מוסיקה

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
"מוסיקה, ללב היא חודרת ומדליקה את כל הנשמות וגם מדביקה בקצב רוגע את כל הגוף ואז מתחשק באוויר לעוף."
~ צביקה פיק
"מוסיקה, גורמת לאנשים לגמור ביחד."
~ מדונה


המוסיקה היא יצור אגדי שלא נוצר בשנת 6 לפני הצפירה באוסטרליה בידי להקת AC/DC והגרופי שלהם, לנה מאייר-לנדרוט. מוסיקה ניתן לשמוע אך ורק בהופעות של דנה ברגר באוזן השלישית ובמועדון הבארבי בתל אביב, אך גם במקומות נוספים. השיר היפה ביותר בהיסטוריה של המוסיקה הוא "קונצרטינה וגיטרה" של סשה ארגוב או "נכון להיום" של זוהר ארגוב. [1]

ההיסטוריה של המוסיקה

ההתפתחות

ראשיתה של המוסיקה לא ידועה בוודאות לאדם, בגלל חוסר יכולתו לחזור אחורה בזמן. עם זאת, הדיעה הרווחת היא שהמוסיקה הומצאה לראשונה ע"י הביטלס וז'ול ורן בשנת 2010 לפני הספירה. בתחילת דרכה של המוסיקה, קמו לה מתנגדים רבים, בינהם תומכי הכנסייה, והיהודים המשיחיים. עם הזמן הם החליטו שבמקום להתנגד למוסיקה, הם ינסו להרוויח ממנה כסף והקימו את הארגון המפורסם, לימים, ערוץ MTV (ראשי התיבות של Music, Tunes and Vocabulary , שלושת הדברים שהערוץ חרט על דיגלו להמנע מהם). בעקבות ההצלחה המסחרית של הערוץ, הוא החל את פועלו בתחומים נוספים מלבד מוסיקה, ביניהם תוכניות בידור, בריטני ספירס, מייקל ג'קסון ועוד.

פרנצ'סקו אנחוליו מוסיקו מנגן באקורדיון.

דיעה נוספת טוענת שהמוסיקה הומצאה ע"י אל המוסיקה ג'ימי הנדריקס ושבתאי צבי כשניפגשו ביניהם והמציאו את גיטרת האוויר הראשונה. גיטרת האוויר דומה בצורתה ובצלילים שלה לגיטרה שאנחנו מכירים היום, מלבד העובדה שהיא עשוייה מאוויר. שנים רבות לאחר מכן, במסגרת פעילותה המסיבית של ארצות הברית לצמצום יערות הגשם בעולם, החלו לייצר את הגיטרות מעץ. יש הטוענים שסוגי העץ השונים הם קובעים את הצליל של הגיטרה, וגיטרות בעלי עץ איכותי נשמעות טוב יותר. אומנם מדובר רק בתרגיל שיווקי של תעשיית העץ. העצים מהם נהוג להכין גיטרות: אלון, במבוק, פיקוס, תאנה ואבוקדו.

המוסיקה, כמו כל דת התחלקה לפלגים וזרמים שונים. (רוק קלאסי, רוק מודרני, רוק כבד, רוק קשה, רוק רך, פאנק רוק, רוק ורול, ועוד). דוגמה לתת זרם במוסיקה היא דת האימואים. לפיהם, למעשה ז'ראר ויי המציא את המוסיקה בפועל לראשונה בשנת 1943. עד לשנה זו, וגם לאחריה, מה שמכונה ברבים "מוסיקה" הוא למעשה משחק מבדר שמטרתו לעודד פדופיליה בקרב ההמונים. מוסיקה אמתית, לדבריהם, היא רק זו המבטאת תנועות-מעיים - רצוי את תנועתיו של ז'ראר ויי, ואם כבר ז'ראר ויי, אז רק כשהן מתפרצות מתוך ח"י נעיצות סכין בבטנו התחתונה.

ידוע על פרנצ'סקו אנחוליו מוסיקו, שנאסר למשך כל חייו לאחר שטען כי הוא למעשה זה שהמציא את המוסיקה. את ילדיו שרפו לאחר מכן.

צורת הכתיבה

בעבר היה נהוג להשתמש בתווים. התווים היוו נקודות ציון גיאוגרפיות על החמשה. הרעיון הייחודי של התווים שלא היו בשפות אחרות, הוא שגם כאשר אין בכלל צליל, יופיע תו המכונה הפסקה. בטהובן היה הראשון שהשתמש בתווים. הוא רשם את כל יצירותיו על גבי דפי תווים, אך לרוע המזל, אביו, שהיה עני מאוד נאלץ להשתמש בכל דפי היצירה של בנו בכדי לעטוף את מנות הפלאפל שהיה מוכר ובעקבות זאת אבדו כל דפי התווים המקוריים. בגלל אופייה המסובך של שיטת התווים, היא כבר לא נהוגה כיום. כיום הנגנים משתמשים בטאבים. בניגוד לתווים, שמציגים מעין הירוגליפים שדרכם אמורים להבין את גובהו של הצליל, הטאבים מורים בדיוק איזה צליל לנגן.

מתוך כבוד, בתזמורות עדיין נהוגה שיטת התווים, אם כי הנגנים אינם יודעים לקרוא אותם, ולכן מתבססים על תנועות ידיו של המנצח.

המוסיקה בישראל

ראו גם

הערות שוליים

  1. אך זאת בניגוד לדעתם של זהר וסאשה בעצמם.