טבעון
- "באמת יש מקום כזה?"
- ~ כל אחד על טבעון
|הסיבה לכך היא: {{{לא ידועה כעת}}}. אבל בכל אופן,אין עוד ערך כזה באיןציקלופדיה. אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות בדף זה, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בשיחה:בדף השיחה שלו.
דף זה נולד מחדש לאחר מחיקה, כותב הדף מוסיף "תנו לו צ'אנס הוא מצחיק מהלב, מהלב, מהלב",
נא להתנהג בהתאם, אפילו שאנחנו לא בבית האח הגדול. |
ערך זה הינו ערך ליודעי דבר אלו שלא מכירים את הדבר הזה מוזמנים ללכת לקרוא ערכים אחרים. בינתיים אנחנו נצחק ונהנה, לבד! הא! |
טבעון הינה מועצה מקומית נידחת הנמצאת מרחק מסויים מחיפה. במרשם הישובים המעודכן ידועה לשמצה "טבעון" כ"קרית טבעון" אולם תושבי המקום נמנעים מלצרף לשם הישוב את המילה "קריה" לבל יחשבו שהיא חלק מהקריות. הגיל הממוצע בטבעון הוא 72 ועל כל 50 תושבים בה קיים בית אבות אחד..
היסטוריה
טבעון הוקמה בשנת 1958 כאשר חבורה של אשכנזים טחונים (שלא רצו לגור בצפון תל אביב) חיפשו מקום להתיישב בו. הם פנו לחברת קבלנות מפורסמת, "עודד מנשה קבלנות בע"מ", שהמליצה להם על מקום אטרקטיבי ליד נשר על פסגת הר ירקרק הרחק מכל הרעש והזוהמה. הם קנו את מה שאמרו להם ורכשו קרקעות במחירים מופקעים שם. אנשי טבעון ידועים בהיותם מליינים אשכנזים, החיים תחת מסווה של אוהבי טבע שגרים בבקתות קטנות ביער.בטבעון יש חמישה בתי עינויים ספר משוכללים.
במשך השנים הצליחו אנשי טבעון להפיץ תדמית שווא שטבעון היא מקום איכותי לגור בו,אך למעשה כל הזוהמה ממפעלי "נשר" הסמוכים נוחתת להם בדיוק בחצר. עד מהרה הבינו הטבעונים שעשו טעות וכי האיזור אמנם היה ירוק אבל בעקבות מפעלים חדשים ליצור חומצה רדיואקטיבית מלט בנשר האיזור נהפך לערמת זבל גדולה. בעקבות זיהומים רדיואקטיבים מלטיים באיזור.
תרבות וחינוך
ידוע כי אנשי טבעון נוהגיםלעלות לרגל אל בתי הקפה השונים "ביגה" / "קפה קפה" - אלה הם המקומות היחדים בהם ניתן לראות יותר מ-20 אנשים ביחד בטבעון. לרוב ניתן לצפות בחבורות של ילדים בני 10 יושבים בבתי הקפה בשעות הלילה ומבזבזים את משכורתם של הוריהם בקניית קפה ומאפים שונים. בעת נסיעה בישוב, נוהגים תושבי טבעון לבצע האטה מסוכנת ליד בתי הקפה כדי לראות מי שורץ בהם ולרוץ ולספר בבית. בישוב ידוע שמי שמעוניין להתעדכן ברכילות הישובית צריך להגיע לאחד מבתי הקפה ולהצטייד בדף ועט. כמו כן נוהגים האזרחים להגיע מידי שבוע לבית הקולנוע "אולם זוהר" שמראה מגוון שוברי קופות ורבי מכר (מהשנה שעברה כמובן) שמושכים קהל רב מכל רחבי עמק יזרעאל והסביבה! בימי שישי עורכת קהילת הצפרים תצפית קבועה בכביש חיפה-טבעון, במהלכה היא צופה בנדידה ההמונית של תושבי טבעון בגילאי 15-24 אל העיר חיפה (למעוניינים ניתן להצטרף לתצפית ללא תשלום). בטבעון גם קיים מגוון ומבחר עצום של בתי ספר לבחירת התלמידים הכוללים בין היתר כ-5 בתי ספר יסודיים, 1 חטיבות ו-1 תיכונים.
