צ'כיה

מתוך איןציקלופדיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרפובליקה ה...אההה... החלטנו צ'כית?/צ'חצ'כיה
דגל צ'כיה סמל צ'כיה
דגל צ'כיה סמל צ'כיה
מוטו לאומי "סיגריות - כי הסרטן קטן עלי!"
המנון "או קאן יו סיייייייייייי... איי דונט ספיק אינגלש?"
יבשת אירופה
מיקום צ'כיה

{{{כתובית2}}}

שפה רשמית

צ'כית, ג'יבריש, שיעול כרוני

עיר טקילה

פראג

משטר

רפוליקה קומוניסטית

הקמה

1991

מטבע

קורונה צ'כית (Kč)

אזור זמן

כמו ישראל

סיומת אינטרנט

ch

ספורט לאומי

חקיינות


"תמיד אמא שלי אמרה לי שאם אני אוכל את הירקות שלי אני אגדל ואהיה מספיק חזק לכבוש את צ'כיה ואז את העולם! כלבה שקרנית."
~ אדולף היטלר על אימו עליה השלום


צ'כיה החדשה, (אנגלית:'Check-ya, צ'כית:Чэ́ская Рэспу́бліка - ברור לחלוטין.) או כפי שהצ'כים מעדיפים להתייחס אליה, הרפובליקה הצ'כית, היא אחת המדינות שהוקמו לאחר התפרקות צ'כוסלובקיה כשהקומוניזם נפל, המדינה השניה היא, כמובן, צרפת. צ'כיה ידועה בהיותה מדינת בריאות, תרבות, נקיון ורב-תרבותיות, כל עוד נשארים בתוך המלון בפראג, ברגע שיוצאים, זה כבר סיפור אחר לגמרי, סינדרלה, למען הדיוק.

היסטוריה

מקורה של צ'כיה הוא מהממלכה המזרח-אירופאית בוהמיה, שלטענת הצ'כים היא הייתה אמפריה אדירה, או יכול להיות שהם אמרו שהיא מכרה את הדירה, אי אפשר לדעת, האנגלית שלהם נוראית.

בוהמיה הייתה ממלכתו של קרלוס נמסטי הראשון, מלכה המפורסם של צ'כיה, שעל שמו קרוי כל חור הכי קטן במדינה. בין השגיו של קרלוס ישנם נישואיו לשלוש נשים, ערירות וכמובן, שחיטת הדרקון הנוראי, גידי גוב, שניסה לחבוש את צ'כיה בטענה שהוא "רוצה לטעום את האוכל המקורי". כמו כן, קרלוס ידוע בפוביות המפורסמת שלו, בינהם הומופוביה, גרמנופוביה, אחשלופוביה ופוביה-פוביה, שנבעה מפחדיו לגבי הפחדים שלו עצמו. הפוביות שלו הובילו את קרלוס למספר פעולות מפוקפקות, ביניהן סירוס אחיו, הכרזת מלחמה על גרמניה [1] והשקעה במניות של "חפציבה".

צ'כיה נכבשה על ידי מדינות סובבות במאה ה-18, והאחדות הלאומית של העם הצ'כי התפרקה ונעלמה. עד היום תקופה זו מיוחסת בצ'כיה כ"התקופה השחורה", תקופה נוראית שאין לדבר עליה שבה איפשרו לניגרים לבוא לצ'כיה, הצ'כים עד היום לא מסוגלים להתאושש מ-200 השנים הנוראיות האלו.

לאחר מלחמת העולם הראשונה הוקמה צ'כוסלובקיה, שהיא מין הכלאה מוזרה בין סוג אחד של רוסים לסוג אחר של רוסים, ניסוי גנטי שעד היום מפקפקים בתוצאותיו, יש הטוענים כי חוסר היכולת של הצ'כים ללמוד אנגלית או לשרוד בלי לעשן 67.2 סיגריות ביום בממוצע [2] היא למעשה תוצאה של זיהום הדגימות, ואינו דבר המוטבע בגנטיקה הסלאבית, לעומת זאת, מחקר נוסף שנערך בסוף המאה ה-20 מאשר את התוצאות של המחקר הקודם ומוכיח שלמעשה מדובר בטבע סלאבי מובהק. הניסוי הורכב מכשלושה ניסוים קטנים שנערכו במספר ערים בישראל.

לאחר מלחמת העולם השניה, שבמהלכה צ'כוסלובקיה הועברה לידיים גרמניות ואז לידיים רוסיות, הוקמה מחדש צ'כוסלובקיה כמדינה קומוניסטית. במהלך חמישים השנים הבאות צ'כוסלובקיה נשלטה כמעט לחלוטין על ידי הסובייטים ברוסיה. מה שגרם לצניחה הכלכלית של צ'כוסלובקיה, משבר כלכלי קשה שגרם למותו של ענף גידול תפוחי האדמה, מה שגרר לירידה בכמות הוודקה שנמכרה בשוק, מה שגרם למחסור בוודקה, שכידוע, הוביל בסופו של דבר להתפרקות האיחוד הקומוניסטי. לאחר הפירוק ב-1991, צ'כוסלובקיה התפרקה למספר מדינות, שהחזקה והטובה ביותר ביניהן, היא צ'כיה. ולמרות שהצ'כים מכרו את נשמתם לקפיטליזם, הפריטו כל מוסד ממשלתי שקיים, ואפילו שינו את שמו של קרלוס לקרלובי [3], עדיין התירוץ העלוב שלהם למטבע, הקורונה הצ'כית, שווה לרבע מהשקל.

