משה קצב

מתוך איןציקלופדיה
(הופנה מהדף חאן חאן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הגעתם לדף העוסק באנס מסוכן. אם התכוונת להגיע לסתם מטרידן עלוב בקר אותו בכלא מעשיהו

ShabtayTzvi.JPG הערה: קדוש

ערך זה הינו ערך קדוש! נא לא-

בזמן קריאתו.
כמו כן, מומלץ לא לאכול שישליק במשך 24 שעות מתום קריאתו.


משה וגילה קצב
"איך הצלחתי להפליל אותו"
~ אהוד אולמרט על משה קצב
"אדוני אנסי"
~ נתיניו הנאמנים על קצב
"זה לא הוא, זאת אני"
~ גילה קצב
"לא מרשיעים קצב בגלל כמה חתיכות בשר"
~ היועץ המשפטי לממשלה על הטרדה מינית
"הנאנסת הבאה שלו היא ז'"
~ שבתאי צבי על משה קצב.
"בקצב הזה הוא עוד יהיה נשיא ארה"ב"
~ הילרי רודהם על ביל קלינטון


משה קצב הוא ביטוי שהתפתח בישראל בשנים האחרונות, שמשעותו אדם קצבי ואהוד, ומשמש במיוחד בתנועות נוער שבשם שלהן מצויה האות ב' (בני עקיבא, בני המושבים, הנוער העובד בהלומד וכדו'). זהו סיפור חיים שאומר שכל אחד, אפילו אם קוראים לו משה יכול להגיע רחוק, אם רק יש לו את הקצב הנכון. תועדו מספר מקרים בהם תנועת "הצופים העבריים" השתמשה בביטוי, אם כי נראה שהמשתמשים סבלו משגיאות כתיב.

דוגמא לשני שלטים בכניסה ללשכה של קצב:

"קבלת קהל בימים א-ו בין 8-13"
~ שלט אחד
"קבלת א-ו בין 7-9:30 והחל משעות אחה"צ"
~ שלט אחר


מקור הביטוי באיש משה קצב (חילוף אותיות קשה מצב) - אנסי של מדינת ישראל, ומחליפו של עזר ויצמן בכלא על הטרדת נשים סדרתית. ויצמן (שמשמעותו ביידיש "איש לבן") בעסקת טיעון סודית, קיבל מאסר על תנאי, והתנאי היה שספרדי טהור ישב במקומו. בויכוח שנוצר בין העדה הבבלית (העירקים) בראשות הרב עובדיה יוסף, והמרוקאים בראשות אריה דרעי הוחלט לשלוח את בן העדה הפרסית (איראן) לכלא. על מנת לבצע את המהלך, היה על המועמד להיכנס לבית הנשיא תחילה, ולזאת הסכים קצב. בסופו של דבר הצטרפו לעסקה ידוענים רבים בארץ ובעולם, וקצב יושב במקומם ומקבל את כל השנאה. על מנת לרכך את המכה, הוחלט שהזמרים אייל גולן ומשה אבגי יוזמנו להדליק משואה ביום העצמאות בנוכחות הנשיאים לשעבר סרקוזי, ביל קלינטון, וויקיפדיה:הנשיא טראמפ שיופיעו כסטנדאפיסטים. (אגב, טראמפ הוא עד כדי כך מצחיק שהדף ההומוריסטי עליו נמצא בויקיפדיה. לגבי המושג סטנד-אפ בהקשר זה: משמעותו, טוב, אולי עדיף לא לתרגם אותו לעברית). ראש הממשלה בנימין נתניהו רצה להגיע אך ברגע האחרון הדבר נמנע ממנו מסיבות משפחתיות.

הצורך בביטוי מסוג זה לייצוב מצבה הסוציאלי של חברה בת ימינו

הצורך בביטוי זה קם ועלה באופן חסר תקדים עם התקרבות הבחירות ברשות הפלסטינאית. מורל החברה הסוציו-אקונומית גרם לפער כלכלי-תברואתי בין המעמדות בישראל ובעולם, ודרש מהמעמד הגבוה פעולות אינטנסיביות יסודיות ומיידיות להקטנת הפער החברתי וביעור הממשל הדיקטטורי בירדן. ומכאן - שתנועות הנוער נאלצו לפעול.

לה אינטרנציונאל.

כחלק מהליך פרוצדוראלי, לקחו התנועות על עצמן משימה אינטגראלית ובחרו לשים קץ להשפלה במגזר הערבי-דרוזי-איטלקי שהולך וגדל בארץ וברומניה המזרחית. כחלק מהמאבק בביסקויט הביסקסואלי, חרט לעצמו הנוער על דגלו את תורת הביסולפידים, שאיתה מזוהה המשפט המפורסם מפי אסתר שטרייט וורצל-

"אם תרצו, אין זו אגדו דו דו, איש קטן שותה קפה."

אבל בזמן שהם חרטו, הדגל נקרע. התנועות הביעו "חרטה".

דברים שהוא שונא

  • את אותיות האלף בית
  • גברים
  • גברים שמנקים לו את המשרד
  • נשים שלא מנקות לו את המשרד
  • להרים סבונים במקלחות הכלא
  • שחושבים שיש לו תוכי
  • ציבור המתנגדים ליחסי און-שלטון

ראו גם