חטיבת הביניים אורט גרינברג
מנוהלת על ידי המנהלת שאף אחד לא יודע שהיא המנהלת ,טל רייס. וסגנית המנהלת, אולגה בוטבול בעלת פיצול האישיות הקשה ביותר שמוכר לאנושות. הרבה אנשים לא יודעים זאת אבל ניתן לראות כי מי שבאמת שולטת בבית הכלא הזה היא לימור גלאט שגם לאחר 3 שנים איתה לא תמצא סימן לקיומו של לב. בשנים האחרונות הוחלט להשקיע בתלמידים ולהתקין בכיתות "לוח חכם". אולם, אין תקציב. לכן בחצי מהכיתות מותקן כיום "וונאבי לוח חכם", ערכה הכוללת מסך, מחשב, מקרן(לכל עשרת המקרנים שלט אחד), רמקולים, מקלדת, עכבר ושקע פנוי לתלמידים מזדמנים שזקוקים להטענה דחופה של הפלאפון.
בנוסף, ניתן להבחין במרתפי החטיבה ב"קיוסק" ובו האל הנשגב קותי מוכר את המצאותיו הנפלאות כגון ברד מעורבב עם שרוך בפנים, מוזלי עם ביצה קשה ועוד.
רבים לא יודעים זאת, אך קותי הוא בעצם נציג של ג. יפית העוזר לה לגייס זייניקים תמימים לכת השטן.
תיכון אורט גרינברג
התיכון מנוהל על ידי אתי לוי, מחליפה של לילך שני חיוך רומנו ונחמה - גור - זאב - קטן - ורעב ששולטים בו ביד חזקה ובזרוע נטויה, התיכון מתאפיין בהמון סבלנות לדברים לא חשובים ואפס סבלנות לצורכי התלמידים.
בתיכון נמצאת הקפיטריה הקטנה והפסטורלית של אלה ויעקוב שהפכה כבר מזמן לשם דבר בקרב תושבי הקריה, בקפיטריה ניתן למצוא את סלט הטונה האגדי של אלה
שמאות עולים לרגל מחטיבת הביניים קונים בכל ביקור מזדמן שלהם בתיכון.
בתיכון ניתן גם למצוא את עיתון הפרלמנט שמתנהל על ידי קומץ תלמידים רכלני איכותי הדואג לרווחת הי"אניקים והי'ניקים הפעורים שלא יודעים כלום.התיכון ידוע בעיקר בגלל היחיאל המשודרג שבו, לעומת היחיאל שבתיכון היחיאל שבחטיבה הוא חרא אורגני.
לפני 39410 שנים מנהלת התיכון החליטה שקשה מדי לנהל לבד את המקום ויצרה את היצור הכי מרושע בכל הזמנים שילך וינהל את החטיבה, היצור נקרא דורית סירבלה ואיך שהוא היא בת 11111111111111111111111111111111111111111111 51 שנה. דורית סירבלה היא הרודנית הגדולה ביותר במחוזות אורט (ראה ערך '''אסד''' ) , דורית מאופיינת בקוצים של ערס בן 11 וגבה מצוירת אשר דרכה ניתן לראות את רמת הכעס שבה (כאשר הגבה קופצת למעלה כנראה שאתה בצרה צרורה ומומלץ לשתוק בכל רגע נתון..
חוקי התיכון:
הגבעה שייכת לי"ב
החומה שייכת לי"ב
אלה שייכת לי"ב
התיכון שייך לי"ב
הסמים שייכים לי"ב
הכל שייך לי"ב
(השכבות הצעירות יותר מתבקשות להמשיך לתת לי"בניקים הרגשה שהם שולטים בבית הספר)
העצים שעל הגבעה שייכים לעובדי האלילים לאורטוסופים
הצהוב שייך לכל מי שירצה לשבת במקום המגעיל הסימפטי הזה
י"א וי' יכולים להתחלק בשולחן המגעיל המגניב הזה ליד הברזיה.
השירותים במוסד ידועים כמקום פיתוח הנשק הגרעיני של איראן. כמו כן, חוקרים טוענים ששם התרחש המבול של נוח. אריה, שגר בספריית חט"ב חושב את עצמו אלוהים ולכן הטיל את המבול הסואן. הוא שלח יונה כדי להודיע לתלמידים שאין להכנס לאזור זה מחשש לרדיואקטיביות. בנוסף, המנקות טוענות שהן מנקות את המקום. אך תחקיר "כלבודרק" בדק ומצא שזה לא נכון.
