ישראבלוף

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דוגמא לתמונה אופיינית בבלוג

ישראבלוג - "ישרא-בלוג הוא במה לפרסום יומנים אישיים (בלוגים). זה המקום לספר לעולם מה קורה אצלכם ובעברית." במילים פשוטות- זהו המקום לכתוב כל שטות שבא לך, מתוך תיקווה שלפחות מישהו אחר יקרא את זה.

ישראבלוג הוא כלי נסיוני לחיבור בין ערסים, פקאצות, חנונים ושאר ירקות לבין רשת האינטרנט במטרה לאפשר תקשורת דו-כיוונית. לכלי הנ"ל קיימים שימושים שונים כמו למשל עריכת מעקב אחר המשתמשים הנ"ל לצורך מחקר מדעי, (לרוב לצורך מדידת היקף ניוון המוח האנושי, אחד הגורמים לאנטישמיות). הכלי נוח מאוד, כי הנבדקים עעצמם עורכים את המחקר והתצפיות על עצמם, כלומר: הם מצלמים ומתעדים את קורות חייהם דרך נקודת מבטם, מה שמאפשר הרכבת דיאגנוזה מעמיקה על הנבדקים. שימושים נוספים נעשים על-ידי השב"כ, המוסד, פריקים, ערסים וטיפוסים אחרים, וכן פדופילים המבקשים להשביע את נטיותיהם המיניות.

הפציינטים כותבים בבלוגים מתוך מתן הרגשה שהם יכולים לפרסם באין מפריע את חוות דעתם, מחשבותיהם, הבעת רגשותיהם והצגת יצירותיהם, מתוך מחשבה שהם מוכשרים, בעלי השכלה, צודקים, ראויים לשבחים או לסימפטיה. לכן היקף הכתיבה בישרא-בלוג ודומיו גדול מאוד.



מטרת היומן, ("בלוג", או בשפת החוקרים "יומן מעקב") היא לאפשר לכותב (או לנחקר) חופש ביטוי ויצירה בנושאים שונים כדי לאפשר מעקב אחריו. היומן מחולק לפוסטים (פוסט - קטע תיעודי ביומן המעקב. מהמילה "פוסט-רישום" - לאחר הרישום ניתן לקשקש שטויות) ניתן להוסיף גם פרצופי סמיילי שונים למינהם בתחילת הפוסט, בהם אתה מגדיר את מצב רוחך-שמח\ עצוב\ כועס\ מבולבל\ COOL\ חרמן ורעב. כפי שניתן לראות, האתר בא לגשר על בעיות תקשורת עם הסביבה ולכן הוא מציע לכותב להיעזר בשלל אפשרויות ביטוי, כגון סמיילים, שהם יותר ויזואליים ואנים דורשים כושר ביטוי וניסוח.


ישראבלוג מורכב משלושת הפ"ים:

נענע10, האתר אשר הסכים לתת חסות לישראבלוג.

מנהגים

מנהג שכיח בישראבלוג זהו הפוסט תמונות או בלשון ישרא'-פוסטמונות. הרבה מפרסמים שם תמונות שלהם אוכלים בורקס, בבגדי-ים או שסתם הם רושמים כותרות סטייל:"תמונות של בריטני\שלי\וכו' בעירום".

סוג שכיח נוסף של פוסט הוא הפוסט-טראומה, או ה"פוסט-סימפטיה" - הווה אומר פוסט שכל תכליתו היא להתלונן על משברים או על אירועים ספציפיים באירועי הכותב, במטרה לגרור תגובות סימפטיות משאר הקוראים. תגובות אלו חיוניות להעלאת מצב הרוח של הכותב ומקטינה את הסיכוי של אותו נער להגיע למצב בו יחתוך את ורידיו.

