מונוסודיום גלוטמט
מונוסודיום גלוטומט הינו חומר שאחראי לפעולת הבליעה. החומר משמש כציפוי לענבל ומיוצר על ידיו של דודידו השוכן בתוכו. החומר נדבק לאוכל היורד לקיבה ושוכן שם עד יציאת גזים מרוכזת.
- "תנו תנו לי גלוטמט!"
- ~ תיסלם בשירו הידוע מונו והחבר'ה
שימושי החומר
שימוש החומר במזון
מונוסודיום גלוטומט תורם גם לאפייה ולבישול מרשמלו. הגלוטומט תורם ומסייע בעיצוב צורתו האוורירית והרירית ומשפר את ביצועיו בעת לחימה וקרב. הגלוטומט אף משפר את איכות חייו ומסייע לו בשאר תחומיו החברתיים כאחד.
מונוסודיום גלוטומט בשתייה
המונוסודיום מתאפיין ביכולות חברתיות ויכולת לשכר את אויביו, יכולת זאת מתבטאת בהימצאו במשקאות קלים. כגון:
- קוקה קולה- במשקה זה, קיימת אי ודאות בכמות החומר שנוסף לתערובת ההכנה מסודיות אופן ההככנה. אנו משערים שהגזים המצויים בקולה נעשים על ידי השקיית חגבים במונוסודיום והוספת גלליהם לתערובת ההכנה.
- דיאט קולה- בדיאט קולה ידוע כי החומרים שונים אך הטעם והמרקם דומים הם. בדיאט קולה ובשלל משקאות אחרים קיים תחליף עיקרי, תחליף זה הוא רוק גמלים. כדי לקרוא על ההבדלים בין המונוסודיום גלוטומט לבין תחליפיו, לחצו כאן.
- נזלת - במשקה זה, המונוסודיום הוא זה שיוצר את הריריות ואת הצבע המלבב.
- קריסטל מנטה - משאיר את תחושת חומרי הניקוי וטעם הלוואי המשכר.
- מיץ שווארמה - נותן את גלי החומציות המעקצצים לאחר שתיית השווארמה.
.
יצירת המונוסודיום גלוטמט
כידוע, יוצר הגלוטמט הוא דודידו השוכן בלב ליבו של הענבל. אופן ההכנה מסובך, וגם לנו, כותבי הערך, לקח כמה שנים של בדיקות עד שמצאנו את הדרך לפיענוח יצירת הגלוטמט. באדיבותו של דודידו התגלה אופן ההכנה:
מצרכים דרושים
אופן ההכנה
- מכניסים שלושה גלוני ריר או רוק, תלוי בצורה שאתם רוצים שתיווצר, לתוך בלנדר. מערבבים שלוש דקות במהירות הגבוהה ביותר. במידה וזה יצא טוב, תראו גושים צהובים היוצאים מתוך הריר וצפים למעלה הקערה, זה טוב.
- מוציאים את הגושים הצהובים מהקערה - חשוב להדגיש - לא לזרוק את הצהובים הם יסייעו בהמשך. שימו אותם בקערית נפרדת והוסיפו להם כוס שתן של חיידק.
- עכשיו, קחו את הקוטג' וחתכו לקוביות. את הקוביות הכניסו למיקסר וטחנו אותם דק דק. אם אתם שואלים: למה לחתוך לקוביות אם טוחנים את הכול בסוף? אני שואל: למה לא?
- הוסיפו את הקוטג' הגרוס לתערובת של החומר הצהוב והשתן וערבבו, רצוי בידיים.
- עכשיו מגיע החלק הקשה, הוסיפו את הריר שבבלנדר בהדרגה תוך כדי הערבוב. במקרה שהכול נופל לכם לבפנים, הכול בסדר, רק יצרתם חור בחלל והזמן ועוד מעט כל היקום ישאב לתוכו וייהרס, אבל לא נורא, נכון?
- לבסוף הכניסו הכול לפריזר לכמה שניות שיתקשה. כשהבלילה קשה כאבן קחו את נייר הזכוכית ועצבו אותה, במקרה שהשתמשתם בריר, לצורת עיגול. במקרה שהשתמשתם ברוק יש להשאירה בצורתה המקורית.
השפעות בריאותיות
השפעתו הבריאותית של מונוסודיום גלוטמט זכתה למחקר מקיף בעשורים האחרונים, וברוב המכריע של הניסויים נמצא קשר הדוק בינו לבין תגובות אלרגניות קשות כגון:
- מצח רצח- מצח רצח הינה תופעה המתאפיינת בעיקר באופיו הרצחני של המצח. לרוב, המצח מגדל שפם היטלר, חצ'קונים וגבה. (אחת)
- אגודל המוות- ריבים סוערים בינך לבין האגודל האהוב עלייך. השפעה זו תצוץ אצל חסרי ביטחון מול האגודל שלהם ותראה יכולות פיזיות נמוכות. במקרים קשים של תופעה זו, האגודל מפתח תודעה של עבריין מין ותוקף את בעליו.
- לשון מתלרלרלרת- לשון מתלרלרלרת היא אחת מהתופעות הבריאותיות הקשות ביותר, משום שלשון הנפגע מתלרלרלרת מבלי לחדול לרגע לאחר טעימת או שאיפת הגלוטמט. היכולת להתבטא בחברה נפגמת וכמוה גם יכולת הדיבור בעקבות השפעת ההתלרלרלרות.
ההבדלים בין הגלוטומט לתחליפיו
- רוק גמלים- רוק גמלים הוא התחליף העיקרי והמוכר ביותר למונוסודיום גלוטמט. הסיבה לשימוש הרב בו, היא שתכונותיו זהות כמעט לחלוטין לשל המונוסודיום.
- גללי פלטיפוס - לגללי פלטיפוס יש את אותן התופעות של הגלוטמט, אך הן במצב צבירה מוצק. השימושים בהם נעשים בעיקר בתעשיית המזון ולא במשקאות ותבשילים.
- פרוות פינגווין- הסיכויים גבוהים למצוא פרוות פינגווין כתחליף לגלוטמט במשקאות חריפים ,(כגון: מיץ פטל, וודקה, מיץ בצל ומשקאות נוספים..) משום שביכולתם לשכר את השותה במהירות וביעילות, מה שהגלוטמט עושה יחסית באיטיות.
- שלשלת ארמדיל- שלשלת הארמדיל ידועה בעיקר ביכולתה להפוך חרא לזהב טהור, יש הטוענים כי עוץ לי גוץ לי השתמש בחומר זה כדי לממש את הפנטזיות החברתיות שלו.
סיכום
לסיכום, סוף.