שבת אמנים
אירוע מסורתי בטבעון בו לוקחים חלק מיטב אמני הישוב. אחת לשנה פותחים את בתיהם אנשים שמכנים את עצמם "אמנים" (לרוב יוצרי כדים מקרמיקה ותופרי בגדים לילדים), גורמים לגודשי תנועה עצומים בישוב ומחלקים לימונדה תמורת 2 ש"ח למאות תל אביבים שעולים לישוב במטרה לראות עצים ופרחים. את "שבת אמנים" מארגן "מתנ"ס טבעון" שבשאר השנה לא עמל על דבר. כמובן האירוע מצליח מאוד כי משום מה אנשי טבעון מסוקרנים מאומנים מסטולים שמוכרים חרא על נייר צהוב ירוק שמאוחר יותר נחשב לכריך הכי טוב בבית של הערס הידוע שבלולי המסטולי.
בנייה ופיתוח
טבעון ידועה במגמת הפיתוח האדירה שלה. בשנים האחרונות, למשל, הוקמו השכונות "רמת טבעון א'" הגרועים ו"רמת טבעון ב' (הידועה בשם "טבעון עלית")
תושבי השכונות נשענים על "סופר-מרקט האני" בכפר "זבידאת" שם מבזבזים התושבים ממיטב כספם. לאחרונה החלו עבודות פיתוח בשכונות במטרה להקים קניון ענק אמנם תושבי השכונות מתנגדים בשל הסכנה ליציבות הכלכלית של "מיני-מרקט האני". בסופו של דבר הוקם הקניון וכלל סופר פארם, מגה, מקדונלדס, לה גופרה, מנדרין ועוד כמה חנויות לא חשובות במיוחד. למרות זאת, נכשל הקניון ונזגר כעבור פחות מחצי שנה. קיים גם איזור קרית חרושת, אזור מרוחק במקצת מהשאר, ומרחק זה אכן משתלם. רבים סבורים שמקום זה הינו התגלמותו של גן עדן על פני האדמה. מקום שקט וצחיח, צמחייה יפיפייה, טיילת ציבורית רצינית ביותר שאליה באים מכל קצוות טבעון והסביבה, שלא לדבר על זה שלכל בית שני פה יש בריכה והתושבים הזכרים חתיכים אחושרמוטה. קהילת חרושת הינה קהילה מאוחדת מן הרגיל, וכשצריך טרמפ חם, הוא יתקבל בברכה. נא להתקשר לקו החם ליעוץ פניות ושיקום כללי: 04-9938271
אלרואי
אוכלוסיה: שיח,רון ששון,ג'ק המרטש (מי יחפש אותו שם?), טחינה אתיופית משומשום מובחר וחבורת אלרואי המפורסמת.
באלרואי מגוון חנויות הכוללות כ 1 סופרמרקטים ו 0 חנויות אחרות. בנוסף לכל המבקשים חינוך יש כ 0 בתי ספר יסודיים, 0 חטיבות ו 0 תיכונים.
אם תחפשו את אלרואי בגוגל לא תמצאו תמונות של המקום,זאת בגלל צו איסור צילום שהוטל על כל הנכנס למקום כיוון שממוקם שם אחד מהכורים הגרעיניים של ישראל. אם כן תמצאו תמונות,אלה יהיו של רון ששון האצן שובר שיאים שזכה בכ 47 מדליות זהב באולימפיאדת אלרואי בה השתתפו גמל ואלפקה.
בשנים האחרונות נבנתה שכונה חדשה באלרואי בה גרים כיום כ 0 אנשים. בניית השכונה החדשה גרמה להארכת מסלול קו 75 בתוך אלרואי ולזעם רב מצד תושבי טבעון, הטוענים כי "אף אחד גם ככה לא עולה שם,למה להאריך את המסלול?!"
ואיך אפשר לשכוח את השכונה המפורסמת קריית עמל, הכוללת את המקומות החשובים ביותר של היישוב וביניהם המרכז המסחרי ״חנניה״ (או בשמו על פי החיים בסרט של טבעון ״הקריה״). בחנינה ניתן למצוא פיצריה מגעילה שאף אחד לא קונה בה, את אולם זוהר הידוע לשמצה, את הריכוז הערבי הגדול ביותר של טבעון (או במילים אחרות המשרד של סופרבוס), ובית חב״ד- כי איך אפשר בלי חב״ד בישוב של אשכנזים שמאלנים וגויים?! בין היתר ניתן למצוא בחנניה את שתי הפלאפליות ״פלאפל לולי״ ו״פלאפל חן״ שזה כמו ״מלך הפלאפל״ ו״מלך הלאפל״ מזגורי אימפריה רק שבמקום עוז זהבי תמצאו במקסימום את יובל לוי.
