נמרוד קמר

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

נמרוד קמר, הינו במאי קולנוע ואמן ידוע, מהמשפיעים ביותר בתחום האמנות והקולנוע בפרט. בנוסף, חתן פרס ישראל לשנת תשס"ה לאות הוקרה על עשייתו התרבותית הענפה בתחומי הקולנוע, האמנות ומדעי הסודוקו. ידוע בציבור בנוסף גם כ"קפטן סודוקו הישראלי", ודמות בולטת בשירותי הנשים של מועדון ה'דאדא' בתל אביב, כשהוא מציץ לתאי השירותים במסווה של אדם תמים הנושא נאומים לעוברים ושבים. נמרוד קמר התפרסם בעיקר בזכות כך, שרצה להתפרסם. קמר החל את דרכו בתור הבמאי של הסרטים שוברי הקופות "תמר היפה", "אילן המאבטח", "רמבו ביד ושם", ו"מציצים 2005" שצולם רובו ככולו בשירותי הנשים של ה"דאדא" בתל אביב, והפך לרב מכר בספריות הפורנו העירוניות. אחד האנשים המעטים בעולם שזכו להיות הן בויקיפדיה האנגלית והן בויקיפדיה העברית במשך מספר ימים, וכן בוויקיפדיה הצרפתית, ושפות נוספות. בנוסף, ניתן לציין שנמרוד קמר הוא אחד המעריצים המעטים של רוני סופרסטאר.

ביוגרפיה

נמרוד קמר נולד ב-23 בדצמבר 1981 בפתח תקווה(ישראל), והוא בן לשושלת מפוארת של שוטפי רצפות ממוצא רומני. על פי אחד מסיפורי המשפחה, סבתו של נמרוד נהגה לנקות את חדרי השירותים של 'הכנסת'.

פועלו של נמרוד קמר

פרס ישראל שהוענק לנמרוד קמר. לחצו להגדלה

מאז כניסתו לחיים הציבוריים בארץ החל נמרוד לעסוק בתחומים רבים, דרכם הוא נוהג להעביר את ביקורת, ובתוך כך תורם לחברה. אמצעי הביטוי העיקרי של נמרוד הוא האמנות, לרבות ענף הקולנוע, בו בעזרת הסרטים שוברי הקופות שביים מפגיש נמרוד את הנוער עם מחלוקות עקרוניות ומעלה עניינים על סדר היום, מתוך כוונה ליצור נכונות בקרב חוגים שונים בחברה לפותרם. מאבקו החברתי של נמרוד קמר בא לידי ביטוי גם במישור הפיזי, בנאומים בשירותי הנשים ובמאבקו האינטרנטי המתוקשר ב'ויקיפדיה'. קצרה היריעה מלהכיל את כל פועלו החברתי והתרבותי של נמרוד קמר, ונביא כאן את עיקריו בלבד.

ערך מורחב: - פועלו של נמרוד קמר

פועלו בתחום האמנות

כידוע, קפטן הסודוקו הישראלי הינו אמן מאוד-מאוד מפורסם. את תמונותיו הידועות לכל הציבור העולמי, ניתן היה לראות בגלריה בסמטה פלונית 7 בת"א, בשנת 2005. יצירות נוספות של נמרוד ניתן גם למצוא בפח האשפה הסמוך למוזיאון ישראל, ובאתר הפסולת רמת חובב. את שאר יצירותיו של נמרוד ניתן לראות במרפסת ביתו.

פועלו בתחום הקולנוע

נמרוד קמר בטקס קבלת פרס האוסקר

נמרוד בשיא גדולתו כבמאי, יצר את הסרטים הכי נמכרים ומפורסמים בעולם. בינהם ניתן למנות את רב המכר זוכה פרס האוסקר, "תמר היפה", סרט המספר על שעשועי המין של נמרוד עם שתי בנות, במהלך צילום הסרט(2005). בנוסף, הבמאי המפורסם צילם את הקליפ לשיר "ספוטניק אין לאב", שהפך לסמל החברה הישראלית בעולם כולו.

בתור במאי בעל שם עולמי וניסיון של שנים ארוכות בצילום רבי מכר, נמרוד קמר (יחד עם שני חבריו) כתב את "המנשר לקולנוע האוורירי" - דף הבא לעגן את משנת השלושה לגבי הקולנוע כיום.

פועלו בתחום הסודוקו

במאי 1999, נעלם קמר ממרכז העשייה החברתית ונסע להודו, שם התגורר במנזר בודהיסטי שומם בהרי ההימאלאיה. שם, בבידוד מוחלט למד את רזי משחק הסודוקו. במשך חודשים התבודד קמר על אחת הפסגות המושלגות ופתר בבידוד מוחלט לוחות סודוקו ללא אוכל ומים. משהגיע לרמה רוחנית גבוהה מספיק החליט לחזור לארץ וללמד את סודות המשחק. כשהגיע, החל ללמד וקנה לעצמו שם בתור מומחה למשחק. עד מהרה דבק בו הכינוי "קפטן סודוקו", על אף שברוב צניעותו הפציר שוב ושוב שלא לפאר את שמו, ואין הוא ראוי לתואר זה, חרף בקיאותו הרבה במשחק.

עשייה חברתית

נמרוד הפך לדמות קבועה בשירותי הנשים ב'דאדא' בתל אביב כשהוא נוהג לשאת נאומים בנושאים שונים. נמרוד ידוע בצניעותו הרבה, ובאופן בו הוא

המאבק נגד ויקיפדיה

בשנת 2005, כאשר הקדיש את כל זמנו ומרצו לעשייה חברתית בתחום האמנות, הבימוי והסודוקו, מצא נמרוד גם כן זמן לתעד את תרומתו החברתית והתרבותית למדינת ישראל וכתב ערך על שמו באתר 'ויקיפדיה'. תחילה בגרסה האנגולית ולאחר מכן גם בגרסה העברית, הרומנית והצרפתית. עקב כך גם תרם נמרוד למיזם זה שהוא חלק בלתי נפרד מתרבות האינטרנט, ומהווה מענה לכל אותם אנשים המבקשים לדעת אודות נמרוד קמר ותרומתו האדירה לתרבות הישראלית, שלא תסולא בפז.

לא די בכך, אלא שנמרוד הוסיף פניני חכמה שלו ל'ויקיציטוט' האנגולי. אלא שמתוך מניעים פסולים וצרות עין העלימה מעיני הציבור את עשייתו התרבותית של נמרוד קמר, והסירה אותם לאלתר מרשת האינטרנט. זוהי הוכחה מוצקה לכך ש'ויקיפדיה' מסלפת עובדות ומשנה אותן על פי שיקולים אישיים ומטרות שאינן ראויות. נמרוד קמר בשל היותו קרבן להתנהגות זו גם הביא לחשיפתה, וסייע בתוך כך למלחמה בשחיתות.

ספרים שנכתבו על נמרוד קמר

  • דפי זהב
  • קפטן סודוקו ומאבקו בבירוקרטיה

קישורים חיצוניים

Attention niels epting 01.png הבהרה:
לאיןציקלופדיה אין כל אחריות על האתרים של נמרוד קמר.



Bouncywikilogo.gif
עבור אנשים חסרי חוש הומור, לחכמולוגים בוויקיפדיה יש ערך על נמרוד קמר.