המוות הכחול
- "מאוד כחול"
- ~ פמלה אנדרסון על הסרט החדש שלה
- "נשמע לי מוכר"
- ~ סרט כחול על המוות הכחול
המוות הכחול (באנגלית: the naughty death) הינה תופעה בה אדם מת או נפגע קשות מחשיפה ממשושכת, ככול הנראה, לסרטים כחולים.
התגלות המחלה
התפועה נתגלתה באוסטריה ב - 1985 על ידי המדען חראמוביץ', 20 שנה לאחר הופעת סרטי הפורנו. במסגרת מחקר סגור בקהילת כבדי השמיעה, שחקר את השאלה:"אילו מסרים בלתי שמיעתיים יוכלו לקלוט כבדי השמיעה?". במסגרת הניסוי, הוצגו בפניהם פרסומות, תוכניות טלויזיה, אונס, מעשי זאופיליה בגרבילים, תחרויות זחילה צורנית וכן: פורנוגרפיה. במחקר נתגלה, כי הצפייה הממושכת ל כבדי השמיעה בפורנו גרמה להיחנקותם של כבדי השמיעה. תופעה זו כונתה "המוות הכחול".
לפי ממצעיו סבר חראמוביץ' כי סרטי הפורנו גורמים להפעלת תאים במוח הידועה כ"חרמנות". במצב זה הגוף מעלה את כמות הטסטוסטרון בגוף מה שגורף לעודף כמויות של זיעה והפרשת נוזלים שמצתברים לאחר מכן בריאות. הנתקף המסכן ככול הנראה מת מהחנק שיוצרים הנוזלים. אולם, אחרים סברו כי תופעת המוות הכחול נגרמת מחשיפה של הומואים לפורנו קשה, מה שיצר התקף לב קשה למוח הורוד והפרחוני שלהם.
סימפוטומי התופעה
אדם שלוקה בתסמונת המוות הכחול, יפתח בן היתר את התסמינים הללו:
- השתנקות יתר, והיחנקות לעיתים קרובות.
- זקפה, פדופיליה ורגשות מיניים עזים כלפי דברים המתחילים באות ע'.
- אובססיה לגבי הצבע הכחול, דברים כחולים או דברים המזכירים כחול.
התייחסות חברתית
- "חננות!"
- ~ אבריל לבין על ..... כולם
ההתייחסות החברתית ללוקי מוות הכחול היא לרוב השפלה חברתית, כפייה מהסיבה הפשוטה שלא רק נתפס בשעת צפייה בפורנו, אלה גם עמד למות מעודף חרמנות.[1]. כיום, אין אף אחד כמוכן לתמוך בהם, ואין להם אגודה, איגוד עמותה או כול זיבול שכל אחר.
טיפולים בתופעת המוות הכחול
מומחים מעריכים כי הטיפול הנפוץ והיעיל כנגד המוות הכחול הוא שבירת המחשב כליל, או הקאות מסיביות למען הוצאת הזיעה מין הריאות. ברם, יש הסוברים כי קיימות תרופות שיכולות לייבש את האזור המיוזע. אם זאת, מדענים כיום חוקרים את האלטרנטיביות לשיטות אלו, כיוון ש... <ארעה תקלה. המשך המשפט יגיע בשבוע הבא. נו? לך מפה ילד!>
- "אז מה? גם אומרים שג. יפית מושכת"
- ~ דוקטור חראמוביץ' על תרופות נגד המוות הכחול
הערות שוליים
- ↑ דני כהן בן 19 מבאר שבע!
קישורים חיצוניים
- המוות הכחול בויקיפדיה