כיום צ'כיה היא רפובליקה מרכז-אירופאית, שרק 58% משטחה הוא זבל. מה שממקם אותה במקום ה-9 ברשימת המדינות האירופאיות הנקיות ביותר.

תרבות

התרבות הצ'כית היא, למעשה, חיקוי עלוב של התרבות הרוסית. בתוך התרבות הצ'כית ישנם מאפיינים רוסיים כגון צריכה מוגזמת של וודקה או הכנת דבק מסוסים, אך ישנם כמה דברים שניתן לקרוא להם "מקוריים", כגון האימוץ של הצ'כים מאפיינים תרבותיים איטלקיים וגרמניים, ואף המצאת מאפיינים פרטים משל עצמם.

מאפייני התרבות הצ'כית

ההרכב של הוורסט הממוצעת.
  • תלות מוגזמת בסיגריות - בצ'חצ'כיה ישנו חוק הקובע שכל אדם המגיע לגיל בגרות (7) מחויב לעשן לפחות 5 סיגריות ביום, כמו כן הצ'כים מאמינים שכל אדם שמעשן חיקויים עלובים של סיגריות כגון "דלות בניקוטין" או "לא גורמות סרטן", אינו ראוי להקרא צ'כי, ויש להוציאו להורג. אמונה זו אף הוצאה לפועל בצורה נרחבת בשנים האחרונות, מספר המורשעים עומד על 782 הרוגים. כולם מהגרים הולנדים.
  • אכילת "וורסט" - אכילת וורסט, שזוהי למעשה נקניקיה גרמנית, הוא ספורט פופולרי בצ'כיה. על מנת להשתתף בספורט זה יש לקחת את הוורסט, שגודלה כפי 3 מהנקניקיה הישראלית, ולדחוף אותו בכל הכוח לגרון. חובבנים נוהגים להקל על עצמם בעזרת אמצעי שימון כגון קטשופ, חרדל או נוזל זרע.
  • נהיגה פרועה - תופעה חדשה בצ'כיה, שנקנתה מישראל בתמורה ל-500 ק"ג כרוב, שנועדה לשבח את האוכלוסיה הצ'כית. הממשלה הצ'כית, לעומת זאת, שכחה את העובדה שהצ'כים שותים הרבה יותר אלכוהול מהישראלים. ועכשיו לדברים יותר חשובים, מרק כרוב יוגש חינם לציבור! בקרוב במשרדי משרד החוץ בירושלים.
  • השפה הצ'כית - עד היום לא ידוע מה מקור השפה הצ'כית. ככל הנראה מדובר בהכלאה חולנית בין רוסית, גרמנית וג'יבריש, מה שפחות או יותר נשמע ככה: "אחטונגסקי נורסטו נמסטי ארחאגיסקי בלוסקי".

בנוסף למאפיינים הנ"ל, ישנו המטבח הצ'כי המפורסם, שמהולל בכל העולם. למעשה, המטבח הצ'כי נובע מיכולתם המדהימים של הצ'כים לייצר הכל עם הדבר היחיד שמצליח לגדול במדינה שלהם מלבד גידולים סרטניים, וזה כרוב. יש מרק כרוב, כופתאות כרוב, שניצל כרוב, סטייק כרוב, ממרח כרוב, לחם כרוב, גלידת כרוב ואפילו נקניקיית כרוב, שבוטלה לאחר המהפכה הבולשביקית, שכידוע, אישרה לייצר בשר בקר מבשרם של שבויים קפיטליסטים.

המורשת הצ'כית

הצ'כים מתגאים במספר חפצים, ערים ואישים שצ'כיה העניקה לעולם, ולהיסטוריה האנושית. הרשימה הצ'כית הלאומית לאתרי מורשת לאומיים צ'כיים, שמונה כ-794 פריטים [4] הינה גאוות הלאום הצ'כי. להלן מספר פריטים מהרשימה הנ"ל.

פראג

ערך מורחב – פראג

פראג הינה עיר הבירה של צ'כיה, העיר הגדולה והעשירה ביותר במדינה, הינה מרכז תרבות מדיני-כלכלי לעם הצ'כי כולו. פראג היא מרכז כל האומנויות הצ'כיות, מרכז פוליטי לאומי של העם, ואף מעוז קולינרי צ'כי. כמו כן, פראג היא אתר התיירות היחיד במדינה, שמכניס עד כ-85,000,000,000,000 Kč בשנה, ששווה בסביבות ה-4,000 ₪.

הגרזן המפורסם של קרלוס נמסטי, שחושל מהפלסטיק היקר והחזק ביותר בכל אירופה. כאן מוצג בגודל מלא.

