אולימפיאדת טוקיו

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
  דף זה נמצא בתהליכי עבודה!
Israel road sign 302.svg
אם אתם כבר רוצים לקרוא את המשך הערך, בעיה שלכם.


Ambox currentevent.svg ערך זה עוסק בנושא אקטואלי!!!
הנתונים משתנים במהירות הבזק, ולכן ייתכן כי הערך כבר לא יהיה מצחיק כעבור זמן


אולימפיאדת טוקיו (2020)

{{{שם בעברית}}}

פרטי האירוע

עיר מארחתJapaneseflag.jpg טוקיו, יפן
מדינות משתתפותכל המדינות חוץ מהלא-נורמליות
ספורטאים משתתפים101,220,617
צופים1 (עופר שלח)
מדליק הלפיד האולימפיקים סו טי הו
תאריך התחלה23 ביולי 2021
תאריך סיום8 באוגוסט 2021

מדליות

סך כל המדליותמלאנתלפים, ולינוי אשרם אפילו לא התחילה עדיין!
ללכת מכות עם הידיים (ג'ודו)Japaneseflag.jpg יפן
Eincyclopedian republic.jpg קוסובו
Eincyclopedian republic.jpg טאיוואן
ללכת מכות עם הרגליים (טקוואנדו)Italyflag.jpg איטליה
Naval Ensign of Thailand svg.png תאילנד
Israel Flag.svg ישראל
ללכת מכות עם חרבות (סיף)UnFlag of China.svg סין
דגל הונגריה.jpg הונגריה
IshFlag of Romania.jpg רומניה
לירות בדברים (קשת)UnFlag of South Korea.svg דרום קוריאה
Netherlands Flag.png הולנד
Flag of Mexico Bandito Frito.png מקסיקו
המנצחת המנטליתישראל ביי פאר
המנצחת הפיזיתיפן, לעזאזל

אולימפיאדת טוקיו היא האולימפיאדה השנייה שהתקיימה ביפן, והראשונה שבה העם היפני הוכיח אחת ולתמיד שהוא העם המוזר ביותר. המשחקים אופיינו בהיעדרות הקהל מהם באופן מוחלט ובמוזיקת ג'אז מודרני. על פי הסיבה הרשמית, החלטת הוועד האולימפי לא להכניס קהל לאולימפיאדה כלל באה בעקבות נגיף הקורונה המשווק ביפן על ידי גורמים זרים, אולם הסיבה האמיתית הייתה שהיפנים הם פשוט עם קר, ומעדיפים למנוע את כל הרעש הזה, בטח שבין 2 ל-4.

האולימפיאדה נקראת "אולימפיאדת 2020" אף שהיא מתקיימת למעשה ב-2021, כחלק מהמאמץ העולמי לחזור בזמן.

מהלך האירועים

ערך מורחב – איןחדש:דיווחי אולימפיאדת טוקיו

טקס הפתיחה

התחרות קשה מנשוא.

כחלק ממסע התעמולה של יפן במטרה להדגיש לעולם שהם העם המוזר בתבל, הופקד על טקס הפתיחה של האולימפיאדה האמן היפני השנוי במחלוקת אישימוטו, שהוא גם נהג מונית בסופי שבוע. כמצופה ממנו, הדגיש אישימוטו בטקס את המאפיינים הבולטים בתרבות ובהיסטוריה היפנית, כמו בובות ענקיות ומרקדות, אזכורים לרצח עם (ג'אז מודרני), כדור ענק וטכנולוגי שבנוי מרחפנים וקור רוח מוחלט, שהתבטא בהיעדר חיוכים בולט ואיסור על הגעת קהל. כיאה לעם היפני.

במהלך טקס הפתיחה הוזכר לראשונה באולימפיאדה רצח הספורטאים במינכן, מה שהוביל את ישראל לצמרת הטבלאות בענף הרגשי האולימפי. לא עבר זמן רב עד שזכתה ישראל, שיוצגה בידיי הספורטאי הלאומי עופר שלח, במדליית זהב על הפעלת רגשות אשם על גופים בינלאומיים. בהתאם, זכה הוועד האולימפי במדליית כסף במקצה "פרק הזמן הארוך ביותר שלוקח לגוף להכיר ולגנות אירוע כלשהו שהתבצע תחת אחריות חלקית או מלאה שלו נגד מיעוט אתני או דתי", שני רק לספרד (עם כ-400 שנים, על גירוש ספרד).

המשחקים

משחקי האולימפיאדה התקיימו ללא קהל, בצורה כזו שג'ודו נראה כמו שני בחורים שלא יודעים ללכת מכות, סייף נראה כמו שני רובוטים מימי הביניים, שחייה נראית כמו שחייה, התעמלות אמנותית נראית כמו בחורה שרוקדת עם מוזיקה מוזרה וכדוריד נראה כמו המשחק המוזר ביותר בעולם, בלי קשר להיעדר הקהל. כמו כן, האולימפיאדה התהדרה במקצועות ספורט חדשים רבים, בהם ישיבה ממושכת על כיסא חשמל, כדורעף חופים בחדר סגור, טריאתלון חרדי (שמורכב מענפי הספורט תפילה, סקילה, ופרו ורבו), ירי במטרות חיות, קפיצה מגגות בניינים גבוהים (בסטייל) ורכיבה על סוס תוך חבישת כובע בוקרים, לאסו וצעקת "יאהו!".

הדרמה הגדולה ביותר שהתרחשה במשחקים נכון ל-28 ליולי, הייתה פרישתה של הספורטאית סימון ביילס מהתחרות, בגיל המופלג 24. הפרישה עוררה תדהמה ברחבי העולם, ועם פרישתה תועדו שטפונות עזים בגרמניה, סין ובלגיה, שרב מכה בבריטניה ויום נעים בקנדה, שזה בכלל יוצא דופן. כ-99.9% מהעם האמריקאי ניסו להתאבד בעקבות הפרישה, אולם נמצא לאחר מחקר זריז מעמיק של מכון ויצמן כי ניתן לשכך את העצב באמצעות צפייה חוזרת בשירה ראשוני מכה את עצמה בראש בסוף קרב לא מוצלח. רגשות החמלה שעולים בעת צפייה בקטע זה משכחים כל כאב בעולם. אולם תופעת לוואי נפוצה היא תחושת פטריוטיות עזה עם הצפייה בקרב ישראלים, או רצון עז לחבור לאויב בקרב ארצות ערב.

סיקור תקשורתי

האולימפיאדה סוקרה בכל כלי התקשורת בעולם, ואחוז הצופים היה גבוה מתמיד בלה בלה בלה. לא מעניין. מה שמעניין באמת הוא שגם איןציקלופדיה פרסמה מעקב יומי אחר אירועי האולימפיאדה, לראשונה בתולדותיה! ראו: