חתונה
ערך זה תורגם מהאיןציקלופדיה באנגלית ומפורסם תחת רישיון CC. כותב ערך זה הוא לא מקורי ו/או עצלן ו/או שניהם ביחד. |
- "יופסקו הנישואים בבני האדם"
- ~ שבתאי צבי על חתונות ומה שאחריהן
- "שברת - שילמת"
- ~ שבתאי צבי על הכוס ועל דמי המזונות
חתונה, הידועה גם בשם יום האישה היא פונקציה חברתית שמטרתה העיקרית היא שכולם יתנו כמה שיותר תשומת לב לאישה אחת במשך ערב אחד.
ההכנות לחתונה
כאשר אישה מתחילה לדבר על חתונה, בן הזוג שלה יודע שהוא עומד להיכנס לעולם של כאב. נשים בדרך כלל מתחילות לתכנן את החתונה שלהן כאשר הן בנות 6, וזהו גם הזמן שבו הן מתחילות לחפש אחר חתן. אומנם לחתן אין תפקיד מועיל וחשוב במהלך החתונה, אבל ברוב המדינות זה לא חוקי להתחתן בלעדיו (אם כי יש מדינות שאפשר להתחתן בהן עם עז), ומפני שאף אישה לא רוצה גבר מכוער לידה בחתונתה, המועמדים נבחרים בקפידה, על פי המראה שלהם[1] . רוב הגברים יודעים שהחתונה לא תועיל להם בכלל, ועל כן, יברחו מיד ברגע שמילת ה'ח' תגיע אל אוזניהם. בכל זאת, לפעמים הגברים באמת יסכימו להתחתן, כנראה בגלל הפרעה נפשית כלשהי:
- גברים החושבים להתחתן בגלל שהם מעוניינים לקנות נעלים יפות וחליפה חדשה. ככל הנראה הם הומוסקסואלים. במקרה כזה, עדיף שימצאו להם גבר, במקום האישה האומללה.
- גברים החושבים להתחתן על מנת להצהיר בציבור על אהבתם לאישה הנמצאת איתם. שוב, הומואים...
- גברים החושבים שבזכות החתונה, הם יוכלו לשכב עם נשותיהם בתדירות גבוהה יותר. אופטימים ללא תקנה.
היום הגדול
ביום החתונה, באופן מסורתי, על החתן או על הכלה להעמיד פנים שהם לא רוצים לעשות זאת. ללא ספק, המטרה של תופעה זאת היא לגרום לכולם להתמקד בכלה ביתר שאת. בהתחשב בכך שהחתן השקיע בטבעת הנישואין סכום העולה על ערכה של מכוניתו, טבעת הנישואין מהווה בעצם בנק קטן. הורי הכלה מזמינים משאית מלאה בכסף, על מנת שיוכלו לרכוש שמלת כלה, אשר אין לה שום שימוש מעבר ליום החתונה עצמו. בדרך כלל צבע השמלה הוא לבן, אשר מסמל את העובדה שמדובר ביום המאושר בחייה של הכלה. החתן, מסיבה דומה - לובש שחור.
בחתונות נוצריות, יש לקהל בחתונה הזדמנות להביע התנגדות לחתונה. כמובן שזו אפשרות רק למראית עין, כידוע לכל מאהב של הכלה אשר ניסה לעצור את החתונה בדרך זו.
קבלת הפנים
בדרך כלל, לפני טקס החתונה, מתקיימים ריקודים, שתיה ומסיבה. המטרה העיקרית היא לחגוג את מותם של החיים החברתיים מחוץ לקשר הזוגי. לעיתים, אחרי קבלת הפנים מתקיים טקס ירוט שבו האישה בעלת המזל אשר תופסת את הזר שמשליכה הכלה, תרוץ איתו עד שהיא נופלת פצועה, או עד שלוקחים אותו ממנה בכוח.
לאחר החתונה
לאחר שהסתיים טקס החתונה, הכלה נהפכת לאישה והחתן נהפך לבעל. שניהם יודעים כעת את תפקידיהם:
משימתו העיקרית של הבעל הוא לברוח מאחיזתה של האישה בכל דרך אפשרית. דרכים קלאסיות מוכרות הן:
תפקידה של האישה הוא לחזור וללכוד את תשומת הלב שלה היא זכתה במשך החתונה, על ידי שיחות אינסופית על הטקס שהיה. היא יכולה להעזר לשם כך בכלים הבאים:
- תמונות החתונה. אחת מוצלחת במיוחד תתפוס את תמונת הפרופיל שלה בפייסבוק עד שיוולד בנה הראשון, שיחליף אותה.
- וידאו מהחתונה.
- תמונות של חתונות אחרות.
- אם הכל נכשל, היא יכולה להתגרש, וללכוד שוב את תשומת הלב, על ידי חתונה שניה.
בעברית, כפי שכבר נאמר, האישה נקראת ביום חתונתה בשם כלה. חוקרי האקדמיה ללשון העברית תהו במשך שנים מהיכן הגיעה המילה. לבסוף הגיעו למסקנה שמונח זה מהווה רמז למילה "קלה", שכן זהו היום האחרון בחייה של האישה שבו היא עדין רזה וקלה. לאחר יום החתונה, סביר מאוד שהיא תשמין, תעלה במשקל ותהיה כבדה מאוד מאוד. זאת מכיוון שהיא כבר לא צריכה למצוא חתן, ולכן אין לה טעם לשמור על הגזרה הנאה. עם זאת, הדבר נעשה אך ורק אם האישה בטוחה כי היא אינה תתגרש. לכן, ישנן מספר נשים שבכל זאת שומרות על גזרתן למקרה של גירושין מה שבצורה אירונית במיוחד מראה שהאישה אינה בוטחת בגבר ואכן מזמן גירושין.
התקשורת בין בני הזוג
שיחה בין החתן לבין הכלה לפני החתונה יכולה להראות בערך כך:
- חתן: סוף-סוף. חיכיתי לזה כל כך הרבה זמן!
- כלה: אתה רוצה שאני אעזוב?
- חתן: מה פתאום?! אל תחשבי על זה אפילו!
- כלה: אתה אוהב אותי?
- חתן: ברור! תמיד!
- כלה: האם אי פעם בגדת בי?
- חתן: איכס! ברור שלא!
- כלה: תעשה סקס רק איתי?
- חתן: בטח! בכל הזדמנות שתהיה לי.
- כלה: האם תכה אותי?
- חתן: השתגעת?
- כלה: אני יכולה לסמוך עליך?
- חתן: כן.
- כלה: אהובי!
לאחר החתונה, השיחה נראית דומה מאוד, פרט לשינוי קל: יש לקרוא את השיחה מהסוף להתחלה.
הערות
- ↑ מעמד סוציו-אקונומי נחשב לחלק בלתי נפרד ממראה חיצוני