צבא הגנה לישראל

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
"צריך להרוג את כולם ואת הדור הבא"
~ חסן נסראללה על צבא הגנה לישראל
"ואתה נכלל בהם"
~ שבתאי צבי על חסן נסראללה
"השם שלו יותר מדי ארוך"
~ צה"ל על צבא הגנה לישראל
"צבא לאנשים חלשים, שמפחדים מהאזרחות"
~ משתמט על צבא הגנה לישראל
"תן את הכבוד לצה"ל"
~ הגשש החיוור על צבא הגנה לישראל
"זה צה"ל אשם!"
~ אהוד אולמרט על וינוגרד
"אם תרצו... אין! זו אגדה..."
~ מוטו צה"לי
"נו מתיי אני כבר אתגייס!"
~ תלמיד ממוצע על צה"ל
"מה חשבתי לעצמי?!"
~ אותו תלמיד כמה שנים מאוחר יותר על צה"ל
"איפה כולם?"
~ אנריקו פרמי על צה"ל


טווס שתבע את צה"ל חושף את כתב התביעה

צבא הגנה לישראלראשי תיבות: צה"ל) הינו ארגון כפייתי שנועד כביכול להגן על אזרחי מדינת ישראל ותושבי האי חומוס. נחשב לצבא החזק ביותר בעולם (על ידי הישראלים). ההגנה מתבצעת על ידי הפעלת כוח על חתולי רחוב, תקיפות אוויריות על ישובים של נמלים חרוצות והטרדות מיניות של עזים. פועל בשיתוף עם משטרת ישראל בכל הקשור למלחמה ב"אי סדר". הגיוס לצה"ל נעשה בכפיה לכל אזרח ישראלי, פרט לערבים ועבריינים פליליים. נשקיו העיקריים הם רובי צבע וטוסטר משולשים! טוסטר מטומנים! טוסטר מרובעים! אל פסק, כן פסק, כבל מאריך - כבל מקצר! צה"ל ידוע בתור המפיק של הסדרה המצליחה "ילדים ליד גדר ההפרדה".

הדרג הפיקודי בצבא, כידוע לכולם, שולט בממשלה ובכנסת ולכן מהווה את השלטון הריבוני של מדינת ישראל, כמדינה צבאית. ראש צה"ל, הלא הוא הרמטכ"ל, הנבחר בטקס חגיגי (על כך בהמשך), קובע החלטות מדיניות חשובות ומנהל את העיניים החיצונים והפנימיים של המדינה. לקבוצת היועצים של הרמטכ"ל קוראים "מטה כללי" והוא מורכב מאלופים ובחורה (יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים).

כוח אדם

כוח האדם בצה"ל מתחלק לשלוש קבוצות עיקריות: לוחמים, חפשנים (הקבוצה הגדולה ביותר, העוסקים בעיקר בלהעביר את הזמן) ותומכי חפשנות (המסעים לחפשנים להעביר את הזמן).

המערך הלוחם

המערך הלוחם הוא הקבוצה הקטנה והמיותרת ביותר שיש בצבא. אליה מתגייסים אנשים ממספר סוגים:

  1. קבוצת אתיופים שמחטיפים מכות לכל "לבן" שקורא להם "כושי"
  2. בריונים חסרי שכל, שכל עולמם הוא בלהחטיף מכות
  3. ילדים שראו יותר מדי סרטי אקשן ומתלהבים מנשק
  4. "מורעלים", כלומר כאלו שעבדו עליהם שהם יעשו משהו חשוב
  5. כאלו שלא ידעו להוריד פרופיל

עיקר עבודתם של הקרביים (כינוי גנאי ללוחמים) דומה לזו של המפגינים בבלעין: מלחמה נגד צבא סדיר. ההבדלים העיקריים המפרידים ביניהם הוא שאצל הקרביים העניין מעוגן בחוקי המדינה, ולוחמי צה"ל על פי רוב גם מריחים יותר טוב. אחד מדפוסי ההתנהגות המקובלת אצל לוחמים היא להיכנס לערים וכפרים ערביים ולירות על פגים הזורקים עליהם סוכריות גדולות (המכונות בפי המקומיים "סלעים") מתוך אהדה לרעיון הציוני. הם עומדים במחסומים ומטרידים מינית את הערבים העוברים בהם (התקווה שכך יעשה גם להן היא הסיבה שמגיעות לשם נשות ארגון "מחסום ווטש") על ידי כך שדורשים מהם מופע חשפנות, בטענה שהם יכולים לשאת על גופם חומרי חבלה.

בנוסף קיימים קרביים בסיוע ארטילרי ואווירי, המפגיזים את הערבים מרחוק, מבלי לסכן את חייהם של הלוחמים.

היציאות של הלוחמים הם הגרועות ביותר בכל צה"ל, ולכן מספר המתגייסים ליחידות לוחמות הוא נמוך ביותר.