פראג ידועה בעולם כולו כאחת הערים המפוארות ובעלות ההיסטוריה העשירה והמסועפת ביותר. בפראג ישנם מספר אתרים כגון: הבית של איך שקוראים לו, התיאטרון של הלורד ההוא, וכמובן, בית הבושת של ההם של ההוא ששמה. כמו כן זוהי אחת הערים הכי פרו-יהודיות בהיסטוריה האנושית, למעט ניו יורק, מיאמי, תל אביב, חדרה, עזה וברלין בשנת 1940.

טירת קרלשטיין

טירת קרלשטיין, שממוקמת מדרום לפראג, היא אחת מהמבחר האדיר של שתי טירות הענק צ'כיות. טירת קרלשטיין היא אחת הטירות המשומרות ביותר באירופה, ומחזיקה ברשותה אוסף מרשים של נשקים, מגינים, בגדים, רהיטים, תשמישי קדושה ותכשירי שיער מהמאה ה-16. הטירה הייתה מעוזו של קרלוס נמסטי, מלכה הראשון, וככל הנראה, גם היחיד של ה"אמפרייה" המפורסמת והאדירה של בוהמיה.

האוסף של הטירה מתגאה במספר מוצגים מיוחדים, כגון איברי המין הכרותים של אחיו של המלך קרלוס נמסטי, ראש של קרורודיל שנקנה על ידי קרלוס נמסטי, שהתבלבל וחשב שהראש הוא של ג.יפית, שישה פיסות עץ נרקבות מהמאה ה-19, שהצ'כים מאמינים שמקורם בצלב שעליו נצלב ישו. אך גולת הכותרת של התצוגה, הוא גרזן המלחמה המפורסם של המלך קרלוס, שחושל מהפלסטיק העשיר, היקר והחזק ביותר באירופה כולה, שעל פי האגדה, בעזרתו שחט קרלוס את הדרקון הנוראי, גידי גוב.

גן העדן הצ'כי

גן העדן הצ'כי, שהוא, באופן מפתיע לחלוטין, באזור פראג, הוא שמורת טבע צ'כית, שעל פי אמונתם, הוא גן העדן של אלוהים. על פי המסורת הצ'כית, כל סלאבי שנבחר להגיע לגן עדן מגיע למקום הזה, שהוא המקום הנהדר ביותר ביקום. אמונה זו לא הגיונית בגלל שתי סיבות פשוטות:

  1. זה ידוע שגן עדן הוא מקום טרופי עם עצי דקל, וגן העדן הצ'כי קר, מגעיל ומלא אבנים.
  2. סלאבים לא הולכים לגן עדן. אף פעם.

למעשה, גן העדן הצ'כי היה בעבר בית נופש לדיירים בגן עדן, עד שפשט את הרגל במשבר הכלכלי הגדול ב-1914. כיום ניתן לטייל בשמורת הטבע, להסתכל בתופעות הטבע המעניינות שמופיעות בו, וכמובן להקשיב לצ'כים מטורפים עם זקן ממש ארוך שמנבאים את סוף העולם ואת מותנו שלנו וכמובן לאכול במסעדה הסמוכה.

גיאוגרפיה

צ'חצ'כיה חולקה לאחר הפירוק של צ'כוסלובקיה לארבעה אזורים: פראג, כמעט פראג, כמעט כמעט פראג ולא פראג. החלוקה נובעת ככל הנראה משינויים בהבדלים חברתיים, כלכליים ותרבותיים. ככל הנראה, הצ'כים חשים צורך להדגיש את זה שהחלק היחיד שחשוב במדינה שלהם זה פראג. פרויד בוודאי היה אומר שמדובר בתסביך ילדות שקשור לרגרסית רגשות כלפי האם, כלומר, זה אשמת רוסיה. מסקנה: הרוסים דפקו גם את צ'כיה, ולא רק את שאר העולם.

באופן מפתיע, בין האזורים הגיאוגרפיים של צ'כיה יש הבדלים גיאוגרפיים. למשל, באזור פראג יש עיר, בעוד באזור כמעט פראג יש יערות. על פי טענת הממשלה הצ'כית הנוכחית [5], שמות האזורים הם חסרי משמעות לחלוטין והם הוגרלו על ידי ממשלת צ'כיה הראשונה, טענה זו קבילה אך ורק אם אכן הייתה בעבר או כיום ממשלה בצ'כיה, דבר שידוע שאינו נכון.

הערות שוליים

  1. מלחמה שתוארה על ידי היסטוריונים כ"הפעולה הכי מטומטמת שנעשתה במזרח אירופה מאז המקרנה הסלבית".
  2. יש להדגיש כי הסקר הנ"ל נערך באזרחי צ'כיה בגילאים 5-12.
  3. כאנולוגיה לקולורבי המערבי.
  4. לא כולל ה-4,792 פריטים חדשים נוספים שהוספו בין השנים 1997-2001.
  5. בהנהגת המפלגה הניאוקומוצ'כית.

ראו גם

Bouncywikilogo.gif
עבור אנשים חסרי חוש הומור, לחכמולוגים בוויקיפדיה יש ערך על צ'כיה.