מנהג נוסף האופייני לישרא-בלוג הוא העלאת הפופולאריות. ישנן שתי שיטות העוסקות בשתי נגזרות שונות של הפופולריות. כאמור, הכותבים בישרא-בלוג מחפשים בעיקר דרך לביטוי עצמי, ומלבד שאת מקווים שמה שכתבו ייקרא על-ידי כמה שיותר אנשים, מתוך כוונה להשיג כמה שיותר תגובות סימפטיות. על כן נוקטים הכותבים בשני דפוסי פעולה שונים, כאשר אחד מהם הוא כניסה חוזרת ונשנית של הכותב לתוך הבלוג שלו במטרה להעלות את ספירת הקאונטר, "מד הפופולריות". במחקר שנערך, נמצא כי קיימת קורלציה חיובית בין גובה המספר שמציין "מד הפופולאריות" (הקאונטר) לבין האינטנסיביות בה מתעד הכותב את חייו. עובדה מעניינת נוספת היא שלא משנה מי היה זה שנכנס במטרה לקרוא את הפוסטים. כך לדוגמא, כותב יהיה שבע-רצון מיומן המעקב שלו באותה מידה גם אם הוא היה הנמען היחיד של יומן זה.

קיימות, כאמור, שיטות נוספות ותובעניות להעלאת הפופולאריות של יומן המעקב. הראשונה שבהן היא "שכפול פוסטים" - על פי שיטה זו מוחק הכותב את אחד מן המאמרים שכתב ומעתיק אותו מחדש, כך שהוא מופיע בשנית ברשימת הפוסטים החדשים, המפורסמת בעמוד הראשי הזוכה לפופולאריות רבה, וכך מושך יותר קוראים.


קיימת גם שיטת הפסיכולוגיה ההפוכה. הכותבים רושמים כותרות בסגנון: "אתם ממש לא רוצים להכנס לכאן" או "אל תיכנסו" ואפילו- "אני מכוער\ת", או במילים אחרות- מספרים את האמת, אקט קיצוני מבחינת ישראלים. תופעה קיצונית עוד יותר מתרחשת כאשר כותבים מסוימים מעליבים את פרי עטם בפומבי, וכותבים כאמור "מי נכנס לכאן?" "הבלוג הכי הזוי", "אני פריק", "בלוג על חיים של ילד מסטול", והדוגמאות עוד רבות. שיטה נוספת העובדת על אותו עיקרון היא שימוש במסרים פרובוקטיביים ואטרקטיביים במטרה למשוך קוראים רבים, כגון: "אני אוהבת אותך..מתי תבין זאת?", "בלעדייך אני חצי בנ"א", "אתה גורם לי לרצות לחבק אותך". כאן נעשה שימוש במסרים פסיכולוגיים שכל מטרתם היא ליצור מתח אצל הקורא ורצון להיכנס ליומנו של הכותב. למרות זאת, לרוב לא קיים קשר ממשי בין כותרת המאמר לבין תוכנו, ולרוב מופיעה בראש המאמר פסקה המציינת כי הדבר נעשה במטרה למשוך קוראים.

אפיוני המשתמשים בישרא-בלוג

  • הקבוצה הראשונה-הפריקים:

בניהן נכללים גם המטאליסטים, הגותים, אוהבי השחור, האימואים או סתם הדכאונים. הפריקים הם אנשים המבדילים עצמם מהחברה על פי קריטריונים שונים, מתגאים בכךך וטורחים בכל פעם מחדש להדגיש את העובדה הנ"ל. הפריקים אוהבים לספר על חייהם ולכן גם אוהבים לכתוב יומני מחקר. הפריקים משתדלים להיות שונים משאר בני האדם ולהתבדל מהם, אך למרבה האירוניה עד כמה שהם מנסים להיות שונים, הם לרוב נראים אותו הדבר. גם כושר הביטוי שלהם דומה, ותפיסת העולם שלהם היא אחידה לרוב.סמלים מצויים- אולסטאר-ואנס, שחור, מוזיקה, דם, מוות ופרצופים למינהם המביעים רגשות,כגון:^^ XD Oo :P =\.

