מכונת טיורינג
מכונת טיורינג (קיצור של Torturing) היא מכשיר עינויים שהומצא על ידי הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, על מנת לשבור את רוחם (ואת גופם) של הסטודנטים התמימים, וכמטרה משנית, על מנת לחסל את תופעת העתודאים. יוצרי המכשיר קיבלו השראה ממכונת העינויים בסרט "הנסיכה הקסומה".
במהלך השנים האחרונות הוכנסה מכונת הטיורינג לשימוש במחלקות למדעי המחשב ברחבי העולם. יש הטוענים שהרוצח מהמכון הטכנולוגי של וירג'יניה בסך הכל ניסה להשמיד את מכונת טיורינג, אך ללא הצלחה. אלפי סטודנטים מרחבי העולם נאלצים עדיין לסבול בשקט.
מכונת טיורינג נכנסת לשימוש כאשר הסטודנטים נרשמים לקורס חישוביות, ושיא פעולתה הינה ביום המבחן של סיום הקורס.
מקור המכונה
מכונת טיורינג הומצאה על ידי האינקוויזיטור הידוע טורקוומדה, תחת שם העט "אלן טיורינג" (טורקוומדה בשיכול אותיות, עם כמה תוספות והשמטות).
טורקוומדה, ראש האינקוויזיציה הספרדית ופרופסור אמריטוס בטכניון, ביקש לדכא את המרד האנטי-דתי שעורר גלילאו גליליי. בעת שהותו במנזר מבודד בהרי האלפים, כשהיו ברשותו רק סרט, אפס ואחד, עלה במוחו הרעיון הגאוני.
וריאציות
מכונת טיורינג לא דטרמיניסטית:
מכונה אשר מפצלת את הסטודנט לקבוצה בת מניה של חלקים, ומחליטה עבור כל חלק בנפרד, האם לקבל אותו או לדחות. שמועות בפקולטה למדעי המחשב אומרות שהסטודנטים של המחלקה למערכות מידע (מסלול משולב של מדעי המחשב ושל הפקולטה למעשיה וטיול) - ראשם התקבל על ידי המכונה, אבל רגליהם נדחו.
מכונת טיורינג בעלת יותר מסרט אחד:
מכונת טיורינג מתקדמת שפותחה במעבדות הנסתרות בפקולטה למדעי המוח באוניברסיטת בר אילן. למכונה יש k סרטים (k קבוע) ועל כל אחד מהם ניתן לענות סטודנט אחד. בצורה זו, ניתן לענות מספר סטודנטים במקביל, דבר המאפשר עינוי יעיל יותר המתפרש על מספר רב יותר של מעונים.
מבחן טיורינג
מבחן טיורינג הוא מבחן אשר מטרתו היא להבדיל בין מחשב לבין בן אדם. מעלים את היצור האומלל על המכונה, אם היא מקבלת אותו אז הוא נחשב לבן אדם, וראוי להתקבל לתואר שני. לעומת זאת, אם כל מה שהוא יודע לעשות זה לחשב חישובים ולקודד תוכניות, אז כנראה שהוא מחשב (או "Code Monkey" כפי שהוא מכונה בחברות ההיטק), ועל כן הוא נזרק אל התעשיה, ומקבל המון כסף בשביל להקליד תווים אקראיים על מחשב, ולכתוב תוכניות מאוד לא יעילות. הסטטיסטיקה מראה שרוב הסטודנטים למדעי המחשב בטכניון נכשלים במבחן זה. היא גם מראה שרובם עושים זאת בכוונה.
מבחן טיורינג הפוך
לאחרונה החלו נותני השירותים החינמיים באינטרנט (למשל, חשבון דואר אינטרנטי, או חברות באתר פורנו) להשתמש במבחן טיורינג הפוך. זוהי שיטת עינוי שמטרה לוודא כי הפונה לקבלת השירות הוא אכן אדם, ואיננו מחשב. הגולש מקבל תמונה מעוותת של מילה, אשר נכתבה על ידי מכונת טיורינג מקולקלת, ועליו לשחזר את המילה. מחקרים עדכניים מוכיחים כי רוב המחשבים יתייאשו וישברו לפני שיצליחו לנחש מה המילה הרשומה, בעוד שבני אדם, הלהוטים לצפות סוף סוף בתמונה של בחורה ערומה, יתעקשו וינסו מאות פעמים להקליד את המילה המעוותת, ולבסוף יצליחו.