מערך תומך לחימה

מערך זה הינו לב ליבה של הצבא ושל הכנסות השק"ל (שק"ם בדימוס) תפקיד מערך זה הוא לבצע סיורים בקניונים , לחסל את המלאי בעמדות של האגודה למען החיל, ולבצע טיולים אינסופיים ברכבת ישראל, בעיקר בשעות הבוקר המאוחרות (11-12) ובשעות הערב המוקדמות (13-14) מערך זה מכיל את מיטב המוחות, כאשר הגאונים מגיעים לעמדות המפתח של השירותים ושל האפסניה מערך זה דובר בעיקר ב-2 שפות : רוסית ובלונדנית

המערך המתחפשן

הג'ובניקים (המוכרים רשמית בשם "חיילים עורפיים") הם החלק הגדול ביותר בצה"ל ועיקר תפקידם מסתכם בלהתחפשן רב היום. חפשנות מוגדרת בספרי הלימוד של צה"ל:

חפשנות הינה פעולה שאין בה תועלת למאמץ המלחמתי ולאנושות כולה. המאמץ הפיזי המושקע בחפשנות חייב להיות קטן ככל האפשר והזמן המושקע בה מתקרב לזמן שהחייל מיועד לשרת. אי אפשר להתייחס לכל פעולה המניבה תוצאות חיוביות, לרבות אימונים ועבודה משרדית, כאל חפשנות.

מתוך "תורת הלחימה", מאת תא"ל אפי איתם


כאמור מרבית עבודתם של הג'ובניקים מסתכמת בעיקר בלא לעשות כלום. תפקידי החפשנים כוללים: להכין קפה, לשחק סוליטר במחשב, לצפות בטלוויזיה (רלוונטי בעיקר לג'ובניקים שנדפקו לשרת בבסיס סגור), לשבת עם החברים, לבכות על תנאים גרועים, לראות את חבריהם עובדים ולרחם עליהם, לריב עם המפקדים, לישון בצהריים ובלילה, ולשחק שש-בש (כי אין להם כח להפוך את הלוח ולשחק דמקה).

מרבית החפשנים יוצאים הביתה כל יום ובוכים על כך שחוזרים בשעה 12:01 במקום 12:00. רובם נוטים לדפוק את חבריהם ולדאוג לתחת של עצמם.

ליחידות החפשניות מגיעים חיילים שיודעים לעושת קומבינות, שהורידו פרופיל בצורה קיצונית, שעשו יותר מדי בעיות כשהיו לוחמים, שהמציאו שיש להם בעיות בבית או כאלו שהצבא לא הצליח לזרוק על 21 נפשי.

מערך תומך חפשנות

למערך תומך חפשנות משתייכים ג'ובניקים שלא יודעים לעשות קומבינות ולכן דפקו אותם. עיקר תפקידם הוא לעזור לחפשנים לא לעשות כלום. במערך זה בולט במיוחד תחום הלוגיסטיקה, המספק לחיילים חפשנים את האוכל והציוד הנדרשים לאי תפקודם השוטף (סכו"ם, צלחת, מזרן, כרית, ולוח שש-בש, ראידאטור, מאוורר). מערך תומך חפשנות מבלה את רב זמנו בלראות את החפשנים לא עושים כלום, לשאול אותם מה היציאות שלהם ולנסות לסדר לעצמם קומבינה על מנת להפוך לחפשנים בעצמם.

מטלת הביטחון השותף על בסיס החפשנים מוטל בעיקר על תומכי חפשנות. יציאותיהם הרבה יותר גרועות, ולפעמים מגיעים לרמה של הלוחמים. בניגוד ללוחמים, תומכי חפשנות בוכים על יציאות גרועות ולא מתפארים בהם (הלוחמים בדרך כלל מתלהבים לספר על כך שסגרו 35 יום ברצף).

תפקידי תומכי חפשנות כוללים בין היתר:

  • נהגים (טרמפים לבית)
  • טבחים (מכינים אוכל שעליו כולם בוכים)
  • אפסנאים (מחלקים ציוד לחפשנות)
  • חובשים (עוזרים להוציא גימלים)
  • מנהלי רשת (עוזרים למצוא את המשחקים במחשב)
  • מדרכי כושר (מעבירים את הזמן)

חילות בצה"ל

ראה ערך מורחב - חילות בצה"ל

גיוס לצה"ל

לפי "חוק שירות ביטחון", יכול שר הביטחון לפטור כל אדם מגיוס לצה"ל ולכן רצוי ליצור איתו קשר דרך אתר משרד הביטחון לפני הגיוס. לפי חוק זה, כל אדם, פרט לערבים, דוסים ועבריינים פליליים חייב לבזבז שלוש שנים מחייו ל״טובת״ המדינה.

בישראל קיימים מספר עמותות וגופים אזרחיים(מוגדרים בפני קבוצות מסויימות ״המלאכים״, ״הקוסמים״), אשר תורמים לבטחון המדינה על ידי הסברה לאוכלוסייה המועמדת לשירות הביטחון כיצד להתחזות לחולה נפש, נכה או דוס. גופים אלו זוכים לאהדה ופרסום רב בתקשורת ההמונית.

נשים בצה"ל

צה"ל הוא אחד הצבאות הבודדים בעולם אשר מחייב גיוס חובה של נשים. עובדה זו הופכת אותו לצבא מודרני ומפותח, בו החיילים יכולים לשרת בבסיס סגור במשך חודשים ארוכים.

תפקידי הנשים עברו שינויים דרסטיים לאורך השנים. נשים, אשר החלו את דרכם בתור מורות-חיילות ופקידות שעשו יומיות, הפכו לאט לאט לתומכות לחימה שתקועות כמו בנים בבסיסים מסריחים באמצע כלום ועוסקות בתפקידים בעלי חשיבות מאוד גבוהה, בהם עסקו בעבר רק גברים. בין תפקידים אלו ניתן למנות את הסמב"ס (סתם מסתובב בבסיס), מק"פ (מגיש קפה), ספ"ש (סתם פה-שם), מש"קית ממטרות ומ"פ (מזרון פלוגתי).

קישורים חיצוניים

הרס"ר תפס אותך מציץ למקלחת של החיילות? פנה לעורך דין צבאי