בקריית עמל ניתן למצוא גם את ״נתניה הקטנה״ או במילים אחרות- רחוב שרת. זהו ריכוז הערסים הגדול ביותר בטבעון וזוהי שכונת הפשע של הישוב. לא מומלץ להסתובב שם בשעות הלילה מחשש לדקירה וגם לא בשעות היום. את השכנוע מאפיין ריח נרגילה בטעם תפוח, סיגריות ורוסים. בקרית עמל, בניגוד לרחוב שרת ניתן למצוא גם את השכונה המתפתחת והעשירה ביותר.. "Kiryat Amal Hills" הכוללת את הרחובות: הבונים, שיכון אלה, השומרים ואת הרחוב המרכזי שלה- יזרעאל או בשמו המוכר ״יז-רעל״. ממוצע הגילאים בשכונה זו הינו 975 וגם זה רק בגלל ילד מסתורי שגר ברחוב הבונים. שכונה זו מתאפיינת באוכלוסיה אשכנזית, עשירה, בריכות פרטיות, וילות והרבה הרבה ירוק (והכוונה לא רק לטבע).
המרכז המסחרי בטבעון
בטבעון קיים מרכז מסחרי תוסס, בו מגוון רחב של חנויות (5, אם לדייק). רוב מבקרי המרכז הם קשישי הישוב אשר יושבים עם הפליפינים שלהם בספסלים ובוהים בנוף המרהיב. לרוב המרכז משמש כתחנת דרכים לעוברים ושבים אשר צריכים להטיל מימיהם בבית הקפה "ביגה (לשעבר גרג)". פעם בכמה זמן מתקיים במרכז פשפשוק המוני של ילדים בגילאים 5-10 והוריהם, שם מנסים ההורים בצורה כושלת להפטר מהשמעטס שמצטבר להם בבית ולהעבירו לבית אחר. בימי שישי אווירה מיוחדת במיוחד במרכז טבעון, מתקיימים מופעי רחוב מוסיקליים מרהיבים ואקרובטיים כמעה של איש ואקורדיונו שכפי הנראה מרוויח מליונים. בעבר שימש המרכז המסחרי כמקום בילוי ופנאי. היום הוא נחשב כמקום לאנשים משועממים במיוחד שאין להם מה לעשות ביום שישי אחרי ביה"ס. במקום גם פארק דשא גדול מלא בצואת כלבים.
כיום
כיום תושבי טבעון עדיין חיים בהכחשה שהם קהילה מצומצמת (כשלמעשה הם יותר מ-18,000 תושבים), ירוקה (ירוקה-צהובה אולי) וטבעונית (טוב, זה נכון, אבל זה לא משהו שצריך להתגאות בו). כיום טבעון ביכולת הרכלנות שלה וירידה על אמהות אהובות ביותר,
אתרים ידועים בטבעון
- קפה "גרג"
- קפה (50) פלוס.
- קפה "קפה קפה".
- "אולם זוהר".
- המפעל היחיד בארץ המייצר זבל למאכל ("טבעול").
- הכור הגרעני המפורסם (והסודי) בטבעון.
- הצומת של טבעון, מפרידה בין החלק העממי לחלק היותר עממי ובה נמצא הרמזור היחידי ביישוב.
- מסגד אבו חסה ע"ש פיסטוק אבו חסה מלך טבעון.
- וכמובן איך אפשר לשכוח את הבית קפה החדש ״קפה לואיז״ שם ניתן לראות בעיקר אשכנזים טבעונים שבדיוק חזרו מה״קאנטרי״.
והחשובים מכולם: הפיצוחיה - חנות קטנה במרכז המסחרי השוקק (אדם ביום בערך) של טבעון, הנוהגת לחשוב את עצמה שיא תרבות האוכל הסיעוד של התושבים. במקום מוצע מגוון אוכל רחב: בבנות מצופות סוכר ושרוכים. ילדי ביה"ס היסודיים שחושבים שהם מאגניבים נוהגים לבלות שם לאחר ביה"ס. לחנות אין להכניס תיקים כי בעלי החנות פוחד שייגנבו לו את הסחורה (בשווי שקל וחצי). בנוסף, קיימת החנות השנייה במרכז (שמה אינה ידוע לאף אחד)המוכרת סיגריות לילדים קטנים. לא פעם נתפס בעלי החנות כשהוא זורק אבנים על מכוניות עוברות ושבות ברחוב הראשי השוקק (בן אדם ביומיים לערך) ואי אפשר לדבר על אוכל איכותי בלי להזכיר את המזנון היוקרתי של יחיאל שלא פעם מובילי מחאת "העם דורש שקל לטרופית" הפגינו מולו.