משתמש:אדם נבו/מג אישים

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
"תודה לאדם על תרומתו, אבל התחושה שלי שהערך נכתב בשביל העמוד הראשי ולא באמת היו לו רעיונות. במצבו הנוכחי, מישהו מתנגד למחיקה?"
~ נוי על אישים


"למה אתה לא מעלה אותו פשוט להצבעת מחיקה? אני בעד מחיקה."
~ Shirbi על ההצעה של נוי


הערך אישים הוא הערך המסובך ביותר לכתיבה באיןציקלופדיה. הערך נוצר אלפי פעמים, נמחק על ידי עשרות בירוקרטים ומאות מפעילים, ועד היום מנסים רבבות משתמשים ליצור ערך אישים משעשע וחסר תוכן, אך נכשלים שוב ושוב. ושוב.

"NASA, we have a problem"
~ צוות המשימה על המשימה


במהלך השנים, נוסו גישות שונות לפתרון בעיית כתיבת הערך.

הגישה הקלאסית

בגישה זו, ניסו איןציקלופדים לכתוב ערך המכיל ציטוטים, רשימות, משחקי מילים ושנינויות, וכל זאת בהתייחס למושג אישים. מכיוון שקשה למצוא משחקי מילים על מילה שכזו, ומכיוון שרשימת אישים יבשה תהיה חסרת הומור, מלאת תוכן, ולפיכך חסרת ערך איןציקלופדי, ניסיונות אלו נכשלו.

הגישה הפורטלית

כמה איןציקלופדים ניסו גישה אחרת, ולכן עברו להביט במה שהנמסיס של איןציקלופדיה, ויקיפדיה, עשה עם המושג. בויקיפדיה קיים המושג "פורטל", דהיינו "שער" לכניסה לנושא. פורטל הוא דבר לא מצחיק בעליל, האמור להכניס את המעיין אל תוך עולם של קישורים כחולים, שיובילו אותו לעיון בנושא. בשנת 2007 נעשה באיןציקלופדיה ניסיון אמיץ ליצור פרודיה על פורטל האישים הויקיפדי. הגישה הפורטלית-פרודית יצרה פורטל בעל קישורים אדומים בלבד, כך שמושג הפורטל מתמוטט מול עיני הצופה. עם זאת, מגננת כמות איןציקלופדית מרושעת הפכה את כל הערכים האדומים לכחולים, ובכך נטלה את העוקץ מהפרודיה הפורטלית, והערך נמחק שוב.

הגישה המרקסיסטית

על פי הפילוסופיה המרקסיסטית, בניין העל נבנה על בסיס כלכלי וחומרי מוצק. על כן, נעשה ניסיון בידי כמה מהאיןציקלופדים הקומוניסטים לשנות מהיסוד את כל ערכי האישים השונים באיןציקלופדיה. במקום לשנות את בניין העל של הערך אישים, הם ניסו באופן אמיץ אך בוגדני, לבצע מהפכת אוקטובר שניה. זה היה בעוד כמה חודשים, ולכן עדיין אין כל פריט מידע לגבי התוצאות של המהפכה, מה גם שהיא סודית ביותר, והפרטים היחידים עליה כתובים בערך איןציקלופדיה:מהפכת אוקטובר באישים.

גישת קארבר

לאחד מהאיןציקלופדים התברר, שבקובץ בשם "אישים" (Fires) נאספו בשנת 1983 סיפורים, פואמות ומאמרים של אמן הסיפור הקצר האמריקאי ריימונד קארבר. האפשרות לעשות משהו עם פריט התוכן הלא-רלוונטי הזה נשקלה עמוקות, אך לבסוף בוטלה בשל חוסר מקוריות ויאוש כללי.

גישת הדה-קונסטרוקציה

איש-ים

מחזה בשם זה נכתב ביידיש על ידי אלתר קציזנע, ותורגם לעברית על ידי מוטי אברבוך. קשה להאמין, אבל אין שום תועלת בניסיון לפרק את המילה "אישים" בצורה כזו, כיוון שהמחזה עוסק בבעל בית קפה שמכר את רכושו כדי לקנות איש בעל זנב דג, לא הצליח להרוויח מן התופעה, ולבסוף ברח מהחיה המוזרה.

"מה הקשר לאיןציקלופדיה?"
~ שבתאי צבי על הפסקה דלעיל, וכמובן שהוא צודק. תמיד.


אי-שם

"מעבר לקשת, במרומים, יושבת"
~ מישהי ומקשקשת על אישים.


א-ישים

"אני אפילו לא יודע איך לקרוא את זה"
~ שבתאי צבי על הכותרת הנ"ל


מדובר, כמובן, בפילוסופיה עמוקה, התומכת באנטי-ריאליזם בכל איפיוניו החיצוניים, אך מנוגדת לו בבסיסה. פסילת קיומה של כל ישות עצמאית, כגישתה של פילוסופית ה"א-ישים", מנוגדת גם לקיומו של האנטי-ראליזם עצמו, ולכן נמצאת עימו במאבק מתמיד. כמובן שפילוסופים התומכים בגישה זו לא יכולים להודות שהם משתתפים במאבק נגד דבר שלמעשה לא קיים, ולכן הם אינם משתתפים בוויכוח, ואפילו לא שותקים שתיקה רועמת בתגובה לטענות שמועלות כנגדם. יתרה מזאת, פילוסופים כאלו נוטים להסכים עם הוכחת דג הבבילון של דאגלס אדאמס לאי-קיומו של אלוהים, ולכן נדרסים במעבר החציה ואינם מסוגלים להתווכח גם לו היו רוצים, מה שהם אינם. כמובן שבכך ש"הם אינם" הוא צירוף המילים החותם את הדיון דלעיל, מוכחת טענתם של הפילוסופים התומכים ב"א-ישים" ולכן הם כנראה צודקים.

הניסיון האחרון להקים את הערך מן האשפתות

מתוך מודעות מלאה, ובהגיון שלם, ולאחר מחקר מעמיק, ופרסום מצטבר, הוקם מגרש גרוטאות מאובטח שמטרתו לעבוד על ערך בעל מודעות עצמית, שילעג על עצם העובדה שאיןציקלופדים רבים ומוכשרים כל כך לא הצליחו ליצור ערך ראוי לשמו שיהיה קשור למושג. בשעת לילה מאוחרת, הוקלדה גרסתו הראשונה של הערך. עם סיום הכתיבה, הופנו משתמשים רבים להביט בערך ולתרום לו. רק לאחר עבודה מאומצת שנמשכה חודשים רבים, הועלה הערך אל מקומו הטבעי הנכון לו, שם הותקף באופן חסר תקדים, אך שרד את המתקפות השונות, ולבסוף אומץ כערך, טוב נו, לא מופלץ, אבל נחמד למדי.

המשימה הושלמה

הוכחל הערך האדום "אישים" בדף הראשי.

"NASA, we're returning to base"
~ צוות המשימה על המשימה