שמן תינוקות

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Ronaldinio.JPG הערה:ערך זה עוסק בנושא מגעיל ודוחה! מגעיל! זה מה שהערך הזה!

לידיעתכם, לא תוכלו

  • לאכול,
  • לשתות,
  • לישון,
  • להתאהב,
  • לעצום עיניים,
  • לנשום,

בתוך 24 שעות מקריאתו.

כמו כן, מומלץ לקחת כדור נגד בחילות במינון כפול לפני קריאתו.

אם אתם מקיאים, תפנו לאלוהים. ממש לא מומלץ לקרוא את הערך. תעברו לערך אחר אם אתם רוצים להישאר בחיים.


חומר הגלם לשמן תינוקות

שמן תינוקות הוא אחד המרכיבים ביצור המצה לחג הפסח. יש לו מספר שימושים חשובים מלבד זאת. זה המאכל האהוב והמשקה על פי דידי הוא מטגן עם זה, הוא עד כדיי כך אוהב שהוא קנה 1000 בקבוקים של זה כדיי לקדם את החברה של השמן תינוקות.

"״אממ תינוק שומני וטעים״"
~ פי דידי על תינוק מטוגן


על שמן תינוקות

שמן תינוקות הוא מצרך נפוץ במטבח היהודי המזרח אירופאי. השמן פוּתח במאה ה-13 ע"י מספר יהודים מהכפר היהודי קילצ'ה, שלקראת חג הפסח החליטו להפיק שמן לטיגון מתינוקות נוצריים (מקולקלים), ושאינו מיוצר מקיטניות, שכאמור אסורות למאכל בחג זה. למעשה, חטיפת ילד נוצרי הייתה דבר של מה בכך באותם ימים, ולכן רעיון ייצור שמן התינוקות נעשה כדאי יותר מאשר רכישת והפקת שמן אגוזים, או שימוש בווזלין, בו נעשה שימוש, אך בדרך כלל מעברה השני של מערכת העיכול.

למעשה, שחיטת ילדים נוצריים לשם הכנת המצות היתה דבר שבשגרה באותם ימים על-ידי היהודים תושבי מזרח אירופה. אותם יהודים אלמונים בני הכפר קילצ'ה החליטו לשכלל את התהליך ולעשות שימוש בגופות הילדים לאחר הקזת הדם. במהלך השנים השתכלל תהליך הפקת השמן, וכיום במקום מכבשי אבן ישנים נעשה שימוש במכבשים הידראוליים. כבר אז נעשה הדבר נפוץ ביותר להשתמש בתינוקות לצורך הפקת השמן, מאחר ובשרם הוא רך ושמנוני יותר, וכמות השרירים בו, בטרם למד התינוק לנוע בכוחות עצמו, היא קטנה יחסית, כך שעבור תינוקות מופקת כמות השמן הגדולה ביותר ביחס משקל הבשר. סיבה נוספת להפקת השמן דווקא מתינוקות הייתה העובדה שהתושבים הלא-יהודים היו רגילים לתמותה גבוהה של תינוקות ולא ייחס כמעט חשיבות למקרה בו אחד מהתינוקות נחטף. הם פיצו על תמותת התינוקות הגבוהה בכך שהגבירו את קצב הילודה. זאת הודות לעובדה שהקונדום טרם הומצא באותן השנים.

ההמנהג לא השתרש גם למדינות צפון אפריקה, מאחר ותינוקות מרוקאיים, אלג'יראים, מצרים ושאר אפריקאיים אינם בעלי אחוזי שומן גבוהים כמו התינוקות האירופאיים, והם בד"כ בעלי טעם לוואי של צואת גמלים/כבשים/חמורים וכדומה. לאחרונה החלו להפיק מתינוקות מוסלמיים בעיקר שמן תינוקות דיאטטי לאנשים המפחדים להעלות במשקלם לקראת חג הפסח.

הפקת השמן

המצרך היחיד הדרוש להכנת השמן הוא ילד שאינו יהודי. בכדי להפיק את שמן התינוקות, תחילה יש לקחת את התינוק ולפרוס אותו בעזרת סכין לפרוסות עבות יחסית. המרוקאים, שרק לאחרונה אימצו את המסורת של הכנת שמן התינוקות נוהגים להוציא את עיני התינוקות בעזרת כפית, נגד עין הרע ולתלות אותן על הצוואר. יש להקיז את הדם תחילה, בו ייעשה שימוש בהכנת המצות. ידוע גם שהדם הקרוש מעניק לשמן מרקם צמיגי ומקשה על הטיגון בו. יש להכניס את גופת התינוק מתחת למכבש מיוחד, ולהמתין תוך ניקוז הנוזלים עד שגופת התינוק הפכה לעיסה של עור ועצמות. לאחר מכן יש לסנן את השמן ולבשלו על הכיריים במשך כמה דקות. לאחר הקירור תתקבל תערובת בעלת שתי שכבות - פסולת ונוזלי גוף שונים - בתחתית, והשמן, שכאמור צף מעליהם.

סוגי שמנים

טיב השמן תלוי במוצאו העדתי של תינוק ממנו הוא מופק. נהוג להשתמש בתינוקות בני הגזע הארי, שהם כאמור המתאימים ביותר לכך. זנים שונים יתקבלו ע"י שימוש בתינוקות שונים. שימוש בתינוקות יהודיים אינו בא בחשבון משום שטעמו תפל והוא משפיע לרעה על טיב השמן. השמנים מהאיכות הטובה ביותר הם אלו שעברו את הסינון הקפדני ביותר. שמנים מאיכות ירודה עלולים להכיל חלקי גוף ולעיתים אף שברי עצמות. שמן מאיכות ירודה יכול להכיל נוזלי גוף שעלולים להשפיע על המרקם שלו. למרות זאת, ידוע שערכו התזונתי של השמן המסונן נמוך יותר מזה של השמנים מהאיכות הירודה, כי שברי העצמות המכילים סידן וכן נוזלי הגוף, כמו לדוגמא לשד העצמות המכיל ויטמינים שונים מסוננים ממנו.

שימושים שונים לשמן התינוקות

שמן התינוקות נועד בראש ובראשונה למאכל, אך כיום מפיקים ממנו גם קרם גוף. כיום גם נעשה שימוש בשמן התינוקות גם כחומר סיכה במכונות שונות (לדוגמא כשמן לרכב) וכן להפקת ווזלין. ישנם מאכלים יהודיים מסורתיים כמו מצות, שלא ניתן להכינם ללא שמן תינוקות או דם תינוקות וילדים נוצריים.

שימושים נוספים

  • מריחת תינוקות טהורים לצורך הפיכתם לרכים יותר.
  • מריחה על פצעים לצורך ריפוי.
  • שימון מרכיבים נעים במכונית.
  • תוספת למזון.
  • טיגון ואפיה.
  • אוננות.
  • מין אנאלי.
  • הרביית גרבילים.

ערך תזונתי ל100 גרם

חלבונים(בגרמים) פחמימות(בגרמים) שומנים(בטונות) ויטמינים(במיליגרמים)
0 0 66625845 0

ראו גם

הבהרה: המידע באיןציקלופדיה אינו מהווה ייעוץ רפואי.