנאים מסוימים - לדוגמה, "אם לא א-מיני, ונטיה מינית מתאימה - אזי 'אמת'" (if not conf.isASexual() and visionData.sexAppeal() == conf.prefSexAppeal()).
    • באם אין נזק מוחי קודם או שגיאת הרצה, המוח אמור להפיק תגובה הנקראית "עוררות מינית" (response.SexualArousal(visionData, audioData)) ולהעביר את המידע המעובד אל מכשיר הפלט.
    • עיבוד הוא תהליך אופציונלי ולעתים מתרחשים מקרים שבהם אין תהליך עיבוד.
  • פלט: איבר המין (הנשי והגברי כאחד) הינו אמצעי פלט.‏[2]
    • כתוצאה מהגירוי, המידע המוחזר מן המוח אל איבר המין הופך לכדי "נוזל זרע גברי" או "שפיכה נשית", ונשפך על הסדין בתהליך המכונה "הדפסה" (Print).
    • שלב זה הינו השלב האחרון בתהליך, ולאחר שהסתיים, לא ניתן לשינוי (Immutable).

במסגרת פעילות מוחית אימפולסיבית

ישנם לא מעט מקרים בהם מתבצע דילוג אוטומטי על תהליך העיבוד גם מבלי שהדבר יחשב לפעילות אימפולסיבית.

  • קלט: העיניים והאוזניים הם מכשירי קלט.
    • העיניים רואות והאוזניים שומעות ערס מאיים עליך בסכין ומקלל אותך.
    • העיניים והאוזניים, כמכשירי קלט, בחלק מהמקרים, מדלגות על תהליך העיבוד. בדוגמה זו, הן פועלות באופן אימפולסיבי.
  • פלט: אתה פועל באופן אימפולסיבי, בהתאם להגדרות שהוטמעו בך (quick_response = True\nconfig_path = /usr/share/freeze-fight-flight/action.conf.
    • חלק מהאנשים יגררו לקטטה. אם היצרים שבך חייתיים וערסוואתיים לא פחות משל העומד מולך, קרוב לוודאי שתיגרר לתקרית אלימה שתסתיים במעצר של אחד מכם ובמוות של השני. (fight=1)
    • אנשים אחרים ינוסו על נפשם. במקרה הטוב הם יצליחו להימלט, ובמקרה הרע הם יירצחו בניסיונם להימלט. (flight=1)
    • המסקנה המתבקשת היא שאתה בסיכוי גבוה מאוד להירצח, בסיכוי מועט להינצל, ובסיכוי מועט אף יותר לנצח בקטטה, אלא אם אתה בנוי לעילא.
פלטים אימפולסיביים כתוצאה בוליאנית

ניתן להתייחס אל פלטים אימפולסיביים כאל תוצאה בוליאנית או כאל פלטים בינאריים משום שבדרך כלל, ההחלטות בהן מתקבלות לפי "אמת" (True) או "שקר" (False). ניתן לדמות זאת למידע המופק לתוך קובץ הגדרות JSON:

{
"i'm-in-danger": true,
"what-to-do": {
"fight-back": false,
"run-away": true,
"stand-still": true
},
"can-i-fight-back?": false,
"reason": {
"too-weak": true,
"opponent-using-hazards": true,
...
}
}

בדוגמה שלעיל, "אני בסכנה" מוגדר כ-"אמת". מרגע שאני בסכנה, הגדרות ברירת המחדל אומרות כך: או הימלט (run-away=1) או קפא (stand-still=1). תנאים אלו מתנגשים עם fight-back כך שאם fight-back מוגדר כ-"אמת", אזי אני לא יכול לקפוא או לברוח, אני חייב להילחם, גם אם הם מוגדרים כ-"אמת" בעצמם (הילחם תמיד גובר על ברח או קפא). נוסף על כך, נשאלת השאלה "האם אני יכול להילחם חזרה", והתשובה היא לא. הסיבות הן שאני חלש מדי, וכן גם ליריב יש כלים מסוכנים כנגדי (למשל: סכין, אקדח וכיו"ב).

כל המידע הנ"ל מופק כקובץ JSON בעת האתחול האנושי ולרוב אינו משתנה, אלא אם קורים תהליכים חריגים בגוף. ניתן לבדוק האם מתרחשים תהליכים חריגים באמצעות ps -ef.

לעתים ניתן להחזיר את המידע באופן ישיר. למשל:

$ cat /proc/sys/kernel/am_i_a-loser
1
$ cat /proc/sys/kernel/will_i_survive
0

אם מופיעה הספרה 1, הרי שהתשובה היא "אמת". אם מופיעה הספרה 0, הרי שהתשובה היא "שקר".

