מלחמת האזרחים האיןציקלופדית

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מלחמת האזרחים האיןציקלופדית הוא כינוי לתקופה שבין אמצע שנת 2009 לשלהי שנת 2010, בה נחלקו האיןציקלופדים לשתי קובצות עיקריות; הפאקציסטים והאנטי-פאקציסטים. השלכות המלחמה היו מרחיקות לכת וכללו את פילוג האיןצקלופדיה הקמת ויקיפדיה כאינציקלופדיה של החנונים, הקמת פקאציפדיה כאינציקלופדיה של הפקאצות והפיכת איןציקלופדיה לאתר פריקי בהנהגתו של שבתאי צבי.

הקמתה של איןציקלופדיה

עם הקמתה של איןציקלופדיה התחילו טובי המוחות בארץ לכתוב בה. האיןציקלופדיה גדלה וזכתה לפירסום וליוקרה רבים, למשל כתבה בYNET על הערך מכונה תרגום שהפך ברבות הימים למופלץ השנה 2007. גם טובי המרצים במחלקות למדעי הפקאציזם ברחבי הארץ נרתמו לכתוב באיןציקלופדיה ערכים בתחומי התמחותם. בשלהי שנת 2008 עמד מספר הערכים במדעי הפקאציזם על כ-34% מכלל הערכים באיןציקלופדיה (340 אלף מתוך כמליון ערכים!). באמצע שנת 2009 הגיע מספרם ל-47% מכלל הערכים (כמעט 940 אלף ערכים מתוך קצת יותר מ-2 מליון ערכים). מתוך 235593 איןציקלופדים בעלי זכות הצבעה, כמעט 43% היגדירו את עצמן כפקאצות, לעומת 38% חנונים ו-12% פריקים. שאר 7% כללו אימואים, ערסים (נדיר ביותר, בדר"כ לא יודעים לקרוא ובוודאי שלא לכתוב, ועוד בלי ניקוד!) ונורמליים. החנונים, שהרגישו שהאיןציקלופדיה אינה מייצגת אותם יותר, החלו במסע מחיקת ערכים העוסקים במדעי הפקאציזם, תוך שהם מקימים קואליציה בהצבעות עם הפריקים. אולם, מספר רב של ערכים פקצתיים נשארו, עקב מספר המשתמשים הפקאצתיים הרב שהיו בעלי זכות בחירה.

מלחמת האזרחים האיןציקלופדית- שלב א'

ערך מורחב – ויקיפדיה

נסיונות מחיקה אלו שכשלו הולידו נסיונות מחיקת ערכים אחרים מצד הפקאצות. אולם גם נסיונות אלו כשלו עקב הרוב שהיה לחנונים ביחד עם הפריקים. גם יחסי הכוחות בקרב מפעילי המערכת באיןציקלופדיה היו דומים מתוך 200 מפעילי מערכת, 83 השתייכו ל"מחנה" הפקאצות, ו-80 לחנונים. 28 מתוכם היו פריקים, 2 אימואים, ו-7 לא מזוהים. מתוך 10 הבירוקרטים היו 4 פקאצות, 4 חנונים ו-2 פריקים. בירוקרטים מכל הסיעות החלו למנות את אנשי מחניהם למפעילים ולמחוק את ערכי זולתם באנרכיה. נערכו סמכויות להסרת הרשאות מפעיל, אולם עקב מצב השיוויון לא היה אפשר להדיח איש. המלחמה (הידועה כ"מלחמת העריכה הראשונה") נמשכה במשך חודשים ארוכים עד שקבוצת חנונים מאיןציקלופדיה פרשה והקימה את ויקיפדיה.

מלחמת האזרחים האיןציקלופדית- שלב ב'

קבוצת החנונים שפרשה לויקיפדיה המשיכה להשתתף בהצבעות באיןציקלופדיה, בכדי שלא לאפשר לפקאצות להשתלט עליה. ביום ט"ז בכסלו ה'תשע"א (2010) יזם, מנהיג הפריקים, הבירוקרט שבתאי צבי, הצבעה האוסרת על קיום ערכים פקאצתיים באיןציקלופדיה, הוא ביקש מדייל שיהיה נוכח בהצבעה בכדי שהחלטותיה ייושמו. ההצבעה נערכה שבוע ונשלח ספאם לכל בעלי זכות הבחירה להצביע. החנונים והפריקים הצביעו בעד ההצעה וכך גם האימואים. נערסים רצו להצביע נגד ההצעה ובעד הפקאצות, אולם לא ידעו לקרוא והצביעו בטעות "בעד" במקום "נגד". כעבור שבוע נתקבלה ההצעה, ושבתאי צבי הכריז על "מגננת הכמות בנושא הפקאציזם".

שלב ג': הקמת פקאציפדיה

ערך מורחב – פקאציפדיה

לאחר מעבר החוק מחקו מפעילי המערכת החנונים והפריקים את רוב הערכים הפקאצתיים. הבירוקרטית, נינט טייב, מנהיגת הפקאצות, שיחזרה את מרבית הערכים שנמחקו. פעולות דומות עשו המפעילים יהודה לוי והראל סקעת והבירוקרטית רוני סופרסטאר. שבתאי צבי התחיל בהליך הדחה של הבירוקרטים והמפעילים שהשתמשו בסמכותם לרעה, ולאחר הצבעה סוערת שנערכה 7 ימים הוסרו סמכויותיהם של נינט, רוני, יהודה והראל. בתגובה פתחה נינט את פקאציפדיה, והעבירה לשם את כל הערכים הפקאצתיים מאיןציקלופדיה.

הסכמי שביתת הנשק

עם פרישתן של הפקאצות מאיןציקלופדיה והקמת פקאציפדיה, נשארו הפריקים כבעלי רוב מוחץ באיןציקלופדיה. החנונים, שכבר התבססו בויקיפדיה החליטו להישאר שם. האימואים חדלו מלכתוב באיןציקלופדיה בטענה שאיש אינו אוהב אותם והערס אינם יודעים לקרוא. במחטף דרמטי העביר שבתאי צבי הצבעה בה הוא נהפך למנהיג איןציקלופדיה. צבי נבחר ברוב של 99% ומאז ועד היום הוא מנהיג איןציקלופדיה.