קונגרס הסלסה

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קונגרס הסלסה הוא כינוס שנתי של רקדני סלסה (וריקודים לטיניים בכלל) מכל העולם. מטרתו של הכינוס, מלבד חשיפתה של תרבות הסלסה הישראלית לעולם, היא קידום השלום במזרח התיכון ולקיחת המון כסף מאנשים.

כבר בשלבים הראשונים של ארגון האירוע נשלחות הזמנות לבתי ספר וארגוני סלסה ממדינות ערב השכנות, תחת הססמה "יוצרים שלום דרך סלסה" (Promoting Peace Through Salsa). מארגני הקונגרס מאמינים כי דרך תחום הריקוד ניתן לקרב לבבות וליצור אווירה של שיתוף פעולה והדדיות. אם כי לא מגיעות הרבה ערביות.

הקונגרס עולה המון כסף. פעם היו מזמינים אומנים מגניבים שישירו, כמו Calle Real. אבל הבינו שאנשים יבואו גם אם לא יבואו להקות, אז החליטו לחסוך עליהן.

אני לא הולך לקונגרס כי אין מקום ברחבה הקובנית וזה ממש מתסכל. אני לא מבין איך בכלל אפשר לרקוד ככה.

היסטוריה

הקונגרס הראשון נערך באפריל 2002 בעיר אילת. הוא שווק תחת השם: "קונגרס הסלסה הישראלי הראשון". כבר בשנה לאחר מכן, עם סיומו המוצלח של הקונגרס השני, הוחלט לשנות את המיתוג שלו, והוצמדה לו הססמה: "יוצרים שלום דרך סלסה". בשנת 2007, הגיעו לראשונה רקדנים ממדינות ערב השכנות: ירדן, כווית, ותורכיה. השנה הוחלט בפעם הראשונה לקיים את הקונגרס בתל אביב, במתחם גני התערוכה, וכן לשווק את חבילות ההשתתפות בקונגרס ללא חבילות של לינה בבתי מלון.

ההפקה

ההפקה של הקונגרס היא אחת ההפקות הגדולות בארץ בתחום הסלסה והריקוד, ועומדת על תקציב של למעלה ממליון דולרים. הקונגרס עצמו נמשך שלושה ימים, הדוחסים בתוכם מוזיקה לטינית, ריקודים, מסיבות, סדנאות, דוכנים, אירועי חוצות והופעות עם רקדני ולהקות סלסה שמגיעים במיוחד מחו"ל כדי להשתתף בקונגרס. ההפקה הגרנדיוזית מושכת אליה משתתפים רבים (בשנת 2007 מספר המשתתפים עמד על 2500), מתוכם גם כאלה שאינם רקדני סלסה קבועים, אלא מגיעים על מנת לספוג את האווירה המיוחדת של האירוע. פרט להפקה המרכזית, בחודש שלפני הקונגרס עצמו נערכות מסיבות "טרום קונגרס" במרבית מועדוני הסלסה בארץ, ולאחריו מסיבות "אפטר". הקונגרס נחתם במצעד ענק של רקדנים, היוצא מדי שנה ומתהלך ברחבי העיר בה מתרחש הקונגרס.

רשימת האומנים שהשתתפו בקונגרס כוללת בתוכה שמות מוכרים רבים: להקת ספאניש הארלם אורקסטרה, להקת טרופיקל ג'אם מאיטליה, הזמר מארק אנטוני, הרקדנים הנרי נולס ופרנקי מרטינז מניו יורק, אדי הסלסה פריק ואל אספינוזה מלוס אנג`לס, מדריכי הריקוד סופר מריו וסוזנה מונטרו מלונדון, איזמעאל אוטורו וגריזל פונסו מניו ג`רזי ועוד. כמו-כן, ההפקה נערכת בשיתוף עם מרבית המועדונים ובתי הספר לסלסה בישראל.

למען השלום

אחת ממטרותיו העיקריות של הקונגרס היא להביא לקידום השלום במזרח התיכון (חחחח כן בטח). קידום השלום בא לידי ביטוי במספר אופנים: החל מהזמנת אזרחים ישראליים דוברי ערבית (בעיקר מאזור מגד'ל שמס, נצרת), אורחים ממדינות ערב השכנות (ירדן, כווית, תורכיה)[1], וכן רקדני סלסה מכל העולם. אולם הביצוע לא נעצר כאן - מארגני הקונגרס שמו לעצמם למטרה לגייס שגרירים לישראל[2] מקהילת רקדני הסלסה הבינלאומית. כחלק מהיוזמה לגיוס השגרירים, נערך מיד לאחר הקונגרס אירוע בשם "הולילנד סלסה תור", טיול של שלושה ימים ברחבי הארץ. במהלך הטיול התיירים שהגיעו לקונגרס מבקרים בירושלים, בים המלח ובאתרים נוספים, וסופגים את האווירה הישראלית.

קישורים חיצוניים