מקרים שבהם מכשיר הפלט משמש גם כמכשיר קלט

בדומה לטרמינלים המסוגלים לשמש הן כמכשיר פלט והן כמכשיר קלט, גם איבר המין הנקבי עשוי לענות להגדרת מכשיר פלט המשמש גם כמכשיר קלט. לצורך כך, נשוב אל הדוגמה הראשונה:

  1. לאחר שמכשיר הפלט הגברי (איבר המין הגברי) פולט את "נוזל הזרע", הוא עשוי לפלוט אותו בשלושה מקומות: אל הטרמינל (מכונה גם "סדין", תהליך של הדפסה ויציאה - Print and Exit); אל אמצעי קלט ב"מצב יבש" (--dry-run, לדוגמה - כוס-כיס, בובת מין וכו'); וכן אל איבר מין נשי (sperm | vagina --stdin, וגם vagina --stdin << sperm --cum-amount=full --cum-speed=0).‏[3]
  2. בדוגמה שהוזכרה לעיל, שימו לב לשלושה מצבים: stdin (דהיינו, קליטת זרע גם אם הדבר עלול לגרום למחלת מין, STD); stdout (מצב של רמייה בו בת הזוג אינה מספרת שגם לה יש מחלת מין - ומדביקה את מכשיר הפלט במחלת מין גם כן) ו-stderr (מצב המחזיר תשובה כי הבחורה מתנזרת ממין באופן מוחלט, או כי אינה מעוניינת לקלוט עוד מחלות מין - במקרים בהם קלטה בעבר מחלות מין ממכשירי פלט אחרים).

לאחר השלב השני, איבר המין הנקבי הופך למכשיר קלט, בתהליך קליטה מחדש שבו הזרע - שעובד מראש על ידי המוח (או שטרם עובד), עשוי להפוך לעובר.

  • קלט: איבר המין הנקבי הינו מכשיר קלט - שהוא גם מכשיר פלט (הוא גם קולט, וגם פולט).
    • איבר המין הנקבי קולט את הזרע הגברי.
  • עיבוד: הרחם הוא ה"מוח" החדש בתהליך, והוא מעבד את הזרע לכדי ילד.
    • במספר תנאים עשויה להיווצר הפריה: אם האישה אינה עקרה, אם הזרע משובח והגבר אינו עקר, וכיו"ב (return not woman.infertile() and not man.infertile() and man.spermQuality() > min_sperm_quality).
  • פלט: היריון.

וכאן כמובן נוצר מצב רקורסיבי, שגם לאחר ההיריון יכולים להיות קלטים ופלטים שונים. למשל, במקרה של תקיפת האישה ההריונית, או מצב חרדה, או שימוש בסמים, כל אחד מאלו עשוי להיות קלט המשפיע על תהליך ההיריון - שהוא גם פלט סופי וגם תהליך עיבוד בפני עצמו (בדומה ללולאת while). קצרה היריעה מלהכיל דוגמאות ולכן, כשיעורי בית, תוכלו לשער בנפשכם את הדוגמאות הבאים - ולהשיב על השאלות הבאות:

  1. האישה ההריונית שותה במהלך ההיריון. הילד נולד ונוצר נזק. פרטו מהו הקלט, מהו תהליך העיבוד ומהו הפלט המתקבל כתוצאה משתיית האלכוהול.
  2. האישה ההריונית נתקפת חרדה לאחר שנחשפת לאירוע טרור (עדה לאירוע פח"עי). כתוצאה מכך, האישה מפילה. פרטו מהו הקלט, מה מתרחש בתהליך העיבוד - והאם מתרחש תהליך עיבוד בכלל, ומהו הפלט המתקבל כתוצאה מכך. ניתן לציין תנאי.
  3. האישה ההריונית מוכה על ידי בעלה. האישה ההריונית נרצחת. עם זאת, בבית החולים מצליחים ליילד את התינוק טרם הזמן. פרטו מהו הקלט, האם מתרחש תהליך עיבוד, ומהו הפלט.
  4. הציעו דוגמאות משלכם לפלט, עיבוד וקלט, וכן לפלט ולקלט בלבד, ולמצבים בהם עיבוד הוא אופציונלי. ניתן לעשות שימוש בדוגמאות אחרות שצוינו לעיל או בדוגמאות מראשכם הקודח.
  5. אין לעשות שימוש בחומר שלא נלמד, לרבות מערכים, לולאות ופונקציות שלא אוזכרו בשיעור.
  6. חובה להריץ את הקוד לפני הטמעתו בבני אדם.
  7. לסטודנטים שאינם דוברי פייתון (וכאלו המגיעים מתכנית חילופי סטודנטים), ניתן להמיר את הקוד לשפות C, C++, Rust ושפות Open-source אחרות, בתנאי שהן לא שייכות למיקרוסופט.
  8. בלפחות דוגמה אחת חובה לציין תנאי רלוונטי.

הערות שוליים

  1. החומר הנלמד בערך זה מאושר לפי תכנית הלימודים של משרד החינוך לשנת ה'תשפ"ד לתלמידי כיתות ז' - י"ב, וכן נלמד באוניברסיטאות המובילות בישראל, הן כחומר לחינוך מיני והן כחומר לחינוך לאלקטרוניקה ומחשבים. מערך שיעור זה נכתב על ידי מומחים בתחום המיניות האלקטרונית.
  2. איבר המין הנשי משמש לעתים גם כמכשיר קלט
  3. ניתן לפלוט גם אל
    /dev/null
    , שזה אל האסלה במונחים אנושיים.