  • הקבוצה השניה-הפקאצות:

הפקאצה, הערסית, הפאנגירל, הפרחה, הערס וה"חי"-בלוגים אלו הם תתי-רמה, בדר"כ ניתן לראות הרבה ורוד צומרני בעיניים, הרבה-"מושי מושלמת שלי", "כפרע\נשמה\וכו'" בהגזמה יתרה.כושר הביטוי של הערסים ושל הפקצות הוא ירוד, ועם תחילת השימוש בישרא-בלוג ככלי מעקב, רבים מן החוקרים פקפקו ביכולתו לאפשר קשר בין ערס לבין רשת האינטרנט. למרות זאת, ולמרבה התדהמה, אחוז הפאקאצות והערסים בישרא-בלוג היה גבוה עשרות-מונים מן המצופה, אך לרוע המזל, תוצאות מנת המשכל נמצאו דומות לאלו שנחזו על ידי החוקרים. לערס המצוי קיים כושר ביטוי מוגבל מאוד, ומזכיר לרוב דרכי ביטוי פרימיטיביות שהיו אופייניות לגזעים הראשונים של האדם, ולדכי תקשורת עם שימפנזות ודולפינים. הפאקצות וקרובותיהן ירשמו לרוב על הבגד החדש שהן קנו, או על שטות דומה. גילן של הפקאצות הכותבות יומני מחקר הוא 12 ומעלה, וקיים קושי רב לחזות אותו על פי תכני הבלוג, שכולם, כאמור, תואמים את רמת המשכל של ילדה בת 12, לכל היותר. אצל הפקצות נמצא קושי בתפיסה הויזואלית, על כן הן נוטות לבלבל בין ספרות, אותיות וסמלים מתמטיים. כך למשל יחליפו את האות "א" באות הלטינית "X", או באות "K", את האות "ח" ב-n לטינית, האות "צ" בספרה "3" וכן הלאה. כך שמתקבלים משפטים דוגמת: " Kת הח**0 5W*,<פy7 ע5*ך". שיטה נוספת בה נעשה שימוש בבלוגים של הכותבים הוא ריבוי סימני פיסוק. כאמור, הכותבים כמעט ולא עושים שימוש בסימני פיסוק, אלא רק לצרכי קישוט. סימנים שכיחים הם: ריבוי סימני קריאה, ריבוי סימני שאלה, שימוש מופרז בנקודות וכן הלאה.


  • קיימת תופעת לוואי של קבוצת ביניים בין פריקים לפקאצות. הפריקצות. ידוע שקיימת איבה בין פריקים לפקצות, על כן הפריקצה היא בעלת נטיות אובדניות. למעשה, בנות הקבוצה הנ"ל משתייכות במקור לקבוצת הפקאצות והן מהוות תת-קבוצה שלהן. בפועל היא פקאצה לכל דבר המתנהגת כפריקית וגם חושבת כך. כך לדוגמא, הן יכתבו: "אני לא פאקצה! קפצו לי", תגיד- "כו,רוני סופר(אול-)סטאר רולז!" כך שכאמור, תגובותיה הפיזיולוגיות זהות לאלו של הפקאצה המצויה, בעוד שעל-פי אמונתה היא פריקית לכל דבר.


  • הקבוצה השלישית-פיצפונים בני 16+-:
Bouncywikilogopink.gif
עבור אנשים חסרי חוש הומור, לחכמולוגים בוויקיפדיה יש ערך על ישראבלוג.

גיל 16 הוא הגיל הממוצע של כותבי ישרא-בלוג היותר-שפויים. אלו שפיתחו כושר ביטוי כזה המאפשר להם לכתוב מידע ענייני בבלוג שלהם. אלו הקבוצה הקיצונית פחות מבין קבוצות המשתמשים העיקריות בישרא-בלוג ועל-כן היא המגוונת ביותר. לבלוגים שלהם אין קווי עיצוב משותפים מוגדרים ועל פי רוב היצירתיות היא-היא שמתווה את דרך כתיבתם. לאותם משתמשים ייתכנו תכונות המזוהות יותר עם אחת הקבוצות שנזכרו לעיל, אך אין הדבר מעיד בהכרח על השתייכותם של אלו לאחת מן הקבוצות הנ"ל. ראוי לציין בהמשך לכך שגם בני הקבוצה הזו אינם שפויים לגמרי, והם בעלי לקויות שונות. זוהי הקבוצה עליה ידוע הכי מעט, ובה לרוב מתמקדים החוקרים.

קישורים חיצוניים