מדריך:לעיצוב דפים

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מדריך העיצוב של איןציקלופדיה הוא מדריך שבו אתם יכולים לראות איך כדאי לעצב את הערכים שלכם באיןציקלופדיה. האיןציקלופדיה האהובה שלנו לא אוהבת שמכילים אותה בערכים שנראים ככה:


עאעאעאעחחח ציפורייייייייייםםם יחחחיחייייי יואו יואו יואו יואו יואו יואו יואו יואו לא תאמינווווווווווווווווווו שרה שרה שמעון פרס שמעון פרס שרה שרה נתניהו חדרה טבעות הלכוווווו לשאוללללללללל אדללללססווןןןןןן!!! נא


לא. זה לא מצחיק. אם כך, כל מה שכתוב בערך הנ"ל כתוב סתם כדי למשוך זמן, ובעיקרון פשוט תסתכלו על איך הוא מעוצב.

כותרות ראשיות

בכל ערך חשוב להקפיד על מבנה של כותרות הגיוניות. הנושא המרכזי (לצורך העניין, ישבן) יהיה שם הערך, בעוד שהערך עצמו יתחלק לכמה תתי נושאים (לצורך העיניין, פי הטבעת, הלחמניות ותפקידים עיקריים) וכל תת נושא יתחלק לעוד תת נושא וכן הלאה.

פי הטבעת

אתם רואים? ככה נראית כותרת ראשית בערך. עכשיו כותבים טקסט כלשהו (לצורך העיניין, פי הטבעת הוא מפעל השוקולד הטבעי בגוף האדם) ואז מחלקים גם את הכותרת לעוד כותרות, שנראות ככה:

תפקוד פי הטבעת

מתחת לכותרת הזאת (בקוד מקור יש ללחוץ שלוש פעמים על = מכל צד של הכותרת) אפשר לרשום את תת-תת הנושא. לדוגמה, פי הטבעת עובד כמכונת מחזור גדולה, כאשר הוא מקבל את כל המזון שאנחנו אוכלים, מוציא ממנו את המרכיבים הלא חשובים כמו ברזל, סידן ומינרלים, ויוצר מזה שוקולד.

שעות פעילות

זוהי כותרת נוספת בתוך תת הנושא "פי הטבעת" שיכול להיות בערך ישבן. אני מאמין שאין צורך בדוגמה נוספת.

תבניות!

כן, לאיןציקלופדיה יש מבחר רב של תבניות לשימוש בערכים, כמעט לכל מצב אפשרי. למשל, עבור ארגון טרור נשתמש בתבנית:ארגון טרור, עבור מדינה נשתמש בתבנית:מדינה, עבור עיר נשתמש בתבנית:עיר וכו'. ישנן מגוון סוגי תבניות:

תבניות ניווט

תבניות ניווט הן תבניות שעוזרות לקוראים להגיע לערכים נוספים שדומים לנושא הערך הנוכחי. למשל, אם הערך עוסק בתת-זן של היפופוטם בשם מיקי קיקי מקרנה, יהיה ניתן להוסיף אותו בתור איןמינים:מיקי קיקי מקרנה, ובסוף הערך להוסיף את תבנית הניווט:


תבניות הערה

אלה הן תבניות חמקמקות יותר. תבנית הערה משמשת בעיקר בתחילת הערך, כשהיא מהווה סוג של הערה לקוראים לפני תחילת הערך. בערכים שעוסקים במין תהיה תבנית:סקסי, בערכים שמאלניים תהיה תבנית:שמאלני, בערכים על דברים דתיים תהיה תבנית:קדוש וכו'. שימו לב להשתמש בתבניות כאלה רק כשהן באמת מתאימות, ולא סתם לדחוף הערת "קדוש" בערך על שתינה.

תבניות הסבר

שמעון פרס
דגל החתול העליון של בגדד סמל החתול העליון של בגדד
דגל החתול העליון של בגדד סמל החתול העליון של בגדד
מדינת מוצא ערב הסעודית
פורמט

איש חתול

דת

שימי תבורי

אלה התבניות הכי דומות לתבניות-ויקיפדיה שיש לנו. אלה תבניות שמופיעות בצד שמאל, ובהן אפשר למלא איזה פרמטרים שאתם רוצים. למשל שימו לב לתבנית משמאל (תבנית:ארגון טרור. אם אתם רוצים לראות איך למלא את הפרמטרים תסתכלו בקוד המקור של הערך)

עוד תבניות

יש מלא תבניות נוספות שלא נכנסות באף קטגוריה, אז תסתדרו לבד.

הערות שוליים

מאפיין נוסף של ויקיפדיה הוא שהיא מבוססת על מקורות (הערות שוליים). לכן, לשם הפרודיה, גם לנו באיןציקלופדיה יש אפשרות ליצירת מקורות כך‏[1]. ההערות יכולות לשמש כדי לעשות קישור חיצוני (אבל בחייאת תנו דברים מצחיקים לא קישור לסרטון ביוטיוב בו אדם מדליק את הפלוץ של עצמו)‏[2], או להבהרה של המאמר בצורה מצחיקה‏[3].

  1. על פי המחקר מטעם שמעון פרס לבירור תולדות יהודי תימן והאם הם מרגלים
  2. לפי הסרטון אדם מדליק את הפלוץ של עצמו, דקה 12
  3. הכוונה היא לסנדוויץ' שוקולד, אך גם הערת שוליים תספיק